mrb arkadaşlar bnm ev durumuna göre 65X35X29 luk bi akvaryumum var canlı doğuranlardan moli lapistes falan besledim ama sıkıldım artık lütfen yardımcı olun biliyorum fazla büyük bi akvaryum değil ama yardım edin farklı ne beslememi önerirsiniz ve önerdiğiniz balığın ortamı nasıl olmalı örn:lapistes bol bitkili akvaryumu sever önerdikleriniz hakkında bilgi lütfeennn
arkadaşlar burası bir bilgi paylaşım sitesi lütfen cavap yazın
Arkadaşım selam;
Bahsettiğin boy akvaryumda çiklit türünden birkaç balık besleyebilirsin sana önerim öncelikle 1 erkek 2 dişi sarı prenses alman. Hemen her akvaryumcuda mevcuttur. Gerek davranış biçimleri gerekse bölgeci olduklarından izlemesi ve bakması eğlenceli balıklardır. Ayrıca çiklit türleri içinde akvaryum boyutunun çok fazla sorun olmadığı bir balık türüdür. Yanına başka bir tür çiklit koymanı tavsiye etmem akvaryumun boyutundan ötürü. İlla koyacam dersen orta boy iki ahli alabilirsin. Asla aynı türden iki erkek alma!!! Üreme davranışları vs.. gibi özelliklerini anlatmayayım, zevki kaçar :). İyi bir filtrasyonu hatırlatmama gerek yok sanırım. Dekorasyona gelince balıkların içinde saklanabileceği bir kaç kaya koyman gerekir (şart). kum ve arka fon siyah olr ve kayalar da beyaz ya da gri olursa çok güzel olur. Bitki olarak ta anubias koyabilirsin, sağlam bitkidir onları yemiyorlar. ama koymasan da olur. önemli olan kayalar, mağaralar vs. Arka fon için de siyah renkli poster kullanırsan balığın stresini azaltır. Bu arada 🔒 Üyelere Özel sitesine girip "your tanks" bölümünden akvaryum örnekleri görebilirsin.
selam akvaryum seven ilk olarak hangi şehirdesin onu öğrenmek istedim, ben de viz arkadaşın dediklerine katılıyorum. canlı doğuranlardan sıkılınca başvurulacak en iyi yol cikletlerdir ve ilk başlangıç için sarı prenses çok uygundur dayanıklı bi balıktır ve akvaryum da fazla sorun çıkarmaz, akvaryumun dibine kum ve kayalardan mağra yapmanı öneririm, bu hobiyi terk etme çünkü çok değerli bi hobidir... sevgiler
merhaba ben melek besliyorum ama senin akvaryum ancak 3 4 melek tasır tabi kosullarını iyi tutman ve ozen gostermen suretşyle ben daha once 55 lt likte bile yavrulattım cok seviyorum tavsiye ederim
ya arkadaşlar cevaplarınıza o kadar sevindimki hepiniz saolun gerçekten öneri ve düşünceleriniz için teşekkür ederim
Değerli arkadasım benim tavsiyem ikl zebre cikletle baslaman olucak bu işe.Çünkü diger ciklet türlerine göre biraz daha dayanıklıdır ve üretimi bir ahli bir sarı prensese göre daha kolaydır.Zebra beslerken edineceğin tecrübe sana diğer cikletler icin ilerki zamanlarda yeterli gelicektir saygılar
bak nazmi kardeş bende benzer ölçülerde bir akvaryum var ve içinde 25 sarı prenses 5 - 4.5 cm boylarında 9 beyaz prenses 5.5-6 cm boylarında bir damızlık erkek snow ve birdamızlık erkek sarı perenses var... sen bakma bu millete hiçde bişey olmuyooo ne zmandır yaşıyolar.. motor durupta hava kesilmediği sürecede ölmezler daha düne kadar asarı ve beyaz prensesleri yanlarında 20 kadar iceayla 45*26*35 cm lik bir akvaryumda bakıyodumm ... tabi yerim yoktu o bakımdann... elindeki akvaryum tropikaller için yeterde artar bile göz kararı fazla kalabalık olmayacak sekilde koy... ciklet yetişdirmek istersen şayet uyumlu türlerden 6 tane uygun olur. ...
arkadaşlar yorumda bulunanlar bi kere daha saolsun ya bu canlı doğuranlar akvaryumunu değiştirmeden içindekileri melek koysam yaşarmı annelerinin yarısı kadar yavrular var onlar için sorun olurmu?
cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar
saygılar