Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
lütfen cevaplayıııııııııııın - 3.sayfa
Merhaba arkadaşlar. . ben kaplumbağa almak istiyorum. Araştırma yaparken bu siteye rastladım. İyiki de rastlamışım. O minik sevimli yaratıkları çok sevdim ama pek bişey bilmiyorum. Yazılarınızı okudum. Sonra bi petshopa gittim Singapur kaplumbağası sordum. Siz ısıtıcı filtre bisürü şey gerektiğini yazmışsınız ama ordaki bey bana gerek olmadığını söyledi. İki arada kaldım okuduklarıma mı inansam duyduklarıma mı? :)) Şimdi bikaç sorum var. Bilgi verirseniz çok sevinicem. 1>Singapurlar büyümeyen cinsmi? 2>yaşlarını nasıl anlarız? 3>cinsiyetleri belli olur mu, nasıl? 4>yem olarak naylon pakette karides kurusu olduğunu söyledikleri bişey gösterdiler. Yem olarak ne almalıyım? Hayvanları çok sevdiğim için iyi bakmak isterim. Bunun için de öğrenmem gerek. Bu soruların cevaplarını bilmek benim için çok önemli. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler . .
Durum nasıl????
durum şu:bana verilen "baytril-k" yalnızca enjeksiyon ile etkili olabilirmiş-ki onu da denedik olmadı-,gentavet benzeri göz damlası hiç bi fayda etmedi,bırakmak zorunda kaldım ve teramycine döndüm.. bilgili sandığım veterinerin çok da bilgili olmadığını öğrenince başka veterinere gittim..10 gündür tedavi uygulamamıza rağmen bi değişiklik yok..önce baytrille denedik,kızım iyileşeceğine baygın duruma geldi..baytrili bırakıp adını bilmediğim bi antibiyotiğe başladık..bugün 4.sünü yaptırıcaz ama gözlerindeki şişliğin inmesine rağmen sağlığında pek bi değişiklik yok.. vardığım sonuç şu:umudunuzu yitirmeyin arkadaşlar,ve bi veterinere gidip bırakmayın..çünkü çoğu veteriner yanlış tedavi uyguluyor kaplumbağalara..size verdikleri ilaçları mutlaka araştırın..ben izmitte ayak basmadık veteriner bırakmadım ve sonunda hastasını çocuğu gibi seven birini buldum..umarım tüm hasta kapluşlar iyileşir..