Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

MuHaBBeT KuŞu üReTMe ÇiFTLiĞi BiLGiLeRi - 24.sayfa

DEĞERLİ hepsievcil.com ÜYELERİ TEKNİK ANLAMDA MUHABBET KUŞU ÜRETİMİ HAKKINDA PROPLEMLERİNİZİ BURAYA YAZABİLİRSİNİZ.GÜNLÜK OLARAK SORULARINIZA BURADAN CAVAP YAZACAM.SAYGILARIMLA VETERİNER HEKİM HİKMET TOPAL

img

hikmet

22 yıl 2 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

oncelıkle herkese slm....ben yenı yenı damızlık toparlamaya basladım... kusları alırken ıyı anlasmalarına ozen gosterıp cıft olarak aldım ama daha once yavruladıklarından suphelıyım.olursa heralde ılk yarulamaları olacak... bu kusları salma yaparak en uygun es secımı yapmalarını saglamak mumkun olabılırmı?_yada hepsını oldugu gıbı kafestemı bırakmalıyım?

img

xdevil1905

15 yıl 3 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba hikmet bey, 6 aylık bir çift kuşum var,ilk aldığımda iyi anlaşıyordular,birbirlerini doyurmalar falan öpüşmeler v.s. araları iyiydi yuvalığa girip çıkıyodular.ama 10-15 gündür bunları gözlemleyemiyorum.bu çift kuş harici tek bir 6 yaşında erkek kuşumda var, gözlemlediğim bu tek erkekle diğer çiftin dişisi birbirlerine karşı kafesten kafese ötüyolar, sanki birbirlerini istiyolar gibi bi durum var.bununla ilgili ne yapmalıyım.Tek erkek olan kuşumda tahminim arka alt bölgesinde tümör var yumuşak bir doku yumurtlayacakmış gibi şiş, buda beni korkutuyor, acaba bunumu kendine eş seçti dişi olan, bide bu tümör diğerine bulaşma gibi bi durumu olabilirmi.Yoksa diğer çiftimi hiç ayırmadan beklemelimiyim??teşekkürler

img

opet_17

15 yıl 3 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhabalar arkadaşlar büyük bir hevesle girdiğim muhabbet kuşu üretiminden sogudum çünkü hiç yavru alamadım 13 tane yavruluktan aldıgım dişi7 erkek 6 muhabbet kuşlarım ı 2 aylıkken alıp 1 yıla ykaın bekledim....bu zaman içinde onlara büyük bir salma yaptım yuvalıkları yüksek yerlere bolca yerleştirdim vitaminlerini eksik etmedim her gün dularını degiştirdim..sessiz bir ortamda başka hayvanı yanlarına sokmadan gözüm gibi baktım yuvalklarının içine talaş koydum daha neler yapmadım ki... 6 ay sonra birer birer ölmeye başladılar yumurta yaptılar aşagı attılar.. şimdi sadece elimde 4 tane kaldı 2 yaşlı erkek 1 gennç çift genç çift yumurta yapıyor 6 tane ama ne hikmetse o yumurtalardan bir türlü yavru çıkmıyor çıldıracak durumdayım 1 yıldır hiç yavru alamadım sebebi nedir acaba ...

img

serkananil

17 yıl 2 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhabalar, benim 2 çift muhabbet kuşum var bir çiftin dişisi yumurtalarını kırıyor.diğerinden yavru aldım ama yumurtayı kıran dişiye ne yapmam gerekiyor.dişiyi değiştirmem gerektiğini söylediler.bu şartmı yardımcı olursanız sevinirim.

img

muhammet_1

15 yıl 2 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili arkadaşlar ben 19 yıldır muhabbet cennet sultan ve hint bülbülü üretimi ve satışını yapıyorum. benim sizden bi isteğim ricam olacak benim muhabbet çiftlerimden bazıları yuvalarını neredeyse sırılsıklam ediyor yani günde 5 suluk taksam yarın boş sizce ne yapabilirim. bu arada yuvalarım avrupa yuvalar ahşap değil pvc yalnız yuvada kuşların girmesi için delik var sizce yanlarda kaç delik ve nasıl nerde açarsam yuva havalanırsa yani bu sorun çözülür mü?

img

muratkaplan

15 yıl 1 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sayın kardeşim nasılsın senınle konuşmak isterım kuşlar hakkında eklerdsen konuşalım [email protected] hovarda35 İZMİR / KARŞIYAKA 491 Mesaj Gönderilme Tarihi : 31.10.2007 08:40:25 -------------------------------------------------------------------------------- ARKADAŞLAR DENEME YANILMA YÖNTEMİ İLE BİR ŞEY DAHA ÖĞRENDİM VE SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. ÖNCELİKLE DAMIZLIK OLACAK KUŞLAR 6-7-8 AYLIK İKEN DE EŞLEŞTİRİLEBİLİR VE YAVRU ALINABİLİR. AMA GERÇEK ANLAMDA VERİMLİLİK SÜRECİ BU KUŞLAR İÇİN 1,5 YAŞINDA BAŞLIYOR. BU DEMEK DEĞİLKİ 7 AYLIK KUŞLAR VERİMLİ OLAMAZ. ONLARDA VERİMLİ OLABİLİR AMA; 1,5 YAŞINA GELİNCEYE KADAR HEP 2-3 YAVRU VEREN KUŞLARIMDAN BAZILARI 13-18 AYLIK CİVARINA GELDİKLERİNDE BU YAVRU VERİMİNİ 5-6 HATTA 7 ADEDE KADAR ÇIKARDILAR. BU DENEYİMİMDE BANA ŞUNU ÖĞRETTİ. BU İŞ SABIR İŞİ. SABREDEMEM BEN DİYEN HİÇ UĞRAŞMASIN. ÇÜNKÜ TATİL YOK EVDEN VEYA KUŞLARIN BULUNDUĞU YERDEN BİR YERE GİTMEK YASAK. BAŞKALARIDA KUŞLARINIZA BAKABİLİR AMA UNUTMAYIN Kİ SİZİN KADAR İYİ BAKAMAZ. HER GÜN AMA HER GÜN BIKMADAN USANMADAN BEN BAKABİLİRİM ÇÜNKÜ BEN ONLARI SEVİYORUM DİYORSANIZ. O ZAMAN SİZDE ÜRETİM YAPABİLİRSİNİZ. SAYGILARIMLA...

img

fatih_077

14 yıl 9 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam hikmet bey benim bi arkadaşım var muhabbet üretiyor fakat kuşlar yumurtlu yor yavrular cıkıyor 1 hafta 10gün sonra ölüyor 50çift kuşu var ölü kuşlardan bazılarını ist veteriner üniversitesine ğötürdük hoca yalancı veba dedi kuşların yavruları sallabaş kafalar sallanıyor bazı yavrular büyüyor ama çoğu ölüyor 100 de10büyüyor bukuşları nasıl düzeltiriz ne ,ilaç tavsiye edersiniz sizcedüzelirmi bakımları iyi her gün mama veriliyor yumurta havuç ekmek irmik mısır unu yardımcı olurasnız seviniriz selamlar istanbuldan cem akça

img

cesi_cem

16 yıl 5 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hikmet hocam ben petşhoptan iki çift yumurtalı muhabbet aldım.Kafesleri ordada yanyanaydı bende iki bölme halinde olan tek bi kafes aldım yerleşimlerinide ona göre yaptım duvara astım.5 gün etti alalı yanlız çiftlerin biri yumurtadan kalkmaya başladı dişisi 5 yumurtası var.Eger oturmazsa ne yapmalıyımı tekrar yumurtlaması iççin.AYrıca yumurtadaki kuşlar için neler yapılmalıdır.teşekkür ederm

img

mehmetemininal

14 yıl 8 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm ben yavuz 3 cif hazır yavrulu muhabbet aldım 3 ay once yavruları büyüttüler ama bidaha yavru vermediler cifleşmiyolar nası cifleşmelerini saglarım yardım edermisiniz

img

yavuz1978

15 yıl 4 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba arkadaşlar benim 2 muhabbet kuşum var ama dişi erkekten büyük sanırım fizik olarakta öyle. Dişi erkeği öpüyor kaşıyor erkekte ara sıra öpüp kaşıyor ağızdan ağıza mama alıyorlar . Yavruluğum var ama çiftleşmediler. Yavruluğu ön kapaktan taktım dişi içine girdi ve öttü o arada erkek aşağıya indi yavruluğa girdimi bilmiyorum ama ses kesildi 5 10 saniye sonra 2 side yukarı çıktılar. Kuşlarım oturdugumuz odadalar insan girip çıkıyor o yüzdende olabilir mi . birde renkleri aynı bu da bir sorun mudur . simdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum ..

img

emirhany

14 yıl 8 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ