Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
MuHaBBeT KuŞu üReTMe ÇiFTLiĞi BiLGiLeRi - 22.sayfa
DEĞERLİ hepsievcil.com ÜYELERİ TEKNİK ANLAMDA MUHABBET KUŞU ÜRETİMİ HAKKINDA PROPLEMLERİNİZİ BURAYA YAZABİLİRSİNİZ.GÜNLÜK OLARAK SORULARINIZA BURADAN CAVAP YAZACAM.SAYGILARIMLA VETERİNER HEKİM HİKMET TOPAL
Hikmet Hocam Merhaba: 2007 den beridir yazmış olduğunuz tüm önerileri okudum ve notlarımı aldım ama benim bir kaç problemim var umarım yardımcı olursunuz.Şuan 25 çift kuşum var 2 çiftim 5 şer yavru yaptı ve 1 çiftin yuvasında bit olduğu için yuvayı değiştirdim 5 yavruyuda diğer annenin yanına bıraktım maşallah hepsine baktı şimdi yavruların hepsi 70 m2 karelik hafif nem ve rutubetin olduğu hemen hemen hergün enaz 2 saat havalandırdığım kapalı güneş görmeyen ama 24 saat florasan ışığı yanan bir ortamda tutuyorum ancak yumurta yapan 4 çift kuşumun yumurtaları hep kurumuş olarak gördüm ve diğer çiftlerim 3 ay olmasına rağmen halen çiftleşmediler bende hepsini salmaya aldım ancak halen eş belirtisi göstermiyor salmadakiler bana yardımcı olurmusunuz.Şimdiden Teşekkür Ederim
bir çiftimin 9 yavrusu var en büyüğü bir aylık olmak üzere geriye doğru,anne latino baba beyaz mavi parçalı hollanda kırması,yavrularının 6 tanesi sarı parçalı 2 tanesi yeşil birisi mavi,sorun şu ; iki gün önce yavrulra göz attığımda mavi olanın kafasında tüy kalmamış ve kanıyodu, aldım ilaç sürdüm kursağı doluydu yuvaya geri saldım,iki gün sonra yani bu sabah yemlemeey gittiğimde yuvadan çığlıklar yükseliyordu,mavi kuşun kafası kan revan içinde,hemen ayırdım elimde beslemeye çlışıyorum bu yavru 15 günlük falan, diğer 8 yavruya nazar değmesin çok güzel bakıyor,o mavi yavruyı neden öldürmeye çalıştı dersin? ve mama yedirmekte zorlanıyorum kursağını dolduramıyorum önerin varmı ? teşekkür ederim. saygılar yücel
hikmet bey ilk sayfalarda yuvanın içine toz talaş sart yazmısınz. 1.toz talaş ama hangi agacın talası çok önemli 2.sizinde veteriner hekim oldugunuzdan toz talasda da yavru çıkar çıkmaz o sans a nasibe kalmıs birsey. ama tozun yavruların bogazında toplanıp bogulma olaylarının artıgını bilmeniz gerekir.aksine eger talas konulçaksa kaba buyuuk ama sert olmayan özellikle yavruların kolay yiyemediği hayvana zarar verebileçek talas olmasısakıncalı dır .ve özellikle sunta mdf gibi kimyasal karısım içeren agaç blokların talasları hayvanlar için ne kadar zararlı oldugunu sizin bizden daha iyi bilmeniz gerekir.lütfen bilgi verirken bunları da göz ardı etmeyin saygılarımla
Merhabalar hocam. Yaklaşık 2 ay önce bir çifr mubiş aldım. Kuşlarımdan memnunum erkek olan kuşumun kafasını sallayarak ve gagasını omzuna vurarak dişi kuşumu cezbettiğini görebildim. Kuşlarımın yuvasıda var ama dişi kuşum hiç yuvaya girmedi acaba çiftleşmediler mi ? ne yapmam gerek ?
hikmet bey öncelikle tşklr insanları teçrübelerinizle bilgilendirdiğiniz için bende kendi sorumu soruyum kuşlara yumurta maması veriliyormuş bu mama içinde yumurta olduğu içinmi yumurta maması denmiş yoksa kuşlar yumurtlasın diyemi bide kendi yaptığınız mama varsa tarifini alabilirmiyim tşklr
Hikmet beye mesaj gönderen arkadaşlar, hikmet bey 2007 yılından sonra konuya mesaj yazmamış. Yazılanlardan problemleriniz için çözüm aramanız daha sağlıklı olacaktır.
Benim bi sorum olacak bir çift kuşum var ve bunlar eşleşmek için yaşları uygun dişi kuşum yuvalığa gidiyor yuva kazıyor erkekte onu besliyor filan ama yanlarında (ayrı bir kafeste) erkek bir muhabbet kuuşum daha var ve kızgın bir erkek onların yanına gitmek için çok bağırıyor kafes tellerinden çıkcak yer arıyor ne yapamam lazım ve çift kuşlar bundan rahatsız oluyo çok gürültü çıkıyo ?
Ben 2 sene önce 2 tane biri dişi biri erkek muhabbet kuşu besledim çiftleşme olmayınca bir süre sonra 2 side 4 ay aralıklarla öldüler.Şimdi üretim için eşleşen muhabbet kuşları arıyorum fiat önemli deil ama çokta pahalı olmasın :) istanbulda arıyorum anadolu yakasındayım.. satan arkadaşlar msn adresim:[email protected]
MERHABA HİKMET BEY BEN ARANIZA YENİ KATILDIM YANLIZ UZUN ZAMANDIR FORUM SAYFANIZI SORU VE YORUMLARINIZI TAKIP EDİYORUM BENIMDE BIR SORUM OLACAK SIZE ZAHMET OLMAZSA BANA YARDIM EDEBILIRMISINIZ? BENIM BIR ÇİFT MUHABBET KUŞUM VAR VE BUNLARIN 5 ADET YUMURTASI VAR YANLIZ BENI KORKUTAN ŞU İLK YUMURTA TARIHI 29/12/2009 BENIM HESAPLARIMA GÖRE 19/01/2010 DA KIÇMASI GEREKİYORDU İLK YAVRUNUN AMA HALA SES YOK YUMURTALAR OLDUGU GIBI DURUYOR VE 5. YUMURTASINIDA DİGERLERİNDEN 4 VEYA 5 GÜN SONRA YAPTILAR YUVALIGIN ZEMININDE KUŞ KUMU VAR ACABA KIŞ MEVSİMİ OLDUGU İÇİN KUM SOGUKMU KALDI NEDEN YAVRU ÇIKMAMIŞ OLABİLİR BU BENDEKİ 2. KULUÇKASI DİGER KULUÇKADA YUMURTALARINI YEMİŞLERDİ,NE YAPMAM GEREKİYOR LÜTFEN BANA YARDIM EDERMISINIZ?? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
BİLGİLER BENİM EKSİKLİKLERİMİDE DOLDURDU SAĞOLUN PAYLAŞIM İÇİN....