Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
değerli arkadaşlar sorularınızı bekliyorum - 18.sayfa
ben erkan yalovada üreticiyim 15 senedir bu işi profosyenel olarak yapıyorum her türlü soru ve sorunlarınıza çözüm bulmak için sizi bekliyorum
MERSİNLİ_FACİA:
SELAM KARDEŞİM BENİM SORUNUMDA ŞU 1 ÇİFT KUŞ ALDIM 2 YUMURTA YAPTI AMA HİÇ YATMIYOR SÜREKLİ YUVANIN DIŞINDA 1 HAFTA OLDU DAHA YOK 2 GÜN FİLAN YATTI DAHA YATMAZ OLDU ACABA YUMURTALAR BOŞMUDUR BAKTIM BİŞEY GÖREMEDİM....O YUMURTALARI ATSAM BİDAHA NEZAMAN YUMURTLAR CVP VERİRSEN SEVİNİRİM...
mail adresim:[email protected]
8 haftalik aldigim kusum (erkek-suan 4 ayliga yakin) ilk aldigimdada zaten ele geliyordu ama yemini elimde vererek ve omuzumda konusarak dahada iyi alistirmistim ama bir hafta önce falan eve misafir gelen cocuklar (cocuklarimin arkadaslari ) kusu mahvetmisler, avuclarinin icine almislar, cok hirpalamislar , suan kus bana gelsede cok temkinli bazen hic gelmiyor ve kafeste gagasini sirtina gömüp sessiz üzgün sesler cikariyor,
sizden ricam bu durumu degistirebilmek icin neler yapabilirim
bu arada kusum kraker ve gaga tasini hic tanimiyor denemiyorda!
görüsleriniz icin tesekkür ederim...
saygilar.
LÜTFEN ACİL YARDIMMMM.......Muhabbet Kuşum TİTİNİ 6 yaşında mavi erkek bir jumbo. İnanılmaz akıllı cana yakın tatlı ve karakterli. Çok konuşkan kelime haznesi oldukça geniş çok mu çok evcil. O evimizin bir bireyi sanki bizimle birlikte her yere geliyor. Arabada hiç sorun çıkarmıyor ve kafessiz seyahat ediyor. Evde olduğumuz sürece kafese koymuyoruz sürekli özgür ve hep bizimle evin her yerinde. Kahvaltıda masamızda, yazın balkonda omuzumuzda. Anlayacağınız o benim oğlum. Ama oğlumun tırnağı geçen gün takıldı ama öyle önemli bir şey değildi. Daha ben müdahale etmeden kendi kurtardı. Ama sonra sürekli ayağını kaşımaya başladı. Şüphelenip baktığımda ayağının altının şiştiğini ve yarıldığını gördüm, hemen veterinere götürdüm. Antibiyotik verdi. Günde bir kez verilmek üzere ve ayağında kırık olmadığını söyledi. ayağını hiç basamıyor hep geride tutuyor. Ayrıca bethanthen ile bebek aspiritinin 4'te birini ezip karıştırıp her gün ayağına sürüyorum. Ama pek bir ilerleme göremiyorum. Yem yemesi normal. Ama hareket ettiğinde çok acı çekiyor. Onunla birlikte benim canım yanıyor inanın çok çaresizim. inanılmaz üzgünüm. Lütfen bana önerebileceğiniz bir şeyler varsa cevabızınızı bekliyorum. Lütfen buna ihtiyacım var. Ne yapacağımı bilmiyorum.
benim mubişimin ayağında sorun var galiba da ayağı kırık kuş nasıl anlaşılır bir kaç ipucu verir misiniz?
Erkan Bey merhaba, yardımcı olursanız çok sevinirim; Tanrı misafiri bir muhabbet kuşumuz var evden kaçmıştı. 1-1,5 senedir bizimle, bana geldiğinde mantar yeni başlamıştı, kuşcu tricopom önerdi, kullandım ve epey iyileşti. şimdi çok daha sağlıklı. ama hala zaman zaman ayakları beyaz pullu ve sert bir hal alıyor. kuşum ayaklarını çok kaşıyor ve bu sırada ince ince viklemeleri oluyor (sanki canı yanıyormuş ya da korkmuşcasına). Gözünde de vardı mantar ve gagasında onlar tamamen geçti ama ayaklarındaki sorun nedir anlayamadık. veterinere de götürdüm ama o zaman tahlil yapıp mantar demekten başka faydası olmamıştı. Siz birşeyler önerebilir misiniz?
merhaba erkan abi.muhabbet kuşu besliyorum yaklaşık daha bir buçuk aylık küçük aldım. uçarken çok denge problemi yaşıyoruz. sürekli duvara çarpıyor cama çarpıyor bi gün yağlı suya düştü. baya bi temizledim, sonra tekrar saldığımda elektrikli sobaya kondu yanarken. şimdi 2 gündür ayağını yere hiç basmıyor, tekrar saldım uçması için çok sert bi şekilde duvara çarptı sanırım kanadında problem oluştu. sürekli tünekte duruyor ve hiç ayağını yere basmıyor . ciddi bi poblem var mıdır?
erkan bey ben dün yavru bir muhabbet kusu aldım ama sürekli tüylerini kabartıyor gözlerini kapatıyor yem ve su yeyip içmiyor çok endişeliyim cevabınızı bekliyorum saygılar
Muhabbet kuşumun dün sabah hiç birşeyi yoktu.kafesten çıkardım uçtu sorun yoktu.dışarı çıktım bi kaç saat sonra geldim eve.tekrar açtım kafesini çıksın diye çıktı ama uçamadı.elime aldım sol kanadı açtım bi sorun yoktu sağ kanadını açtım bağırmaya başladı acı çekiyordu belli.bugün sabah baktığımda kanadının altında dökülmeler olduğunu gördüm.ne yapmalıyım ?
merhaba kardeş kuşum ayaklarını yedi nede dersin bu konuya ?
merhaba kardeş kuşum a
Merhaba Erkan Bey ,
Benim nisan ayında 1 yaşına girecek olan ,fıstık adında birtane muhabbet kuşum var.2-3 ay önce kuşumun hapşırır gibi sesler çıkardığını fark ettim.Bunu bir süre takip ettim,özelliklede gece daha net duyuluyor.Daha sonra kuşçuya gittim soğuk algınlığı olailir dedi ve soğuk algınlığı için ilaç aldım.Fakat ilaç hapşırmasını kesmedi.Sizce bu neden oluyor.Lütfen bu konu hakkında yardım ediniz.
Bu arada fıstığın neşesi yerinde ,konuşuyor,uçuyor ve tüylerinde de bir kabarıklık yok....
Ayrıca kuşum kakasını yaparken katı kakası ile birlikte çok az su şeklinde sıvıda geliyor .Sizce ishal mi oldu ?
Lütfen yardım ediniz.Kuşumun ölmesinden çok korkuyorum : (