Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
değerli arkadaşlar sorularınızı bekliyorum - 16.sayfa
ben erkan yalovada üreticiyim 15 senedir bu işi profosyenel olarak yapıyorum her türlü soru ve sorunlarınıza çözüm bulmak için sizi bekliyorum
merhaba sorumu yanıtlarsan sevinirim aynı kafeste 4 muhabbet kuşu dururmu durursa üremelerinde sorun olurmu
1 tane erkek muhabbet kusum wardı ele alısık we konusan 2 yasında fln.. kuscudan cok sakın ve cana yakın bır dişi kus aldım ksu erkek kusa sectrdım.. 1 hafta orda bıraktım.. ve 2 hafta once aldm kuslarımı dısı hep yuvadaydı ewe glncede yuvadan ckmadı yumurtlcak dıe cok bekledım ve 2 gun once 1 yumurtası oldu..ustunde yatıor hatta cıkmaya calstıgında erkek kusum pek ızın wermıyor..bnm sorunu su 2 gunde 1 yumurtlaması gerekıodu kusumun fakat hala 2. yumurta gelmedı..sizce bı sorunmu war.. beslenmelerı gayet iyi hergn taze yumrta maması yapıorm suyunu deıstırıorm.. yardn edersenz sevnrm
Erkan Hocam ben ayın 18 inde iki çift yumurtalı muhabbet aldım.Aldığım yerde kafesleri yan yanaydı evde de aynı ortam sağladım.Yalnız çiftlerden biri 5 gün arada sonra yumurtaya oturmamaya başladı.Diğer çift yavru çıkardı onlarda bir sorun çıkmadı.Yumurta maması,maydanoz,meyve falan veriyorum sürekli.Benim sorum hocam yumurtadan kalkan çift yumurtlamadı çiftleşmiyorlar.Erkek sürekli kur yapıyor yalnız dişi hiç çiftleşmeye yanaşmıyor.Erkek yem veriyor dişiye dişi erkekten yem alıyor bazen oda erkeğe yem veriyor ama çiftleşme yok yuvayla ilgilenme yok.Rahatsız edilmiyorlar hocam duvarda asılılar yerlerinde sallanma yada onlara dokunan yok.Zaten diğer çiftle kafesleri yan yana yani rahatsızlık olsa digerleride rahatsız olur.Hocam ne yapmalıyım önerilerinizi bekliyorum.Çok teşekkür ederim şimdiden...
iyi günler muhabbet kuşum ile ilgili bir sorunum var. Kuşum çok neşeli ve hatreketli bir kuştu. birden hastalandı. Sanırım ishal oldu. Güçten düştü. bu arada tüy dökümü de başladı hafiften. antibiyotik ile biraz iyileşti ama bu seferde ayağının birinin üzerine basamıyor. sanki hafif şişmiş gibi. nasıl çare bulabilirim iyileşmesi için. burada veteriner de yok kuşlardan anlayan. acil yardımlarınızı bekliyorum.
merhaba;
size bir sorum olacaktı. ben yaklaşık 1 hafta once yavru bir muhabbet kuşu aldım( 2-3 aylık). ve evede sürekli konusturmaya çalışıyorum. cicikuşu falan demeye çalışıyorum. hatta sesimi telefona kayıt ettım arada ondada dinlettiriyorum. kusum bazı zamanlar ole ben söylerken yada kayıtı dinlerken sankı konumaya çalışır gibi ole ağzını haraket ettiriyo. sizce konuşmaya mı çalısıyor.?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
benim muhabbet kuşum devamlı yumurtluyor 4-5 tane 1 ay yatıyor civciv çıkmayınca sinirlenip kırıyor aradan 20 gün geçiyor ve tekrar yumurtlamaya başlıyor 8 aydır toplam 30-35 tane yumurta yapmıştır ne yapmamız gerek
selam benim 3.5, 4 yaşında bir dişi muhabbet kuşum birde erkek muhabbet kuşum var benim sorum dişinin bu yaştan sonra yumurtlama çiftleşme olasılıgı varmıdır ?
yardıma ihtiyacım var benim çift kuşlarım var ve yumurtada 4 tane yavru çıktı en son çıkan yavruya annesi hiç bakmıyor ben bilmediğim için yumurtanın sarısını sulandırıp veriorum bildiğiniz vitaminli verebiliceğim mama varmı daha 3 günlüktür
merhaba muhabbetkuşu severler ve sayın norwich..3,4 ay once yaklaşık 6/7 aylık olduğunu sandığım bir kuş adım.. şuan tahminimce 10 aylık oldu.
1. kuşun cinsiyetinde karasızım. başta gagası kahverengiydi.. sonradan ceredeki kahverengi deri çatlayım dokuldu ve ceresi şu an silik beyaz bir renkte. acaba neden boyle oldu, cinsiyeti nedir?
2. kusuun sol kanadı tam yerine oturmuyo. vucuduna yapısmıyo. biraz alçakt diğerine gore. kafesin kapağı hep açık ama kafesten ben almadıkça çıkmıyor. çunku uçamıyor. fakat kanadını gerdirirken bir sorun yaşamıyor.acaba kanat sorunu nedir? düzelebilir mi?
3.sağ ayağının arka tırnagı aldığım gunden beri yok. yani benden once kopmuş. şu an için bir sorun ok ama ilerde bir sorun oluştururmu?
şimdiden ilginize teşekkurler.. bu kusu goturu geri verin yada niye 3aydır geri vermedin demeyin.. ona kıyamıyorum. yarı yolda bırakamam onu.. cevaplarınızı bekliyorum