Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
lütfen cevaplayıııııııııııın
Merhaba arkadaşlar. . ben kaplumbağa almak istiyorum. Araştırma yaparken bu siteye rastladım. İyiki de rastlamışım. O minik sevimli yaratıkları çok sevdim ama pek bişey bilmiyorum. Yazılarınızı okudum. Sonra bi petshopa gittim Singapur kaplumbağası sordum. Siz ısıtıcı filtre bisürü şey gerektiğini yazmışsınız ama ordaki bey bana gerek olmadığını söyledi. İki arada kaldım okuduklarıma mı inansam duyduklarıma mı? :)) Şimdi bikaç sorum var. Bilgi verirseniz çok sevinicem. 1>Singapurlar büyümeyen cinsmi? 2>yaşlarını nasıl anlarız? 3>cinsiyetleri belli olur mu, nasıl? 4>yem olarak naylon pakette karides kurusu olduğunu söyledikleri bişey gösterdiler. Yem olarak ne almalıyım? Hayvanları çok sevdiğim için iyi bakmak isterim. Bunun için de öğrenmem gerek. Bu soruların cevaplarını bilmek benim için çok önemli. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler . .
slm bugsbunny, hoşgeldin. sadece ama sadece bu sitede yazılanlara inanacaksan memnuniyetle bütün sorularını cevaplarız... 1. singapur kaplumbağası denilen cins aslında kırmızı yanak su kaplumbağası ve anavatanı kuzey amerika (meksika) olan cinstir. singapurda üretildikleri için ve buradan geldikleri için böyle derler. boyları yaklaşık 30 cm kadar olabilir..ki olacaktır da eğer iyi bakarsan. 2. ömürleri 20-25 yıl kadardır. yani neredeyse hayatın boyunca sana arkadaşlık edecek olan bir canlıdır. 3. bakımları masraflı ve zor olabilir. bu sitede bahsedilen herşeye ihtiyacın olacaktır. 4. cinsiyetleri 1 yaşına gelmeden (yaklaşık 7-8 cm) pek anlaşılmaz veya uzmanlık ister. 5. yem olarak özel satılan kaplumbağa yemleri ve yine bu sitede bulabileceğin yem çeşitleri vardır. aslında hemen herşeyi yerler. seni bile:) çoğu kişi bu kaplumbağaları bilmeden veya hasbelkader sahip olur. dolayısıyla bu forumu takip edersen ve yukarıda eski forumlar (arşiv) kısmına bakarsan sorduğun herşeyin cevabı zaten göreceksindir. kolay gelsin.
yardımın için teşekür ederim tecrübeli birinden öğrenmek okumaktan daha iyi oluyor
tembellik olmaaaaz. okuyacaksın öğreneceksin. biz de destekleriz. kolay gelsiiin.
fener48 çok teşekkür ederim. cinsiyet konusunu öğrenmeyi çok istiyosum. ama bişey dikkatimi çekti. petshoptaki görevli bana kuru karidesten günde 1 tane ver sadece okadar yemle beslenir dedi???????????
bugsbunny sana bişey söylim bu forumdakiler petshopda çalışanlardan en az 10 kat daha iyi biliyorlar, emin olabilirsin çünkü çogu kişi araştırıyor ve birbirine yardımcı olmaya çalışıyor sen hiç iki arada bir derede kalma forumda yazılanları yerine getir bence.. petshop çalışanlarına pek güvenmezsen iyi edersin..(genelde ellerindeki şeyi satıp para kazanmak için yalan söylemekten çekinmezler)
teşekkür ederim arkadaşlar şimdiye kadar olan ve daha sonra olacak yardımlarınnız için. .
Oradaki "bey" e aldırma. gerek olmadığını söylediği şeylerin hepsi gerekli. en başta termostat kontrollü bir ısıtıcı almalısın. kaplumbağaların eğer küçüklerse "şelale" tabir edilen, içinde kömür ve elyaf olan filtreler işini görecektir. eğer iyi bakarsan ve uzun ömürlü olurlarsa, akvaryumu büyütmeli ve dış filtre kullanmalısın (5 yaş civarı kaplumbağalar için). su kaplumbağaların rahatça yüzebilecekleri seviyede olmalı ve su seviyesinin üzerine çıkabilen bir kaya koymalısın. bu hayvanlar suda nefeslerini tutarlar, oksijen almaları için su seviyesinin üzerine rahatça erişebilmeliler. kaplumbağaların kabuk gelişimi için ışık almaları gerekmektedir. doğrudan güneş ışığı akvaryumunda yosunlanma yapar. bir uv lambası ile aydınlatma sorununu çözebilirsin. yem konusuna gelince, su kaplumbağaları için etli-proteinli yemler bulabilirsin. bunun dışında pişmiş etlieri de afiyetle midelerine indirirler. son olarak cinsiyetlerine gelince, dişilerde kloaka kuyruk kökünde son bulur, erkeklerde kuyruk dişilere göre daha uzun ve kalındır. Çiftleşmeyi kolaylaştırabilmek için karın altı kabuğu erkeklerde daha kuvvetli ve içe doğru çöküktür. Erkeklerde ön bacak tırnaklarından bir tanesi dişiyi çiftleşme anında kavrayabilmek için daha uzundur. (alıntı: kaplumbaga.sokagi.com)
Merhaba.Aramıza hoşgeldin o halde.Kedi,kuş,balık,hamster,tavşan beslemiş biri olarak 4 yıldır sahip olduğum kırmızı yanaklı su kaplumbağalarımla son derece mutluyum.Sizede şiddetle tavsiye eiyorum.Ama onları alıp kenarda tutup sadece yemek vermeden yemek vermeye ilgilenme düşünceniz varsa şimdiden vazgeçin.Çünkü en az diğer ev hayvanları kadar ilgiyi hak ediyor ve istiyorlar.Güzel ayarlanmış bir kayada ve üzerine uygun yönlenlendirilmiş ışıkta güneşlenerek kurumaksa en büyük zevkleri.Eğer küçük olsada büyük olsada uygun bir akvaryum ayarlayabilirseniz yüzmeleri,su içmeleri,kayadan atlamaları,dışarı çıkabilmek için sürekli camı eşelemeleri,uyumaları.. bunları seyretmek çok zevkli inanın.Ama bu arada bakımlarıda öyle çok kolay değil.Sularının ayarlanması,yemlerin çok kaçmaması önemli.Ayrıca çok fazla abartmamak kaydıyla yemi bolca verebilirsiniz.Çünkü iştahları çok aslında.Ben 1 ytl boyutundayken 4 sene evvel 5-6 tane kuru karides veriyordum şimdi ise avucumdan büyük oldu ve neredeyse 20-25 tane karides yiyiyor ve dahada istiyor.Yem alternatifleri zaten sitede bolca var.En son olarak bizim ölüm fanusu dediğimiz o tepesinde maket ağaç olan plastik ve saçma sapan şeylerden almayın.En ideali 100x40x40 akvaryum.Şimdiden kolay gelsin ve ve ve emin olunki petshopcuların hiçbir şey bildikleri yok....
bilemiyorm arkadaslar ama bence ısıtıcı şart diil 5 sene bizimleydiler ısıtıcı kırılıp bikere elektrik şokuna soktu kapluuşlarımı sora bidaha kullanmamaya karar verdim hiçbi sorunda yaşamadım yani sağlık açısından hiçbi sorunu olmadı....sizde koymayın demiyorm ama çok dikkatli olmak lazım biraz büyüyünce ısıtıcıyı yerinden oynatabiliyolar sudan çıkan ısıtıcıda aşırı ısınıp patlıyo korkunç bi manzara oluyo....günlük ışığını güneş banyosunu yaptırdıktan sora bence oda sıcaklığında su yeterli geliyo