Kuş Forumları

Muhabbet Kuşları

Muhabbet Kuşuma Eş Arıyorum. -
🔒 Üyelere Özel fotoğrafları yukarıda kırma olmasını istemediğimden aynı mavi tonlarda olabilirse süper olur ingilizle çiftleşirmi bilmiyorum ama ingiliz olursa süper olur. Eskişehir`deyim Ankaraya gelebilirim. 🔒 Üyelere Özel

bakıma dair2 -
arkadaşlar vitamin desteğini söylemeden geçemicem aman ha dikkat dikkat; kuşlara her gün vitamin verilmez 2 haftada bir susatılmış kuşun bir anda içmesi için çok az bir miktar vitamin verilebilir vitaminli su 1 saat bekletilir(bu sürede kuş zaten susamış olduğu için taze vitanminli suyu içer) ve vitaminsiz su ile değiştirilir 1 saat çünkü kullandığımız vitaminler su muamelesinden hemen sonra özelliğini ve tadını kaybeder, NEDEN ÇOK VİTAMİN VERMEYELİM PEKİ?: hayvanlarımızın doğal ortamlarında aldığı besinler yeteri kadar vitamin sağlıyor ama kafes hayvanları için vitamin vermek mecburdur,çok verilirse dokularda(özellikle karaciğer-bazen böbrek)birikir faydadan çok zarar verir, aman arkadaşlarım ÇOK vitaminle ÇOK yavru alınacağı hayaline kapılmayın tersine verimi azaltırsınız. BİDE MİNERAL KONUSU VAR!!!! KUM YA DA KÜÇÜK TAŞIMSI TOZUMSU MATERYALLER PETÇİLERDE BULABİLİRSNİZ BUNLAR VİTAMİN DEĞİLDİR İÇİNDE KALSİYUM MAGNEZYUM DEMİR ÇİNKO VS. İÇERİR . BU SAYDIĞIM MADDELER KUŞLARDA YAŞAM İÇİN GEREKLİ ENZİMLERİN AKTİF ÇALIŞABİLMESİNİN YEGANE KAYNAKLARIDIR. BUNLARSIZ SAĞLIKLI BİR KUŞ DÜŞÜNÜLEMEZ . AYRICA BU SERT MATERYALLER, KUŞ TARAFINDAN ALINIR İÇİNDEKİ MİNERALLER EMİLDİKTEN SONRA EMİLMEYEN SERT KALINTILAR TAŞLIK DENİLEN KUŞLARIN SİNDİRİMİ İÇİN GEREKLİ ORGANA GÖNDERİLİR BURDA DEPOLANIR VE KUŞUN KURSAĞINDA ISLATILIP YUMŞATILMIŞ BESİNLERİN İYİCE EZİLİP EMİLEBİLİR DURUMA GETİRLMESİNİ SAĞLARLAR. TEŞEKKÜR EDERİM BOL VE NEŞELİ KUŞLAR DİLEĞİ İLE....

bakıma dair2 -
arkadaşlar vitamin desteğini söylemeden geçemicem aman ha dikkat dikkat; kuşlara her gün vitamin verilmez 2 haftada bir susatılmış kuşun bir anda içmesi için çok az bir miktar vitamin verilebilir vitaminli su 1 saat bekletilir(bu sürede kuş zaten susamış olduğu için taze vitanminli suyu içer) ve vitaminsiz su ile değiştirilir 1 saat çünkü kullandığımız vitaminler su muamelesinden hemen sonra özelliğini ve tadını kaybeder, NEDEN ÇOK VİTAMİN VERMEYELİM PEKİ?: hayvanlarımızın doğal ortamlarında aldığı besinler yeteri kadar vitamin sağlıyor ama kafes hayvanları için vitamin vermek mecburdur,çok verilirse dokularda(özellikle karaciğer-bazen böbrek)birikir faydadan çok zarar verir, aman arkadaşlarım ÇOK vitaminle ÇOK yavru alınacağı hayaline kapılmayın tersine verimi azaltırsınız. BİDE MİNERAL KONUSU VAR!!!! KUM YA DA KÜÇÜK TAŞIMSI TOZUMSU MATERYALLER PETÇİLERDE BULABİLİRSNİZ BUNLAR VİTAMİN DEĞİLDİR İÇİNDE KALSİYUM MAGNEZYUM DEMİR ÇİNKO VS. İÇERİR . BU SAYDIĞIM MADDELER KUŞLARDA YAŞAM İÇİN GEREKLİ ENZİMLERİN AKTİF ÇALIŞABİLMESİNİN YEGANE KAYNAKLARIDIR. BUNLARSIZ SAĞLIKLI BİR KUŞ DÜŞÜNÜLEMEZ . AYRICA BU SERT MATERYALLER, KUŞ TARAFINDAN ALINIR İÇİNDEKİ MİNERALLER EMİLDİKTEN SONRA EMİLMEYEN SERT KALINTILAR TAŞLIK DENİLEN KUŞLARIN SİNDİRİMİ İÇİN GEREKLİ ORGANA GÖNDERİLİR BURDA DEPOLANIR VE KUŞUN KURSAĞINDA ISLATILIP YUMŞATILMIŞ BESİNLERİN İYİCE EZİLİP EMİLEBİLİR DURUMA GETİRLMESİNİ SAĞLARLAR. TEŞEKKÜR EDERİM BOL VE NEŞELİ KUŞLAR DİLEĞİ İLE....

bakıma dair1 -
ARKADAŞLAR merhaba,bugün acizane bi kaç şeyden bahsetmek isterim 1)kuşların yemlerini mutlaka uzun soluklu miktarda alın küçük miktarda aldığınız yem çabuk biter ve ağız tatları alışmış kuşlar yeni aldığınız yeme alışma sürecinde kilo kaybeder.aynı yerden alsanız bile aynı tadı ve kaliteyi yakalayamazsınız.6 aylık yeminizi alın(güvenilirbir yerden taze yem) ve kuru ortamda saklayın. 2)yem tek çeşit olmasın örnek ben ak darı ağırlıklı kanarya yemi karıştırıp veriyorum başka bir kabada mutlaka ayrı yulaf koyuyorum. 3)haftada 3-4gün yem vermeme rağmen taze mama hazırlayıp veriyorum.(mutlaka taze mama verin)havuç yumurta elma etimek tozu bi alternatif olabilir. kuşların gagalaması için mutlaka balık kemiği koyun(1 parçası 2 kuşa en az 1 ay yeter 4) kuşlara yine haftanın bi kaç günü(salmada kolaylıkla uygulanabilir)bonyoluk su koyunki eğlensinler, eğlenen kuşlar daha iyi beslenir ve daha verimli olur.bu işlemi özellikle yavrudan yorulmuş erişkinlere dinlenme döneminde yapın toparlanma süresini kısaltır . 5)sorularınız olursa memnuniyetle cevapların bilgim deneyimim ölçüsünde tabi, bol ve neşeli kuşlar dileği ile.......

bi sorum olacaktı -
slm arkadaşlar benim dişi muhabbetin ceresi koyu kahverengiydi ve bugün soyulmaya başladı altında daha düzgün beyaz pürüzsüz bir cere gelmeye başladı neden acaba bide bu nijer tohumunu nerden bulabilirim şimdide sağolun.

bi sorum olacaktı -
slm arkadaşlar benim dişi muhabbetin ceresi koyu kahverengiydi ve bugün soyulmaya başladı altında daha düzgün beyaz pürüzsüz bir cere gelmeye başladı neden acaba bide bu nijer tohumunu nerden bulabilirim şimdide sağolun.

bi sorum olacaktı -

bi sorum olacaktı -

bi sorum olacaktı -

bakımadair3 -
ARKADAŞLAR DAHA YENİ ÖĞRENDİĞİM BİR BİLGİYİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM: KURULUK HASTALIĞI YA DA KILICININ ÇIKMASI DİYE TARİFLENEN HIZLA KİLO VERME YEMESİNE RAĞMEN KİLO ALAMAMA VE EN NİHAYETİNDE ÖLÜMLE SONUÇLANAN HASTALIK BİR MANTAR HASTALIĞIYMIŞ VE TÜM KUŞLARDA OLABİLİRMİŞ , (MANTAR HASTALIĞI OLABİLECEĞİ DÜŞÜNCESİYLE BEN ZATEN BİR MARKA SIVI MANTAR İLACI SULARINA KATIYORDUM AMA BAŞARISIZ OLMUŞTUM) BİLDİĞİMİZ TANIDIĞIMIZ BİR ŞEY HEMEN YAKINIMIZDA BULUNUYORMUŞ KEKİK!!! YAZIDA KEKİK ÇAYI DİYE TARİF EDİLİYOR AMA BEN MAMALARINA KEKİK KATMANIN DAHA KULLANIŞLI OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM, HASTA OLMASALARDA ÇOK AZ BİR MİKTAR KEKİĞİ MAMALARINA KATICAM ARTIK BEN DENİYORUM SONUÇLARINI ANLATIRIM SİZE DENEMEK SERBEST SONUÇLARI BİZİMLADE PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM ...

satlık çift muhabbetler -
25 çift yerli kuşlarımı askere gideceğim için satmak istiyorum. ilgilenen arkadaşlar 🔒 Üyelere Özel adresinden ulaşabilirler. mersin/tarsus

MİNA KUŞ KAFESLERİ -
SLM ARKADAŞLAR SİTEMİ GEZEBİLİRSİNİZ İMALATÇIYIM

Boncuk hakkında :) -
Arkadaşlar ben 10 gün boyunca mavi renkli 2 aylık erkek muhabbet kuşu sahibiyim. Kuş elime geliyor benden hiç ürkmüyor elimden yem bile yiyor. Benim sorum şu olacaktı: Ben ne zaman Boncuk`un kafesine oyuncak zil falan alacağım? Alın birde resmini koyayım çok tatlı ya canım benimm!!! 🔒 Üyelere Özel

damızlık çift arıyorum -
bana hollanda, çkoslavak ve ingiliz çift lazım satmayı düşünen arkadaşlar varsa görüşelim. 🔒 Üyelere Özel. 🔒 Üyelere Özel den ulaşabilirsiniz.

damızlık çift arıyorum -
bana hollanda, çkoslavak ve ingiliz çift lazım satmayı düşünen arkadaşlar varsa görüşelim. 🔒 Üyelere Özel. 🔒 Üyelere Özel den ulaşabilirsiniz.

yardım lütfen -
merhaba arkadaşlar,burda tecrübeli ve duyarlı arkadaşlardan yardım bekliyoırum, bugün 18. gün ve yumurtadan bişey çıkmadı? kaç gün daha beklemem gerekiyo acaba? dişi yumurtaya yatmaya devam ediyo acaba boş olsaydı yatarmıydı? birde dişi tecrübeli bir çok yavru büyütü yani? aynı eş çift kuş? cvp veriseniz sevinirim.kuşlar muhabbet kuşlarıdır.

yardım lütfen -
merhaba arkadaşlar,burda tecrübeli ve duyarlı arkadaşlardan yardım bekliyoırum, bugün 18. gün ve yumurtadan bişey çıkmadı? kaç gün daha beklemem gerekiyo acaba? dişi yumurtaya yatmaya devam ediyo acaba boş olsaydı yatarmıydı? birde dişi tecrübeli bir çok yavru büyütü yani? aynı eş çift kuş? cvp veriseniz sevinirim.kuşlar muhabbet kuşlarıdır.

yardım lütfen -

yardım lütfen -

bilgilerinize ihtiyacım var -
slm arkadaşlar ben kuşlarım hakkında bilgi almak istiyordum resimlere bakıp bana bilgi verirseniz sevinirim bu kuşlardan yavru alabilirmiyim yaşları aralıkları birde ben kuşları alırken adam ingiliz kırması demişti bana pek inandırcı gelmedi ama bide siz bakın kuşlar çok ii anlaşıyorlar erkek her fırsatta dişinin üzerine ayağına atıyo ama dişide daha tık yok yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler 🔒 Üyelere Özel