Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
bakım ve yemleme saka*saka-flurya*flurya - 2.sayfa
slm üstatlarım ben saka*saka ve flurya*flurya çifte attım şu anda altları oldukça iyi ve erkek sakam yay çizerek ötüyor yuvalarını kamufule ettim. benim sormak istediğim şu çifte atılmış saka ve fluryalara nasıl bir bakım ve yemleme tarifi uygulanmalı(bende kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama sizlerinde tavsiyelerini almak istedim çünkü el elden üstündür her zaman için) üstatlar bu konuda yardımcı olursa sevinirim saygılarımla. örneğin şöyle yazılırsa daha iyi olur ve çok memnun olurum çifte atılmış sakalar için yemleme ve bakım 1. 2. 3. 4............ olmalı çifte atılmış fluryalar için yemleme ve bakım 1. 2. 3. 4............ olmalı gibi şimdiden bu işe gönül vermiş herkese tşk ederim.
emre bey be bu sitede mehmet diye biriyle atıştım 2-3 nick açtı aklı sıra bizi karalamaya çalıştı uğraştı baktı olcak gibi değil uzadı gitti birde sizle atıştık sitede atışmadıgın adam kalmadı yazmışınızda acaba sitede kaç kişiyi tanıyorsunuzda bu bilgiye nerden ulaştınız merak ettim ben sadece 1 kişiyle tartıştım o adam sadece benle değil sitedeki çoğu kişiylede atıştı efe komtanda neyin ne oldugunu iyi biliyo benim acayipliğim felan söz konusu değil bana deseniz emre resim yüklermisin kuşlarını görelim diye ben herzaman anlayışla karşılarım ayrıca safkanda resmini videosunu koydgum kuşlarımda var ama sizin yazınız cok acayip ben bu tür yazıları anlayışla karşılayamıyorum k.bkmayın üstad emre erol engin bilgilerin fln yazmışınız bunlar hoş şeyler değil ben yazdıklarımın karşısında itibar kazanacak yada maddi gelir sağlayacak olsam orda bildiklerimi paylaşmam örnek vercek olursak sitemizden orhan abi benden bilezikli saka alcaktı kuşları iple oynuyolarmış bugun aradı görüştük yardımcı olmaya çalıştım benim amacım maddiyat olsa ben olmaz boşver derdim kendi ürettiklerimden satardım ben bunu kimseye yapmadım herkes bişeylerin hayaliyle yaşıyo bişeyler başarmaya çalışıyo bende elimden geldiği kadar bildiklerimi yaptıklarımı paylaşıyorum ne kimseyi aşağılıyorum nede kendimi yükseklerde uçuruyorum sayın emre bey dediğim gibi sizide en kısa zamanda bekliyorum hakan abimiz istanbulludur gelirken sölerim sizde gelirsiniz kendisiyle.. hem tanısırız hemde hediyelerimi alırsınız Saygılar
resim yüklemek zor değil ama makinem yok bulur ceker korum bunlarda problem değilde ben üretim yaptım ama bileziksik demiyorum yada 2.9 bileziği var demiyorum 2.7 diyorum az bi bilginiz varsa heralde 2.7 bilezikli bir kuşada tutmadır diyecek haliniz yok 2.7 bilezik eksiğim oldugu için bugun saolsın kırıkkaleden yunus abi 16 tane gönderdi biz aramızda paslaşıyoruz hediyeleşiyoruz ama karnı dar insanlarla pek geçinemiyorum napalım bende böyleyim emre bey.. benim sitedeki atıştığım 2-3 çapulcuyla kim oldugu adı sanı belli olmayan adres veremeyen kişilerle olan atışmalarım beni belli edecekse ben cok üzülmem ama sizin hakkınızda bana konuşanların isimlerini verirsem üzücü olabilir camianın önde gelen isimleri sizi sitrese sokmak yada daha fazla kırmak istemem azda olsa birbirimizi tanıdık söylediğiniz kadar engin bilgilerim yok ama engin çevrem ve duyumlarım vardır ..
arkadaşlar bir konu açtım yardımlarınız için tşk ederim yardım ve tavsiyelerinizi esirgemediniz. ben buna inanıyorum ki her şey iletişimsizlikten geliyor bunun sebebi ise sanal ortamda olmuş olmamız. örneğin şöyle diyeyim bir arkadaşınıza yada karşınızdakine yüzyüzeyken şakalaşarak lan yürü git derseniz yüzyüzeyseniz karşınızdaki kızmaz. ama sanal ortamdaysanız onu istediğiniz yere kadar çekebilirsiniz. ondan dolayı bence kırıcı değil yapıcı olunmalıdır. emre erol senin yazdıklarını okuyorumda yok benden hediye kuş istedi göndermedim diye karaladı yok adını adresini tlf nunu vermeyen çapulcu, yok 2-3 nick alıp beni burda karalamaya çalışan karektersizliklerden değiliz felan demişsinde sana pek bir şey demiyorum neyin ne olduğunu sende biliyorsun ama sen kendin bile inanmak istemiyorsun eski konu başlıklarında açıklamaya çalıştımda bazı çelişkilerini sen anlamadın ki hatırlarsan ilk sen çamuru attın bana yok daha kuşun dişimi erkekmi olduğunu bilmiyorsun felanda fistanda ondan sonra ben seni tlf la aradım önce gizliden aradım sonra seni açık numaradan aradım adımı söyledim adresimi verip vermediğimi yalan olmasın verip vermediğimi bilmiyorum. burda yazayım mehmet cengiz demirbilek 0505 842 25 56 ipekyol mah. alman bağı cad. kızılay apt. no:4 ş.urfa olduğu sayın emre erol ben seninle atışmayıda düşünmüyorum artık çünkü boşa harcayacak zamanım yok. haaa insanların hatalarını kabullenmeside bir erdemliktir sen kendi hatalarını kabullenip yok ben haklıyım benim her dediğim doğrudur dersen tamam yerden göğe kadar sen haklısın. başlığıma yazdıkların tecrübelerin içinde tşk ederim. NOT: 1.BANA CEVAP HAKKI VERECEK YAZILAR YAZMA ÇÜNKÜ SENİNLE ATIŞMA MAHİYETİNDE YAZI BİR DAHA YAZMAYACAM 2.SANA YAZDIKLARIMDAN ALINTI YAPMA YANİ HESABINA GELEN KISMI KESİP ALMA ALINTILAYACAKSAN TAMAMINI AL ÖYLE ALTINA YAZ. İNSANLAR YANILMASIN. 3.ÖNCEKİ NİCK`İM BANLANDI SEBEBİ SENİNLE YAZIŞTIĞIMIZ. YAZILARDI. 4.BAK DOST ACI SÖYLER BU SÖZÜME KIZMA AMA İNSANLARA ÇOK YUKARIDAN BAKIYORSUN 5.BU SENİNLE GEÇMİŞİ PAYLAŞMA ANLAMINDA SON MESAJIM TEKRAR EDİYORUM BANA CEVAP HAKKI DOĞURACAK YAZILAR YAZMA LÜTFEN ÇÜNKÜ SEN YAZDIKÇA BEN YAZMAYINCA İNSANLAR BENİM %100 HAKSIZ OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORLAR İŞİN GERÇEK YÜZÜNÜ SEN KENDİN DAHA İYİ BİLİYORSUN AMA İŞİNE GELMİYOR. 6.SANA TAVSİYEM YUKARIDA KENDİ DEDİKLERİNE UY BARİ YANİ AVRUPA BİZDEN NEDEN DAHA İLERİDE İŞTE................... SEBEPLERDEN DOLAYI DEMİŞSİN BURADA ATIŞACAĞIMIZA İCRAAT YAPALIM BENCE. 7.ZATEN BU GİDİŞLE SANAL ORTAMDAKİ YANLIŞ ANLAŞILMALAR YÜZÜNDEN YAKINDA KUŞ BESLEMEYİ BIRAK ALFABEDEN KUŞUN K HARFİNİ BİLE ÇIKARTACAM ZİHNİMDE. 8.SANA SON SÖZÜM. EĞER ATIŞMAYI BIRAKMANA VESİLE OLACAKSA OLMADIĞIN HALDE TAMAM YÜZDE YÜZ SEN HAKLI OL DİYORUM. KENDİNİ BİLGE SAYAN CAHİLLERLE TARTIŞACAK KADAR ALÇALMA DİYE BİR SÖZ VAR KENDİN BİLGEYSEN BU SÖZE UY. YETERKİ BOŞA ZAMAN HARCAYALIM YOK EĞER BİLGE DEĞİLİM DİYORSAN CAHİLDE OLMA ARTIK BURADA BOŞ ZAMAN HARCAYIP ATIŞMALAR İÇİN YAZI YAZMA DERİM. İNSANLAR SİTELERDE TANIŞIP ZİYARETLER YAPIYORLAR ADRESLERİMİZ BELLİ BİR GÜN KARŞILAŞIRSAK DEVAM ETMEK İSTERSEN O ZAMAN DEVAM EDELİM DİYORUM BENDEN BU KADAR TEKRARLIYORUM SANA GEÇMİŞ ATIŞMAYLA İLGİLİ ARTIK YAZ-MA-YA-CAM NE- OLUR SEN-DE YAZ-MAAAA... BİLİYORUM BİR ÇOK YAZI YAZACAKSIN TIRSTI KORKTU NE OLDUĞUNU HERKES ANLADI DER GİBİSİNDEN NE DERSEN DE SANA ESKŞ ATIŞMALARLA İLGİLİ YAZMAMAYA ÇALIŞACAM. SENDE YAZMA. BENDEN BU KADAR PORTAKAL BURDA KAL... :-)
walla mehmet bey benim kimseye çamur attığım ettiğim olmadı burda efendi edepli görünmeye çalışmışınız ama herkes kimin ne olduğunu biliyor ben olayı baştanda anlatırım benim için sıkıntı yok siz her ilanın altına fiyat resim yazıyodunuz uzun süre hep aynısı oldu bende iyi niyetle mehmet ab al artık kuş dedim sonra siz üçkağıtcısınız bilmem ne fln yazdınız sonra gizliden beni aradın söledim abi ben kötü niyetle sölemedim kuş almadıysan hediye ederim dedimmi demedimmi sonra ne yaptın yok kafa keserim yok kulak keserim bana film çeviriyon başka üyelikler acıp insan karalamaya çalışıon msn ekleyip hediye kuş istiyosunuz sonra burda kuş aldım istediğim gibi cıkmadı etmedi bilmem ne diosun madem bunları yazıosunuz 50 kere dedim halada diyorum ortaya bir tane dekont koy benden kuş aldıgına dair gel bütün kümes senindir kimseyide aşağı fln görmedim görmemde ben emre ergin ve sizin gbilerin kuyruğuna bastığım için böyleyim EMRE ERGİN İYİ NİYETLİ Bİ İNSAN GİBİ GÖRÜKÜYO AMA BEN EMRE ERGİNİN NE OLDUGUNU SAFKAN DERNEK BAŞKANLARINDAN ÖĞRENİYORUM EMRE ERGİN İYİ NİYETLİ BİR İNSAN ONSA ENGİN KENGER ABİMİZ DERECE ALDIGI KUŞLARI PAYLAŞIRKEN HAYIRLI OLSUN ENGİN DİYECEĞİ YERE YOK ÜYELİĞİ YOKMUŞ DERNEK ÜYESİ DEĞİLMİŞ GİBİ OLUP OLMADI ŞEYLER YAZMAZ BEN HERKESİ COK İYİ TANIYORUM MEHMET BEY İSTER CVP YAZ İSTER YAZMA COKTA UMRUMDA OLMAZ ÇEKENECEK DEĞİLİM NE SENİN YAZDIKLARIN BENİ KÖTÜ EDER NE EMRE ERGİNİN BENİM YAZDIKLARIMDA SZİ KÖTÜ ETMEZ FAKAT BU SİTENİNDE BU CAMİANINDA ÖNDE GELENLERİ HERKESİ COK İYİ TANIYO VE YORUMLUYOOO ....
madem iyi niyetle yaklaşmak kötü oluyo bizde üretip sezon ağzı 300 diyelim nasıl olsa bizim halkımız alışmış düdüklenmeye demi _? bundan sonra burda hiç bişey paylaşmayalım emre ergin gibi siz gibi kuş satarken girelim emre ergin gibi yavru alamadığı sakaları eş diye satalım geçen sattığı gibi herkese bu yakışıyo ozaman burda ne yazarsak boş bende artık burda bişey yazmıcam sadece kuş satarken girip cıkcam o kdar SAYGILAR..
BAK KARDEŞİM DEKONT DEYİP DURUYORSUNDA BEN YAZILARIMDA EMRE EROL KUŞ SATTI GÖNDERMEDİ DEMEDİM YADA BUNUN GİBİ ŞEYLER DEMEDİM. NEYSE EMRE SEN TAMAMEN HAKLISIN HATA BENDE BEN YANLIŞ BİR İNSANIM. CAMİANIN ÖNDE GELENLERİ DİYORSUNDA ŞUNU SÖYLEYEYİM KUŞ OLAYINDA PARASI VE BESLEME İMKANI OLAN KİŞİ CAMİANIN ÖNDE GİDENİDİR. ELİNDEKİ KUŞ SAYISI BAŞKA PARA BAŞKA KİŞİLİK BAŞKA. YAZILACAK O KADAR ÇOK ŞEY VARKİ BAK ANKARAYA YOLUM ARA ARA DÜŞÜYOR ORADA ASKERLİĞİ YAPTIM ANKARAYIDA BİLİRİM AZ ÇOK VE ÇOKTA SEVERİM. ORALARA GELİRSEM YANINADA GELİRİM YADA SEN ANKARAYA GELİRSİN. O ZAMAN DAHA İYİ ANLARIZ BİRBİRİMİZİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
madem iyi niyetle yaklaşmak kötü oluyo bizde üretip sezon ağzı 300 diyelim nasıl olsa bizim halkımız alışmış düdüklenmeye demi _? bundan sonra burda hiç bişey paylaşmayalım emre ergin gibi siz gibi kuş satarken girelim emre ergin gibi yavru alamadığı sakaları eş diye satalım geçen sattığı gibi herkese bu yakışıyo ozaman burda ne yazarsak boş bende artık burda bişey yazmıcam sadece kuş satarken girip cıkcam o kdar SAYGILAR.. DEMİŞSİNDE BENCE BU İYİ NİYETİNİN YANINDA SENDE İNSANLARIN İYİ NİYETİNİ ART NİYET OLARAK ANLIYORSUN HEPSİ BU.
arkadaşlar sizden rica ediyorum lütfen biraz birbirinize saygılı davranalım emre özellikle sana diyorum kardeşim lütfen bilgilerini paylaş fazlada etliye sütlüye karışma bu bir ricadır
ordaki iyi niyet ne _? umut tacirliğimi iyi niyet oluyo adamlar yer sıkıntım var bilmem neyim var diye eş tutmuş sakayı veriyorum öpüşüyorlar yuva diziyorlar bilmem ne bunlar iyi niyetmi biraz mantıklı olalım madem iyi niyetli ozman öyle anlaşan kuşu vercek adam çifti 100 -150 tl yazmaz 400-500 der garanti verir satan zaten malının ne oldugunu biliyoda alanda geçte olsa anlıyo ben böyle iyi niyetlerin arkasını pek göremedim zamanında aynı hatalara düşmüş birisi olarak bunlara göz yumamıyorum ben okula 3 ay yürüyerek gidip geldiğimi bilirim kuş alcam diye hep iyi niyetlilere güvendim nieyse bir türlü sonuç alamadık ya yeni tutmaları bize kakaladılar ya eş diye verdiler boş cıktı erkek die aldık dişi cıktı en sonunda bizde doğru yolu bulduk cok şükür elimde her kuşum var ben bunları görünce tahammül edemiyorum bunlar iyi niyetse ben iyi niyetten anlamıyorum dediğinizde haklısınız ozmn ..
mehmet bey tamam inş yüzyüzede görşürüz yunus abi burda bişey paylaşılmıyo abi cok bilmiş oluyosunuz ozman biz görüştüklerimizle konusuruz en iyisi böyle olcak mertiven ( YUNUS AKÇA ) neredeyse benm bildiğim herşeyi bana öğreten abimdir ... Kendisine ne kadar tşkr etsem azdır ben burda bişey yazıyorsam bunu kendi kendime öğrendim demiyorum abimlerim yardımcı oldu allah razı olsun bende başardım engin kenger abimdende allah razı olsun cok iyiğini gördüm bende onların yolunda gitmeye dewam ediyorum kafes ölçüsü bilmem nesi maması vitamini şu ilacı bu ilacı diyenlerden olmak istemiyorum herkes başarsın istiyorum neyse konuyu daha fazla uzatmayalım TŞKLER..