Muhabbet Kuşları

değerli arkadaşlar sorularınızı bekliyorum
ben erkan yalovada üreticiyim 15 senedir bu işi profosyenel olarak yapıyorum her türlü soru ve sorunlarınıza çözüm bulmak için sizi bekliyorum

erkan bey ben dün yavru bir muhabbet kusu aldım ama sürekli tüylerini kabartıyor gözlerini kapatıyor yem ve su yeyip içmiyor çok endişeliyim cevabınızı bekliyorum saygılar

norwich yazdı :
ben erkan yalovada üreticiyim 15 senedir bu işi profosyenel olarak yapıyorum her türlü soru ve sorunlarınıza çözüm bulmak için sizi bekliyorum

Muhabbet kuşumun dün sabah hiç birşeyi yoktu.kafesten çıkardım uçtu sorun yoktu.dışarı çıktım bi kaç saat sonra geldim eve.tekrar açtım kafesini çıksın diye çıktı ama uçamadı.elime aldım sol kanadı açtım bi sorun yoktu sağ kanadını açtım bağırmaya başladı acı çekiyordu belli.bugün sabah baktığımda kanadının altında dökülmeler olduğunu gördüm.ne yapmalıyım ? 

merhaba kardeş kuşum ayaklarını yedi nede dersin bu konuya ?

norwich yazdı :

merhaba kardeş kuşum a

Merhaba  Erkan  Bey ,

Benim nisan ayında  1 yaşına  girecek olan ,fıstık adında birtane  muhabbet kuşum var.2-3 ay  önce  kuşumun hapşırır gibi sesler çıkardığını fark ettim.Bunu bir süre takip ettim,özelliklede gece daha net duyuluyor.Daha  sonra kuşçuya gittim soğuk algınlığı olailir dedi ve  soğuk algınlığı için ilaç aldım.Fakat ilaç hapşırmasını kesmedi.Sizce bu neden oluyor.Lütfen bu konu hakkında  yardım ediniz.

Bu arada fıstığın neşesi  yerinde  ,konuşuyor,uçuyor  ve  tüylerinde  de  bir kabarıklık yok....

Ayrıca  kuşum kakasını  yaparken katı kakası  ile  birlikte çok az  su  şeklinde  sıvıda  geliyor  .Sizce ishal mi  oldu ? 

Lütfen yardım ediniz.Kuşumun ölmesinden  çok korkuyorum : ( 

norwich yazdı :

bugün aldığım yavru muhabbet kuşu akşama doğru ishal oldu ve kusmaya başladı, hiçbir şey yoktu sabahtan. kustuktan bir süre sonra tekrar yeminden yedi ve tekrar kustu. sindirilmemiş olarak tekrar kusuyor köpük ya da başka bi şey yok. üşüdüğünü sanmıyorum hava akımı da yok odada

norwich yazdı :

alametifarika yazdı :

bugün aldığım yavru muhabbet kuşu akşama doğru ishal oldu ve kusmaya başladı, hiçbir şey yoktu sabahtan. kustuktan bir süre sonra tekrar yeminden yedi ve tekrar kustu. sindirilmemiş olarak tekrar kusuyor köpük ya da başka bi şey yok. üşüdüğünü sanmıyorum hava akımı da yok odada

norwich yazdı :

mereba muhabbet kuşumun sağ kanatından5cm lik iki adet tüğkoptu kanama yok uçamıyor ortalama 1 yaşında ve erkek ne yapmalıyım yeniden çıkar mı ? 

erkan bey ben   erekek kuşumaa dişi damızlık aldım ( erkek kendisi seçti )  11 gün sonra yumurtladı boşmudur dolumu    erkekle   çok iyi uyuşuyolar  erkek  yuvann ağznda bekklio  kşda kuluçka da 

Kuşumun yumurtası iç organlarına yapısmıs veteriner alırsak ölüm riski var bırakırsak da cok yasamaz dedi. Bir iki ilaç verdi onları sür bir ihtimal atar dedi. Çok halsiz bitkin devamlı uyuyor. Sizin tavsiye verebileceğiniz yardım edebileceğiniz bir konu mudur Erkan bey?

merhabalar ekan bey...benim 2 yaşında dişi muhabbet kuşum var,hiç yumurtlamadı.25 gündür kabarık kuyruğu ve kanatları düşük şekilde duruyor arada sırada aşırı derecede kaşınıyor,tüylerinide dökmedi,dışkısı bazen anormalden büyük oluyorr.yemini yiyiyor iştahı yerinde,kuşçuya götürdüm karnında tüy dökümü olmadı dedi ilaç veriyorum yine faydası yok yok...canım çok sıkılıyorrrrr

norwich yazdı :

merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var kuşum su içmiyor sürekli uyuyor napmalıyım daha yavru alalı 1 ay oldu bir de dişi kuşum var o nu daha onceden aldım oda yavru yardım edin nollur ne yapmalıyım ( dişi kuşumda sorun yok )

norwich yazdı :

Yanıtlamak için giriş yapın