Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
değerli arkadaşlar sorularınızı bekliyorum - 11.sayfa
ben erkan yalovada üreticiyim 15 senedir bu işi profosyenel olarak yapıyorum her türlü soru ve sorunlarınıza çözüm bulmak için sizi bekliyorum
Erkan bey kuşları babamdan habersiz aldım. Ondan saklayayım derken yumurtalardan olduk. Bir de ben kuşları yumurtalı olarak petshoptan aldım ve bu tüylenme dediğiniz ney anlamında? Yumurtaları çıkarıp yuvalığı koyayım mı tekrar yoksa bir süre yuvalık takmayayım mı? YArdımlarınız için teşekkür ederim...saygılar
mustill o yumurtalar artık bozulmuştur tekrar koyma at onları.yuvalığı koy o dişi hazır olunca tekrar yumurtlar.kuşlarda biz insanlar gibidir yazın ayrı giyim kışın ayrı.kuşlar ortamlarından başka bir yere gittiğinde oraya adapte olabilmek için tüylerini değiştirir..
meraba ben yine bi kaç şey sormak istiyorum size kuşlarda sürekli yem değişikliği iyimidir acaba bide benim kuşumun biri mavi diğeri ise sarı mavi olanın ayakları koyu renk, dili koyu renk, gagası morumsu; sarı olanın ise ayakları pembe, dilide pembe gagası morumsu ,açık renk değil ama acaba sarı olan dişi olabilirmi diye çok çelişkiye düşüyorum çünkü nerdeyse 2 ay olacak hala yabani 2 kuş birarada olunca alışmıyo galiba halbuki o kadarda seviyorum ilgileniyorum bide yemden başka bişe yemiyolar ekmek veriyorum kaçıyolar elma veriyorum kaçıyolar sizce ben onları ayırmalımıyım napmalıyım bilmiyorum ki çok üzülüyorum ama ben eski kuşum hiç böle değildi :(
boncuk kuşlarda yem değişikliği iyi değildir ama yazın ve kışın verilen yemler farklıdır.sen darı ve aspur ver.ekmek kuşlara atılmaz ekmeği mikserden çekip un haline getir ve içine yumurtayı haşlayıp rendele birazda havuç rendeleyip ver .kuşların burun delikleri mavi olanı erkektir.sarı renkli kuşlar aldatabilir o yüzden beklemek fayda verecek.aynı yerde durmaları eğer ki eş olacaklarsa olur ama sen bunları konuşturmak istersen ayırmalısın.
erkan abi ya kuşum tüy dökmeye başladı ama hani uçarken uçuşan ufak tüyerden değil bildiğin bütün bütün köklü tüyleri kafesine dökmeye başladı napmalıım bi veterinere gitmeli miyim?
çağlar kuşun tüy dönemine girmiş bir buçuk ay kadar sürer.bu normal bir süreç her sene tekrar eder veterinere gerek yok.kuşun gıdalarına dikkat edin problem olmaz.kolay gelsin.
arkadaşım biz erkek muhabettin yanına 2 yıl sonra yavru dişi aldık ama aldığımız yavru erkek çıktı.sorum şu iki erkek bir kafeste geçinebilir mi? diğer kuşa alıştık vermeye de kıyamıyoruz ne yapmalıyız? teşekkürler
merhaba ben 11 yaşındayım erkek bir muhabbet kuşu alacağım size bir kaç sorularım olacak 1=hangi yyemden almalıyım? 2=yemin dışında başka şeyler de yapmalımıyım? 3=oyuncak olarak neler almalıyım ?
Merhaba norwich Muhabbet kuşu yemimizin zaman içinde oluşan kurtlanması olayını nasıl önleyebiliriz, yem paketini ilk açışımızdaki içinden çıkan minik ve kahverengi böceklerin (bir aile büyüğüm bit olduklarını söyledi ama emin değilim) kaynağı yemin kabuksuz oluşu mu yoksa alışveriş yaptığımız dükkanı değiştirelim mi? Şİmdiden yardımlarınız için teşekkürler.
kuşlarda verimi artırmak için ne yapmalıyız birde yavrusu olan kuşa neler vermemi tavsiye edersiniz. ayrıca kuşlarımdan bir tanesi çok halsiz ve sürekli kusuyor ne yapmalıyım şimdiden teşekkür edıyorum