Muhabbet Kuşları

değerli arkadaşlar sorularınızı bekliyorum
ben erkan yalovada üreticiyim 15 senedir bu işi profosyenel olarak yapıyorum her türlü soru ve sorunlarınıza çözüm bulmak için sizi bekliyorum

benim muhabbet kuşum devamlı yumurtluyor 4-5 tane 1 ay yatıyor  civciv çıkmayınca sinirlenip kırıyor aradan 20 gün geçiyor ve tekrar yumurtlamaya  başlıyor 8 aydır toplam 30-35 tane yumurta yapmıştır ne yapmamız gerek 

selam benim 3.5, 4 yaşında bir dişi muhabbet kuşum birde erkek muhabbet kuşum var benim sorum dişinin bu yaştan sonra yumurtlama çiftleşme olasılıgı varmıdır ?

yardıma ihtiyacım var  benim çift kuşlarım var  ve  yumurtada 4 tane yavru çıktı  en son çıkan yavruya  annesi hiç bakmıyor  ben bilmediğim için  yumurtanın sarısını  sulandırıp veriorum  bildiğiniz  vitaminli   verebiliceğim mama  varmı daha 3 günlüktür

merhaba muhabbetkuşu severler ve sayın norwich..3,4 ay once yaklaşık 6/7 aylık olduğunu sandığım bir kuş adım.. şuan tahminimce 10 aylık oldu.

1. kuşun cinsiyetinde karasızım. başta gagası kahverengiydi.. sonradan ceredeki kahverengi deri çatlayım dokuldu ve ceresi şu an silik beyaz bir renkte. acaba neden boyle oldu, cinsiyeti nedir?

2. kusuun sol kanadı tam yerine oturmuyo. vucuduna yapısmıyo. biraz alçakt diğerine gore. kafesin kapağı hep açık ama kafesten ben almadıkça çıkmıyor. çunku uçamıyor. fakat kanadını gerdirirken bir sorun yaşamıyor.acaba kanat sorunu nedir? düzelebilir mi?

3.sağ ayağının arka tırnagı aldığım gunden beri yok. yani benden once kopmuş. şu an için bir sorun ok ama ilerde bir sorun oluştururmu?

şimdiden ilginize teşekkurler.. bu kusu goturu geri verin yada niye 3aydır geri vermedin demeyin.. ona kıyamıyorum. yarı yolda bırakamam onu.. cevaplarınızı bekliyorum

merhaba erkan bey benim muhabbet kuşum 2 yaşında yaklaşık 4 5 aydır sürekli ağzını açıp kapatıyor.boş bulduğu her anda yemliğine iniyor bir tane yem alıyor ve dakikalarca onu ağzını açıp kapayarak yiyor.eğer dışardaysa da kusarak ağzına gelenleri dakikalarca yine aynı şekilde yiyor.yani ağzı sürekli söyleniyomuş gibi açıp kapanıyor.ama hareketliliğind e falan bir sıkıntı yok,hasta gibi değil.sizce ne olabilir??yardımcı olursanız sevinirim…

merhaba ben yeni işyerine başlayalı 2 ay oldu ve büroda bir çift birde yalnız muhabbet kuş vardı.bir ay kadar öncede yalnız olan dişinin yanına yeni bir erkek koyduk . Kuşlar çok sakin bir şekilde ötüşüyorlar kendi aralarında da öpüşüyorlar ancak hiçbir içraat yok yuvalıklarıda, he bu arada yeni kuş erkek ve biraz tüy döküyor sanki tüyleri çok dağınık duruyor.Acaba kızıştırıcı yem versek verim alabilirmiyiz.

arkadaslar benım dişi bır kusum vardı yaklasık 2 ay once bır erkek aldım dişi daha iri olması sebebıyle erkegı korkutuyordu fakat sımdı sımdı anlasıyorlar erkek dişiyi kendı agzıyla beslıyor yumurtalık ıcınde ve yuva ıcınde daha cıftlestıklerını gormedım fakat dişi yumurtalıga coksık gırıyor ve ıcınde beklıyor sorum su ben yumurtalıga bısey koymam gerekırmı yumurtlaması ıcın bırde cıftlerın daha ıyı beslenmesı ıcın ek neler vermelıyım (kus kumu,yumurta vs.) yardımcı olabılırmsınınz

arkadaslar benım kusum bır tane yumurtlamıs bugun farkettım fakat sanırım basmıyor yumurtaya cunku sıklıkla yumurtalıktan cıkıyor bu normal bı durummu bırde acaba bu yumurta normalde yası geldıgı ıcın yumurtladıgı döllenmemıs yumurta olabılırmı

6 yaşında muhabbet kuşum sol ayağını  kullanamıyor. kafeste ve dışarda ayağı sürükleniyor.Nedir ve ne yapmamız gerekir?. 

norwich yazdı :
ben erkan yalovada üreticiyim 15 senedir bu işi profosyenel olarak yapıyorum her türlü soru ve sorunlarınıza çözüm bulmak için sizi bekliyorum

Fazla çay ve kahve içmesine izin vermeyin. Kalp çarpıntısı yaparak ölmesine sebep olabilir. 

norwich yazdı :
kuşunuzun tırnakları uzamış veya tele taktırmış.kanayan kısma kanı durdurmak için kan tozu dökün.kan duracak ondan sonra tentürdiyot dökerek mikrop kapmasını önleyin en son asama yara iyileşince tırnak uzun ise onları kesin

Yanıtlamak için giriş yapın