ben erkan yalovada üreticiyim 15 senedir bu işi profosyenel olarak yapıyorum her türlü soru ve sorunlarınıza çözüm bulmak için sizi bekliyorum
norwich
abi benim 2 tane yawru kuşum var birisinin burnu mavilesmeye basladı birisi hala acık mor burnu acık mor olanı yawruyken aldım ve 6-7 aydır beslıyorum ve hıc yanımdan ayrılmıyo ama kulagımı fln cok ısırıyo ve tuylerını kabartıyo hastamı acaba
çorumlu şu an kuşlarda tüy dönemi tüyde olabilir.yerlerde tüy varsa ordan anlarsın mavileşmesi erkek olduğuna işaret kolay gelsin
çok tesekkur ederım abi ewt dedıgın gıbı yerlerde tuy var
çorumlu kardeşim ben tesekkür ederim yardımcı olabildiysem kolay gelsin..
Erkan bey ben iki gün önce kuşların yerini değiştirdim. Dişi kuşun altında 5 tane yumurta vardı. Kuşun yerini değştirdiğimden beri dişi kuş yuvaya hiç girmiyor. Ne yapmam lazım . yuvalığı çıkarayım mı?
kardeşim yuvalığı al ama kuşların yerini niye değiştirdin onu anlamadım.yer değişikliğinden kuş yumurtaya yatmıyorsa değiştir ama şunada dikkat et yer değişikliğinde kuşların tüyede girebilir.kolaygelsin
Erkan bey kuşları babamdan habersiz aldım. Ondan saklayayım derken yumurtalardan olduk. Bir de ben kuşları yumurtalı olarak petshoptan aldım ve bu tüylenme dediğiniz ney anlamında? Yumurtaları çıkarıp yuvalığı koyayım mı tekrar yoksa bir süre yuvalık takmayayım mı? YArdımlarınız için teşekkür ederim...saygılar
mustill o yumurtalar artık bozulmuştur tekrar koyma at onları.yuvalığı koy o dişi hazır olunca tekrar yumurtlar.kuşlarda biz insanlar gibidir yazın ayrı giyim kışın ayrı.kuşlar ortamlarından başka bir yere gittiğinde oraya adapte olabilmek için tüylerini değiştirir..
meraba ben yine bi kaç şey sormak istiyorum size kuşlarda sürekli yem değişikliği iyimidir acaba bide benim kuşumun biri mavi diğeri ise sarı mavi olanın ayakları koyu renk, dili koyu renk, gagası morumsu; sarı olanın ise ayakları pembe, dilide pembe gagası morumsu ,açık renk değil ama acaba sarı olan dişi olabilirmi diye çok çelişkiye düşüyorum çünkü nerdeyse 2 ay olacak hala yabani 2 kuş birarada olunca alışmıyo galiba halbuki o kadarda seviyorum ilgileniyorum bide yemden başka bişe yemiyolar ekmek veriyorum kaçıyolar elma veriyorum kaçıyolar sizce ben onları ayırmalımıyım napmalıyım bilmiyorum ki çok üzülüyorum ama ben eski kuşum hiç böle değildi :(
boncuk kuşlarda yem değişikliği iyi değildir ama yazın ve kışın verilen yemler farklıdır.sen darı ve aspur ver.ekmek kuşlara atılmaz ekmeği mikserden çekip un haline getir ve içine yumurtayı haşlayıp rendele birazda havuç rendeleyip ver .kuşların burun delikleri mavi olanı erkektir.sarı renkli kuşlar aldatabilir o yüzden beklemek fayda verecek.aynı yerde durmaları eğer ki eş olacaklarsa olur ama sen bunları konuşturmak istersen ayırmalısın.