Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
Floryalar..... - 2.sayfa
Sadece floryaya gönül veren arkadaşlar varsa sohbet etmek isterim.
Mehmet Ali beybenim elimde güzel bir fluryam var yaklasık 30 -40 sayı sektirme canarya ötüyor ama kuşta cırda var kumanda ediyorum ama bu aralar fazla cırlamaya basladı huysuzlandı büyük olasılıkla mayıs ayında salacagım. onun yerine koya bilecegim kuş arıyorum. tşkler
daha erken derim ben salmayın!!!!!!!!!!tam dikini pişirsin dövüş ötümünde belli eder kendini o!!!!!!!ben olsam beklerim....ha düzelmezse o zaman salarım.
başka kuş dinledimi acaba?belki makarasını pişiren bir kuşa denk geldi çırlıydı kuş, belki işteyken siz dinleyemediğinizden ondan çır kaptı. olabilir yani.aslında bu tip kuşları olur olmaz kuşların arasına sokmamak lazım.....ağzına göre makara buldunmu öttürecen yoksa uzaklaştıracan kuşu.
Yanında baska kuş yoktu baskasından kapmadı cırları kendi içinde var sanırın cırtlar. ama diyer makaraları güzel canaryası mükemmel. bazen kurbaga ötüyor ama uzatmıyor.canaryayı uzatıyor 30 -40 sayıya kadar çıkartıyordu geçen sene bakalım bu sene neler olacak yavas yavas dikiliyor. vızlamaya basladı sert sert
demekki baba başladı vıııııııııj lamaya ufak ufak....aman aman maşşallah!!!!!!zaten bu kuşun ana lisanı çır,yani en iyisinde bile var.....ne yapalım her güzelin bir kusuru var...:)
kusursuz olanına yok zaten yada ben denk gelmedim söyle 4x4 bir kuş dinleyemedim ne beykozda ne üsküdarda nede sarıyerde yokk
Bu kuşların en kolay öttüğü nagme cırr .Cırsız olanı var ama onlarda tufe yada basık ötüyorlar bazıları . dediğiniz gibi her güzelin bir kusuru var
beykozun ve sarıyerin kuşları nispeten daha uzun.....ya merasından ya kuşcusundan:))genelde edirnekapı,karagümrük ve kasımpaşadan çıkanlar çirlı...üsküdarda bundan 10 sene evvel ali abinin iyibir kuşu vardı dinledim.....pek ortada görünmez o fatihlidir.(üçgen ali abi değil karıştırmayın):))tamda hatırlamıyorum kuşu ama hatırladığım kadarı ile uzun bir kuştu..benim gibidir o hem samsunlu hem ortada görünmez kendine besler:))
evet ali abi o kuşu Yunanistana sattı 7 bin tl sattı
benim dediğim 10 sene oluyor ama!!!!!!!samsunlu ali abi dimi? o şimdi yurt dışında.....oğlunun yanına gitti..bilmiyordum o kuşu o fiyata verdiğini.....eğer aynı ali abiden bahsediyorsak..o kuşu ben tuttum ona verdim samsundan getirdim o kuşu:))