Muhabbet Kuşları

değerli arkadaşlar sorularınızı bekliyorum
ben erkan yalovada üreticiyim 15 senedir bu işi profosyenel olarak yapıyorum her türlü soru ve sorunlarınıza çözüm bulmak için sizi bekliyorum

selam arkadaşlar,bu siteyi yeni keşfettim.bilgi paylaşımı açısında çok güzel.benim bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. benim bir salma kafesim var.19 adet muhabbetim var içinde.8 i dişi 11 i erkek ve yaklaşık 4,5 aylıklar. içlerinde sadece yetişkin bir çiftim war ama şu ana kadar hiç yawru alamadım. Üstelik içinde de 7 tane yuvam war ve hafta da 2kere yumurta haşlayıp irmikle karıştırıp veriyorum.semiz otu marul ve havuçlarını eksik etmiyorum. sorum şu acaba yumurtlamalarını daha nekadar süre beklemem gerekiyor? ikincisi de yuvaları koymak için raf yaptım.raftada birbirinden yaklaşık 10 cm uzaklığa yuvaları yerleştirdim.yuvaların birbirine yakın olması üremeyi olumsuz etkiler mi? üçüncüsü gaga taşı mürekkep balığının kemiği yerine geçermi calsiyum açısından? bu benim ilk denemem tavsiye üzerine bir hevesle giriştim bu işe ama başarı sağlayabilirmiyim bilemiyorum.yardımlarınızı bekliyorum.saolun şimdiden

üstad bir soru da ben soracağım ben de 4 kafes muhabbet var sesinden durulmuyor çoğaltmak istiyorum ancak seslerinden dolayı çoğaltamıyorum bu kuşların sesini aza nasıl indergeyebilirim oda içerine bir şeyler yapabilirmiyim

erkan bey merhaba telefon numaranı yazarmısın? kartalda üreticiyim.sizinle görüşmek istiyorum.KUDRET BABAYİĞİT hayırlı işler...

slm erkan ben ömer benim eşli muhabbet kuşlarım var 15 gün önce aldım sahibi yumurtaları bizim yuvaya koyarken elledi ve 2gün sonra kuşlar yumurtayı yedi.1hafta sonrasındada 1yumurtası daha oldu çok sevinmiştim ama dün onuda yemişler neden yumurtayı tutmuyolar yiyiyolar merak ediyorum vede çok üzülüyorum acil ne yapmam gerektiğini bana söylerseniz çok sevinirim.şimdiden çok teşekkür ederim saygılar acil cevap bekliyorum

erkan bey iyi akşamlar ben manisadan ömer bir çift eşli muhabbet kuşu aldım.almadan önce 3 tane yumurtası vardı kuşları satan kişi yumurtaları eliyle yuvalıga koyunca kuşlar eve geldikten bir gün sonra baktıgımda yumurtalar yoktu.tahminim yemişler.bir hafta sonra bir yumurta yaptı ama onuda yemişler dün akşam baktım bir yumurtayı yuvadan dışarı atmış bizde bir kaşıkla yuvalıga geri koyduk şimdi baktım yumurtayı kırmışlar.ben bu işi amatör olarak yapıyorum ama muhabetleri cok seviyorum ama bir türlü bu eş işini tutturamadım bana bir akıl ben nerde yanlış yapıyorum teşekkürler.....

slm erkan bey benim bir çift muhabbetim var bunlar 13gün önce ilk defa çiftleşti ogünden itibaren sürekli çiftleşiyolar ama dişi yavruluğa girip yatmıyor.yumurtlamadıda.hiç yumurtlicakmış gibi bir tipide yok.ara sıra yavruluga girip çıkıyor ama fazla kalmıyor genelde yavruluğun önünde durup girişi kagalıyor.bana yardım ede bilirmisiniz.çiftleşmeden kçgün sonra ilşk yumurtayı bırakır.

sayın norwich gerçekten bilgileriniz için çok teşekkür ederim harika bi insansınız iyi günler

Kuşumuz sokaktan geldi yani bahçemizde bulduk ve eve aldık. Çok bitkindi. Suyunu yemini verdik kafese koyduk. Fakat şimdi kafasını ayaklarının arasına alıyor ve sık sık nefes alarak oyle alıyor. Erkan bey sorun nedir ve nasıl mücadele edebilriz... Teşekkürler

Erkan ağbi sana bir şey sorucaktım.Kuşumla ilgili.Kuşumu ilk aldığımda gayet iyiydi fakat bir kaç gün önce uykusuz kalmış gibi görünmeye başladı ama sanki uykusunu iyi almış gibi çok hareketli.Lütfen yardım edin.

slm norwich.. sana birkaç sorum olcaktı, ben bir çift kuş aldım almadan önce 2-3 gün kuşları gözlemledim pet shopta.. dişi kuş ceresinden de anlaşıldığı gibi üremeye elverişli. petshoptayken de yuvaya girip çıkıyordu zaten.. erkek de dişi kuşa kur yapıyordu durmadan. dişi kuş yuvayı kemiriyordu orda.. ben bunları aldım eve getirdim yuvayı taktım hemen. alalı 3 hafta oldu daha alışmlaaraını bekliyorum hala bigelişme yok yani dişi yuvaya hiç girmiyo.. bir sorun daha var erkek kuş biraz küçük gibi geldi bana iris i belli değil pek sanki resimden de belli olduğu gibi.. peki küçük olsa kur yapabilir mi? yani erkek kuş çiftleşmeye hazır mı sizce? birde ne zamana alışırlar ve çiftlerşirler? İşte kuşlarımın resimleri.. YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.. 🔒 Üyelere Özel 🔒 Üyelere Özel

Yanıtlamak için giriş yapın