Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

lütfen cevaplayıııııııııııın - 2.sayfa

Merhaba arkadaşlar. . ben kaplumbağa almak istiyorum. Araştırma yaparken bu siteye rastladım. İyiki de rastlamışım. O minik sevimli yaratıkları çok sevdim ama pek bişey bilmiyorum. Yazılarınızı okudum. Sonra bi petshopa gittim Singapur kaplumbağası sordum. Siz ısıtıcı filtre bisürü şey gerektiğini yazmışsınız ama ordaki bey bana gerek olmadığını söyledi. İki arada kaldım okuduklarıma mı inansam duyduklarıma mı? :)) Şimdi bikaç sorum var. Bilgi verirseniz çok sevinicem. 1>Singapurlar büyümeyen cinsmi? 2>yaşlarını nasıl anlarız? 3>cinsiyetleri belli olur mu, nasıl? 4>yem olarak naylon pakette karides kurusu olduğunu söyledikleri bişey gösterdiler. Yem olarak ne almalıyım? Hayvanları çok sevdiğim için iyi bakmak isterim. Bunun için de öğrenmem gerek. Bu soruların cevaplarını bilmek benim için çok önemli. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler . .

img

bugsbunny

19 yıl 11 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Cam yalıtkandır. Akvaryumun içinde oldukları için elektrik onları çarpmaz. Tek risk akvaryuma ayağı yere temas ederek değen sizin için sözkonusu. Isıtıcı özellikle kışın (Ama yazında) onlar için gerekli bir aparattır. Kaplumbağalarınız dirençli olduklarından ve özellikle bebeklik dönemlerini ısıtıcı ile geçirerek soğuğa karşı daha savunmasız dönemlerini atlattıklarından bu yaşa kadar gelebilmişler. Ölmemiş olmaları sağlıklı yetiştiklerini göstermez. Normalde 30 yaşına kadar yaşayabilmesi gereken bir canlı 20 yıl yaşıyorsa yine de bir problem aramak gerekir. Özellikle bebek kaplumbağalarda ısıtıcıyı ihmal etmeyelim. "goktugvw" lütfen mesajı kişisel algılama. Yalnızca mesajını okuyan yeni insanların "hmm demekki böylesi doğru" fikrini edinmemeleri için yazıyorum. Bu arada 5 yıldaki boyları ne kadar? Fotograflarını paylaşırsan çok sevinirim.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hayır zaten kesinlikle savunuyorm diğer mesajlarımda da belirtmiştim en uygun şartların sağlanmasından yanayım fakat gözlem altında tutmak şart 2 kez başıma geldi en kaliteli ısıtıcıyı aldım yinede bnm kapluşlar altından zorlayıp suyun dışına ittirdiler sonuç olarak aşırı ısınıp cam bomba gibi patladı ve suya elektrik verdi yawaş hareket eden kapluşları patinaj çekerken görünce çarpıldıklarını anladım bu 2 kez başıma geldi oyuzden korktum bidaha koymadım ya çok iyi sabitlenmesi lazım yada günlük olarak kontrol edilmeli ısıtıcı...demek istediğim normal şartlarda bi ev zaten ısıtılıyor yani en düşük 25 derece oluyo oyuzden su çok fazla soğuk olmuyo demek istemiştim ama tabiki bu haywanların 26-27 derece sıcaklıkta bulunması en ideali mesajım yanlış anlaşılmasın saygılar

img

goktugvw

19 yıl 9 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm ben aranıza yeni katıldım sizden küçüğüm. İnşallah bir problem olmaz ben size bir şey sormak istiyorum. bende daha yeni kaplumbağa aldım. alalı bir gün falan oluyor. ama doğru düzgün yemlerini yemiyor ne yapabilirim yemesi için. bide suyunun içinde çok debeliyo korkuyorum sudan dışarıda çıkmıyo bide kabını tırnaklıyor. sizin bana önerileriniz nelerdir?

img

melly

17 yıl 6 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba Melly, Minigin o kapta yasamak istemiyor, huzursuz ve usuyor. Kaplumbagalar sanildigi gibi bir kapta yasayamaz, buyuyemez, mutlaka ona isiticili, filtreli, kuru bolgeli bir akvaryumda bakmalisin, cok da ayrintili, zor bir is. Kucuk olman bizim icin kesinlikle sorun olmaz :) Ama bu sorumlulugu alman icin zor olabilir, aileler genelde hic de sicak bakmiyor kucucuk kaplumbaga icin kocaman masraflara. Bir kez daha dusun istersen, o kapta kalirsa hapisane gibi yerde kisacik, yorucu, hastalikli bir hayat gecirecek, cok alismadan geri vermen en dogrusu onun iyiligi icin. Sevgiler..

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm benimde kaplumbağam var ve sanırım hasta.gözleri şiş ve açamıyor,uzun zamandırda yemek yemiyor.ne yapmam gerekiyor lütfen banada yazarmısınız.tşk

img

selinnida

15 yıl 11 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya aslında benimde bir sorum olucak... yaklaşık 8 aydır kaplumbağa besliorum.beslenmesine ve suyuna çok dikkat ediorum;fakat ufak bi sorunumuz var.Petshoptan dişi istedim ama malum bazılarına güvenilmio,birtakım forum yazılarını okudum ama hala yaşını ve cinsiyetini bulamadım,yardımcı olursanız sevinirim...Şimdiden teşekkürler;)

img

mosquito

15 yıl 11 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ön ayak tırnaklarına bakın çok uzunsa erkek normalse dişi
Birde yabancı link veriyorum. ilk kuyruk fotoğrafı dişi dir ikincisi erkek tir ,  kuyruk fotoğrafları da aynı şekilde.

http://www.redearslider.com/determining_sex.html

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yanlışlıkla 2 kere kuyruk yazmışım Doğrusu şu şekilde olacaktı. ilk pençe fotoğrafı(kısa tırnaklı olan) dişidir , ikincisi erkek tir , kuyruk fotoğrafları da aynı şekilde.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili selinnida kaplumbağanın gözleri açılmıyorsa ve şişmişse gözlerinde bakımsızlıktan veya enfeksiyon sonucunda mantar oluşmuş onu normalden daha sıcak bir yerde tutmalısın ve onu bir veterinere götürmelisin asla petshop görevlisine götürme abuk sabuk şeyler söyliycektir hemen onu al ve bir veterinere götür sana muhtemelen duyuna koyman yada gözüne sürmen için bir vitemin vericektir ama acele etmezsen kaplumbağanı kaybede bilirsin bu durumu ciddiye almalısın çünkü mantar çok zor iyleşen bir hastalıktır.Bol bol güneşlen mesi için akvaryumunun tepesine uvb lambası koy daima açık olsun sadece yatmadan önce kapat bol şans

img

zeynepgöktaş

16 yıl 4 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selinnida;kaplumbağan iyileşti mi bilmiyorum ama aynı problem benimkilerde de var..ne yazık ki birini iki hafta önce kaybettim biri de yaklaşık bir aydır rahatsız..bu konuda biraz tecrübe edindim paylaşayım istedim.. öncelikle teşhisi doğru koymak gerekir..ben bir çok veterinere ve petshopa götürdüm,hepsi gözü kapanan bi hayvanın göz enfeksiyonu geçirdiğini düşünüyor sadece..aslında doğru değil bu..ben zavallı enrique`mi yalnızca teramycin sürüp güneşe çıkardım ama asıl tedavi ciğerleri için gerekli olduğunu ölünce anlayabildim.. bugün bilgili bi veterinere gittim..2 haftadır gentavet göz damlası kullandığım halde düzelmediğini ve asıl sorunun ciğerlerinde olduğunu güzelce anlattım..bana "baytril" adında bi ilaç verdi,günde 1 kez ağzına damlatıcam..bir de şırınga içinde yine ağzına damlatmam gereken başka bir ilaç verdi,o da akciğerlerinde oluşan yangılar içinmiş..(yangı ne demekse artık) umarım iyileşir kapluşun..benimki iyileşirse ve bu konu hala aktif olursa nasıl iyileştiğini yazmayı umuyorum..neticede zavallıcıklar yuvalarında binlerce km uzakta da olsa yaşamaları bizim sorunumuz ve görevimiz..

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ