Muhabbet Kuşları
erkan bey ben dün yavru bir muhabbet kusu aldım ama sürekli tüylerini kabartıyor gözlerini kapatıyor yem ve su yeyip içmiyor çok endişeliyim cevabınızı bekliyorum saygılar
merhaba kardeş kuşum ayaklarını yedi nede dersin bu konuya ?
merhaba kardeş kuşum a
Merhaba Erkan Bey ,
Benim nisan ayında 1 yaşına girecek olan ,fıstık adında birtane muhabbet kuşum var.2-3 ay önce kuşumun hapşırır gibi sesler çıkardığını fark ettim.Bunu bir süre takip ettim,özelliklede gece daha net duyuluyor.Daha sonra kuşçuya gittim soğuk algınlığı olailir dedi ve soğuk algınlığı için ilaç aldım.Fakat ilaç hapşırmasını kesmedi.Sizce bu neden oluyor.Lütfen bu konu hakkında yardım ediniz.
Bu arada fıstığın neşesi yerinde ,konuşuyor,uçuyor ve tüylerinde de bir kabarıklık yok....
Ayrıca kuşum kakasını yaparken katı kakası ile birlikte çok az su şeklinde sıvıda geliyor .Sizce ishal mi oldu ?
Lütfen yardım ediniz.Kuşumun ölmesinden çok korkuyorum : (
bugün aldığım yavru muhabbet kuşu akşama doğru ishal oldu ve kusmaya başladı, hiçbir şey yoktu sabahtan. kustuktan bir süre sonra tekrar yeminden yedi ve tekrar kustu. sindirilmemiş olarak tekrar kusuyor köpük ya da başka bi şey yok. üşüdüğünü sanmıyorum hava akımı da yok odada
bugün aldığım yavru muhabbet kuşu akşama doğru ishal oldu ve kusmaya başladı, hiçbir şey yoktu sabahtan. kustuktan bir süre sonra tekrar yeminden yedi ve tekrar kustu. sindirilmemiş olarak tekrar kusuyor köpük ya da başka bi şey yok. üşüdüğünü sanmıyorum hava akımı da yok odada
mereba muhabbet kuşumun sağ kanatından5cm lik iki adet tüğkoptu kanama yok uçamıyor ortalama 1 yaşında ve erkek ne yapmalıyım yeniden çıkar mı ?
erkan bey ben erekek kuşumaa dişi damızlık aldım ( erkek kendisi seçti ) 11 gün sonra yumurtladı boşmudur dolumu erkekle çok iyi uyuşuyolar erkek yuvann ağznda bekklio kşda kuluçka da
Kuşumun yumurtası iç organlarına yapısmıs veteriner alırsak ölüm riski var bırakırsak da cok yasamaz dedi. Bir iki ilaç verdi onları sür bir ihtimal atar dedi. Çok halsiz bitkin devamlı uyuyor. Sizin tavsiye verebileceğiniz yardım edebileceğiniz bir konu mudur Erkan bey?
merhabalar ekan bey...benim 2 yaşında dişi muhabbet kuşum var,hiç yumurtlamadı.25 gündür kabarık kuyruğu ve kanatları düşük şekilde duruyor arada sırada aşırı derecede kaşınıyor,tüylerinide dökmedi,dışkısı bazen anormalden büyük oluyorr.yemini yiyiyor iştahı yerinde,kuşçuya götürdüm karnında tüy dökümü olmadı dedi ilaç veriyorum yine faydası yok yok...canım çok sıkılıyorrrrr
merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var kuşum su içmiyor sürekli uyuyor napmalıyım daha yavru alalı 1 ay oldu bir de dişi kuşum var o nu daha onceden aldım oda yavru yardım edin nollur ne yapmalıyım ( dişi kuşumda sorun yok )