Hepsievcil

Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar

Mesaj Ekle

Floryalar..... - 2.sayfa

Sadece floryaya gönül veren arkadaşlar varsa sohbet etmek isterim.

img

rash

20 yıl 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Mehmet Ali beybenim elimde güzel bir fluryam var yaklasık 30 -40 sayı sektirme canarya ötüyor ama kuşta cırda var kumanda ediyorum ama bu aralar fazla cırlamaya basladı huysuzlandı büyük olasılıkla mayıs ayında salacagım. onun yerine koya bilecegim kuş arıyorum. tşkler

img

fider2

15 yıl 3 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

daha erken derim ben salmayın!!!!!!!!!!tam dikini pişirsin dövüş ötümünde belli eder kendini o!!!!!!!ben olsam beklerim....ha düzelmezse o zaman salarım.

img

maga_3455

15 yıl 7 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

başka kuş dinledimi acaba?belki makarasını pişiren bir kuşa denk geldi çırlıydı kuş, belki işteyken siz dinleyemediğinizden ondan çır kaptı. olabilir yani.aslında bu tip kuşları olur olmaz kuşların arasına sokmamak lazım.....ağzına göre makara buldunmu öttürecen yoksa uzaklaştıracan kuşu.

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ

Yanında baska kuş yoktu baskasından kapmadı cırları kendi içinde var sanırın cırtlar. ama diyer makaraları güzel canaryası mükemmel. bazen kurbaga ötüyor ama uzatmıyor.canaryayı uzatıyor 30 -40 sayıya kadar çıkartıyordu geçen sene bakalım bu sene neler olacak yavas yavas dikiliyor. vızlamaya basladı sert sert

img

fider2

ÖZEL MESAJ

demekki baba başladı vıııııııııj lamaya ufak ufak....aman aman maşşallah!!!!!!zaten bu kuşun ana lisanı çır,yani en iyisinde bile var.....ne yapalım her güzelin bir kusuru var...:)

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ

kusursuz olanına yok zaten yada ben denk gelmedim söyle 4x4 bir kuş dinleyemedim ne beykozda ne üsküdarda nede sarıyerde yokk

img

fider2

ÖZEL MESAJ

Bu kuşların en kolay öttüğü nagme cırr .Cırsız olanı var ama onlarda tufe yada basık ötüyorlar bazıları . dediğiniz gibi her güzelin bir kusuru var

img

fider2

ÖZEL MESAJ

beykozun ve sarıyerin kuşları nispeten daha uzun.....ya merasından ya kuşcusundan:))genelde edirnekapı,karagümrük ve kasımpaşadan çıkanlar çirlı...üsküdarda bundan 10 sene evvel ali abinin iyibir kuşu vardı dinledim.....pek ortada görünmez o fatihlidir.(üçgen ali abi değil karıştırmayın):))tamda hatırlamıyorum kuşu ama hatırladığım kadarı ile uzun bir kuştu..benim gibidir o hem samsunlu hem ortada görünmez kendine besler:))

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ

evet ali abi o kuşu Yunanistana sattı 7 bin tl sattı

img

fider2

ÖZEL MESAJ

benim dediğim 10 sene oluyor ama!!!!!!!samsunlu ali abi dimi? o şimdi yurt dışında.....oğlunun yanına gitti..bilmiyordum o kuşu o fiyata verdiğini.....eğer aynı ali abiden bahsediyorsak..o kuşu ben tuttum ona verdim samsundan getirdim o kuşu:))

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ