arkada_lar lütfen sizden yard1m bekliuorum bi cevap yaz1 akvaryumumhiç bi_ey yok kald1 lütfen cevapyaz1n
ya tekrar söylüyorum lütfen bi bilen bişey yazsın ya çok zor durumdayım dışarı çıkamıyorum pet shop lardan yardım alıyım yazın ya lütfen
SN. alkannazmi;
Öncelikle sizinde bahsettiğiniz gibi akvaryumunuz çok küçük canlı doğuran grubu dışında bir tür beslemek için. Eğerki su değişimlerini düzenli yapıyor, filtrenizi temiz tutuyor, dip çekme işlemini aksatmıyorsanız ve en önemlisi yakin bir zamanda daha büyük bir akvaryum almayı planlıyorsanız size malawi çiklitlerini öneririm. Bende canlı doğurandan sıkılıp malawilere geçtim. akvaryumum 80*40*40, yeni akvaryum araştırıyorum çünkü dar geliyor bu balıklara. Tür olarak sarı prenses, yunus, venüstüs, acei, sarı imparatoru tavsiye ederim. Bu türlerin istediklerinizden özellikle sarı prenseslerden 1 erkek 3-4 dişi oranında besleyebilirsiniz. Yavru almanız daha uygun olur çünkü akvaryumunuz küçük. Hayırlı günler dilerim.
arkadaşım harbi çok teşekkür ederim kalmadı senin gibiler gerçekten saol arkadaşım
selamlar...
Sorduğunuz soruya başka türlü bir cevap vermek istiyorum. Dün (yani 26.09.2005) eminönüne her gittiğimde yaptığım gibi akvaryumcuları dolaşıyordum (ki en büyük zevkimdir) . Bir akvaryumcuda yeni aldıkları akvaryuma çeşitli türlerden balıkları almakta olan bir çift dikkatimi çekti. Akvaryumcu da, saolsun "çiftin sorduğu : bu onlarla yaşar mı, peki bu vs..." gibi sorularına ilgisizce tabi yaşar gibi cevaplarla yanlış yönlerdirmeyle aslında bir faciaya davet çıkarmaktaydı. Burdan yola çıkarak kendiminde zaman içinde akvaryum dünyasında acemilik günlerim aklıma geldi. Hakikaten akvaryuma ilk başladığım yıllarda "yemini , suyunu, ısıtıcısını, havasını, filtresini" koyduğum halde, neden balıklarımı kaybettiğimin sorularını bulamıyordum. taaa ki, hepsievcil. akvaryum. com. 🔒 Üyelere Özel. bilyap gibi sitelerde araştırma ve okumaya başlayana kadar.
Size en büyük tavsiyem, öncelikle bu sitelerdeki "akvaryum kurulumu, balıklar, su kimyası" gibi makaleleri okumanızdır. İnanın bu makaleleri okuduktan ve gerekli araştırmaları yaptıktan sonra zaten beslemek istediğiniz türü kendiniz seçeceksiniz. Önemli olan hangi türü beslemek değil, hangi türü yaşatabildiğiniz ortamı sağlamaktır.
Saygılarımla
Av. Nuri ÖNEM
west774 de katılıyorum öncelikle balıklar hakkında bilgitoplaman en mantıklısı ve besleyeceğin balığa kendinin karar vermesi.Ben uzun araştırmalrdan sonra besliyeceğim balığa kendim karar verdim ve melek balığında karar kıldım sanada tavsiye ederim fakat elindeki akvaryum melek balıkları için baya ufak.Her balığın farklı özellikleri var mühim olan senin hangilerine bakabileceğin sana kolay gelsin umarım zevkine göre bir tür bulursun.
eğer istanbuldaysan sendeki balıkları alıp verıne prenses verebılırım ..
değerli arkadaşlar,dtk ilgine teşekkür ederim ama ist değilim bide bu siteleri araştırdımda fazla bilgi yok genel şeyler var pet shopa gittim ne sorsam olur diyor gerçek anlamda arkadaşım senin şu65x35x30 da canlı doğuranlardan başka şu balıkbeslenir deyen varmı varsa mailini veya msjını beklerim:🔒 Üyelere Özel
arkadaşlar bn yoruldum artık lütfen bn bu konunu ehliyim sana önerim şu deyen arkadaşlarımın mesajlarını bekliyorum