Hepsievcil

Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar

Mesaj Ekle

bakım ve yemleme saka*saka-flurya*flurya

slm üstatlarım ben saka*saka ve flurya*flurya çifte attım şu anda altları oldukça iyi ve erkek sakam yay çizerek ötüyor yuvalarını kamufule ettim. benim sormak istediğim şu çifte atılmış saka ve fluryalara nasıl bir bakım ve yemleme tarifi uygulanmalı(bende kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama sizlerinde tavsiyelerini almak istedim çünkü el elden üstündür her zaman için) üstatlar bu konuda yardımcı olursa sevinirim saygılarımla. örneğin şöyle yazılırsa daha iyi olur ve çok memnun olurum çifte atılmış sakalar için yemleme ve bakım 1. 2. 3. 4............ olmalı çifte atılmış fluryalar için yemleme ve bakım 1. 2. 3. 4............ olmalı gibi şimdiden bu işe gönül vermiş herkese tşk ederim.

img

mcd

15 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yemlemeden kastim yani hangi tohumlardan hangi oranda hangi aralıklarla verilmeli mama tohum ve verilmesi gerekenler vb gibi...

img

mcd

15 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Aman abi üstad falan değiliz,üretim için öncelikle dişi saka ya 3-4 senelik olacak yada bilezikli dişi olacak, yemleme için doğa kuşları için hazırlanmış özel karışımları kullanırsanız ben içine biraz daha kenevir ilave ettim, kuşlarınızı yumurta mamasına alıştırın mamanın içine çimlendirilmiş buğdayda katın en önemliside mümkün olduğu kadar her gün karahindibağ tohumundan kuş başı 10 kafaya kadar verin yuvayı güzel kamufle edin geriside şans ,benim 2. senem inşallah yavrularda çıkarda resimlerini buradan paylaşırım. Allah yardımcınız olsun.

img

emreergin

16 yıl 9 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dişi sakanın 2-3 senelik kafese ve insana tam anlamıyla alışmış olması şansımızı büyük ölçüde artıracaktır fakat şunuda görmezden gelmek doğru olmaz benim çevremde kafese 6 ay önce girmiş kuştan yavru alan bile oldu ben 1 yıllık dişiden yavru aldım fakat bu her zaman tutarmı diyecek olursanız 100 de 1 en fazla 2 taş çatlasa 4-5 diyebilirim .. yemleme ve beslenme konusuna gelince belirlenmiş klasik yemleme ve beslenme çeşitleri vardır fakat reçete verir gibi bir tarifte bulunmak çoğu zaman başaracağımız bir işide olumsuz yönde etkileyebilir.. örneğin size herhangi bir beslenme tablosu yazdık sizde aldınız uyguluyorsunuz bu sizce doğrumudur _? .... doğruda olabilir tamamen sizi başarızlığada sürükleyebilir SAKA X SAKA YAPACAK VEYA FLORYA X FLORYA YAPACAK ARKADAŞLARIN ÖNCELİKLE YAPMASI GEREKENLER .... 1-kuşunuzu tanımanız gerek 2-alışıla gelmiş beslenme şeklini pat diye değiştirmek size fayda sağlamaz cok büyük zararı olur ( ölümlede sonuçlanabilir )beslenme değişikliği haftalık periyodlarla yavaş yavaş düzene sokulmalıdır 3- gerekli ortam sağlanmalıdır 4- gereksiz yere rahatsız edilmemelidir 5- zorda kalmadıkca kimyasal ( ilaç vs.. ) takviyesi yapılmamalı elimizden geldiği kadar doğal yöntemlerle beslemeliyiz.. 6- özellikle eşleşme dönemlerinden 2-3 ay önce çimlenmiş buğday vermeye başlamalıyız bu sizin işinizi yuzde 25 dahada kolaylaştıraaktır çünkü kuşlar yumurtayı döllemek için E vitaminine ihtiyaç duyarlar buda çimlenmiş buğdayda fazlasıyla vardır .. 7- EN ÖNEMLİ OLAN KISMA GELDİK BENİ ÇOĞU ABİMİZ ARIYOR EMRE DEDİKLERİNİ YAPIYORUM OLMUYO KUŞLAR COK KIZGIN AMA ÇİFTLEŞMİYOLAR DİYO BUNUN CEVABI COK KOLAY VE YAVRU ALMAK İÇİN GEREKLİ OLAN EN BÜYÜK FAKTÖR EKSİK ( GÜVEN ) EĞER KUŞLARINIZIN SİZE VE ÇEVRESİNE GÜVENİ YOKSA TEDİRGİNLİK ÇEKİYORLARSA NE YEDİRİRSENİZ YEDİRİN NE İÇİRİRSENİZ İÇİRİN İNANIN KOCA Bİ BAŞARISIZLIKTAN BAŞKA HİÇ BİRŞEY ELDE EDEMEZSİNİZ SİZE UFAK BİR TİYO VERİM ::D :D :D KUŞLARINIZ SİZE ALIŞMASINI İSTİYORSANIZ BAŞINIZ HİZASINA KUŞLARINIZI DUVARA ASIN HER GÜN GÜNDE 2-3 10 DK YANLARINA GELİN KAFESE 30-35 CM YAKLAŞIN VE YAVAŞ YAVAŞ ONLARLA KONUŞUN ÇOĞU KİŞİ GÜLÜYO AMA İŞE YARADIGINI HEPİNİZ GÖRECEKSİNİZ DENENDİ SONUÇ ALINDI :):):) BEN ELİMDEN GELDİĞİ KADAR YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM GENELDE İNTERNETTE OLUYORUM AMA ACİL SORMAK İSTEDİKLERİNİZ YADA BİLGİ ALMAK İSTEDİĞİNİZ BİR KONU OLURSA EMRE EROL 0554 837 50 73 NOLU TELDEN HERZAMN ULAŞABİLİRSİNİZ.. İNŞALLAH HERKES EMEKLERİNİN KARŞILIINI ALIR BEN BİRŞEY DAHA DİLE GETİRMEK İSTİYORUM BİZ ŞUAN AVRUPAYA GÖRE COK GERİDE KALMIŞ BİR ÜLKEYİZ DOĞA KUŞLARI KONUSUNDA BUNUN SEBEBİNİ SADECE ŞUNA BAĞLIYORUZ EEEE ADAMLARIN VAKTİ VAR PARASI VAR ÜRETİYOLAR...... KARDEŞİM BUNLAR BAHANE BAŞARISIZLIGIMIZI KABULLENEMİYORUZ BİZ ONLARDAN DAHA İYİYİZ AMA BİZİM TEK EKSİĞİMİZ BENDEN BAŞKASINDA OLMASIN DİYE DÜŞÜNMEMİZ BİLGİYİ PAYLAŞMAMAMIZ BEN ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN MELEZDE ALDIM DOĞA KUŞLARIMIDA ÇİFTLEŞTİRDİM YAVRU ALDIM HEPSİNİ BAŞARDIM BUNLARI YAPMAMDA BANA EMEĞİNİ BİLGİSİNİ ESİRGEMEYEN COK ABİM OLDU HEPSİNDEN ALLAH RAZI OLSUN BENDE BUNLARI GÖZ ARDI EDEMEM YADA KİMSENİN HAKKINI İNKARDA EDEMEM ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN İYİ NİYETLE DÜŞÜNEN İNSAN HER ZAMAN KAZANIYO ÇOK YAZDIK K.BAKMAYIN :))) HERKESE BOL YAVRULU BEREKETLİ BİR SEZON DİLERİM.... EMRE EROL

img

kingmajor

15 yıl 3 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

üstad EMRE EROL birde şu yumurtlayan kuşlarının fotoğraflarını çekip buraya yüklesende bizde nasıl kafesde nasıl kamuflajla kuşları eşelediğini görsek engin bilgilerinden faydalansak.

img

emreergin

ÖZEL MESAJ

estafurullah üstad fln oldugumuz yok sakaların ilk ağız boş cıktı yumurtaları zaten sölemiştim onu ama floryaları cekim koyum en kısa zamanda Saygılar

img

kingmajor

ÖZEL MESAJ

Şimdiden teşekkürler adaş,

img

emreergin

ÖZEL MESAJ

üstad EMRE EROL birde şu yumurtlayan kuşlarının fotoğraflarını çekip buraya yüklesende bizde nasıl kafesde nasıl kamuflajla kuşları eşelediğini görsek engin bilgilerinden faydalansak. emre bey ben yazınıza ilk önce alttan alarak cvp yazdım ama içim rahat etmedi bi cvp yazma gereksinimi daha duydum bu yazı pekte iyi niyetli yazılmış bir yazı değil anlaşılmıcak gibi değil zaten neyse orası sizin görüşünüz dedim ve geçtim nasıl kafeslerde hangi kamuflajlarla demişinizde madem bunları bilmiyosunuz ya siz yalan sölüyosunuz sakalarım yumurtladı diye ya burda boş konuşuyosunuz ben kimseye yalan sölemem olmayan şeyide varmış gibi anlatmam bildiğiniz gibi ben saka-flurya sitesinede üyeyim ve genelde aktif birisiyim ve site içindede çoğu kişi tarafından tanınırım ben ilk resimleri yükliceğim zaman siteden çoğu abimiz emre kuşlar yuvadan uçsun öyle resim ekle nazar oluyo denildi eklemedim ama şüphen varsa eklerim benim için sıkıntı olmaz başarısız olmamızın sebeblerini anlattığım kişilerden biride senin gibi insanlar kendini yüksekte görüp kafes ölçüsü bilmem nesi şunu bunu diye milleti oyalayan tipler sayesinde geri kaldık ellerinize sağlık ben şunuda iddaa ederim sen kafes ölçünü ver ben onun yarısı kadar kafeste sakayı yumurtlatıp yatırmazsam bu işi bırakcam sanada bütün kuşlarımı hediye etcem burda millete hikaye okumuyorum ben kimseyede bilmişlik yaptığım yok sen görüşünü yazmışın bende görüşümü yazdım katılırsın katılmazsın senin görüşün ama herkese saygı duymak zorundasın böyle yazılarla insanları yalan sölüyorsunuz durumuna düşürmen hiçte hoş olmamış inancın yoksa YUNUS AKÇA`YI ara sor beni cok iyi tanır yunus abim allah razı olsun herzamnda destekçimdir... benden 10 yaş büyüksün ben 20 yaşındayım ve elimden geldiği kadarda yardım etmeye çalışıyorum fakat 30 yaşında biri olarak senn bu tip konuşmalar yapman senin karakterini gösterir beni bu sitedekilerde bu camiadakilerde iyi tanıyo ben senin gibi bir derneğe bir siteye üye olup başka derneklerin sitesine girip olup olmadık yerlerde msj yazıp ortalığı karıştırmaya çalışan tiplerden değilim bunları ben söylemiyorum seni herkes tanıyo ben durduk yere kimseyle böyle muhattap olmam ama karşımdakinede kendimi ezdirmem heleki haksız değilsem SEVGİLİ EMRE ERGİN SENİ KÜMESİME BEKLİYORUM GEL SÖZÜM SÖZDÜR 4 BİLEZİKLE FLORYA YAVRUSU 1 ÇİFT YAVRU ALINMIŞ SAKA HEDİYE ETCEM FOTOLARINI EKLERSİN ARKADASLARDA GÖRÜR ... GÜZELYURT MAH. 212.SOK NO:23 - NEVŞEHİR EMRE EROL 0554 837 50 73 ÖMRÜNCE İYİLİK ARA .. OLURSA KALBİN KARA... BULAMAZSIN BEŞ PARA...

img

kingmajor

ÖZEL MESAJ

bu konuyu geçen seferki gibi uzatmıcam herkesin kendi kişiliğle ilgili bir durum daha fazla yoruma gerek yok benim kümesime gelin bakın misafirim olun sitemizin sevgili üyelerinden hakan abimiz ve yunus abimiz en kısa zamanda gelcekler inşallah ....onlarda görürler kuşlarımı burda paylaşmak isterlerse paylaşırlar biz çipelden tutmayı kafes üretimi diye satanlardan yada tutma sakaya 3 numara bilezik takıp sandıklayıp satanlardanda değiliz yavru alamadığı kuşu eş diye basıp geçenlerdende cok şükür hiç olmadık olmayada niyetim yok yavru aldıgım her saka 2.7 bileziklidir her zamanda öyle olacaktır .. ben bu siteye sadece kuş satarken yada alırken giren sizlerden değilim hergün giriyorum ve elimden geldiği kadar herkese yardımcı oluyorum ben hiç bir zaman kendimi cok iyi biliyor gibi göstermedim göstermemde çünkü benimde bilmediğim cok şey var ama benim bildiğim tek şey var hikaye okuyanlardan olmak istemediğimdir ben bildiklerimi başarılı olduklarımı herzaman paylaşcam paylaşmayada dewam etcem inş yardımcı olduğum abilerim kardeslerimde istediklerine sahip olurlarda sezon sonu kuş alıp sezon ortası millet sıkışınca bilezikli dişiyi 300 e satanlara muhtaç olmazlar EMRE EROL

img

kingmajor

ÖZEL MESAJ

Ya Emre sen ne acayip bir adamsın daha sana cevap yazmıycam yaran yoksa ne gocunuyorsun önce güzelce cevap yazdın sonra duramadın çevirdin seni anlayabilmiş değilim atışmadığın kimse kalmadı yahu ayıp ama senin yaptığın. Safkan da da görüyorum seni ama resim yüklediğine şahit olmadım daha neyse herkes azçok birbirini tanıdı foto yüklemek bukadarmı zor!

img

emreergin

ÖZEL MESAJ