Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
doğadan yakalanan kuşların bulundurulması ve satışlarının yapılması yasaktır. - 2.sayfa
bir çok sitede olduğu gibi bu sitedede uyarı var fakat görüldüğü gibi ciddiye alan yok.ve bu ilanlar yayımlanmaya devam ediliyor. üstelik bir şahıs onlarca yasak doğa kuşu satabiliyor. sitelere,yasak olan doğa kuşları satışlarını gerçekleştirebilmek maksatlı e-posta adreslerini,isimlerini ve telf.numaralarını yazan şahıslar tek tek kayıtlara geçirilmiş ve gerekli uyarılar yapılmıştır.bu ve bunun gibi siteler takip edilmektedir. devam edildiği taktirde gerekli yasal işlem başlatılacaktır. otomatik yazi
çevre ve orman bakanlığı ilk önce beypazarı dağlarında yapılan erkek geyik katliğamına 1 son versin ondan sonra bu siteye girip bıdı bıdı etsin .Bakın sevgili hayvan dostları size yakınen gördüğüm bir olayı anlatayım ..Şimdi bir av turizmi firması hayal edin bu adamların işi çevre ve orman bakanlığından sezon içersinde öldürebilecekleri hayvan adet kotası almak diyelim 1 erkek geyik 7000 tl farz edelim verilen kota firma basına 10 geyik 70000 tl ilgili firma bu parayı zati muhteremlere ödüyor ,sonramı bu truzm firmalarına ait bölgeyi iyi bilen avcı adı altında dolaşan katiller belli bölgelere hergün belli saatlerde yem koyarak gerek geyik gerek domuz ve extra kotada olmıyan hayvanları hazır yeme alıştırıyorlar, yani hergün o saatte zavallı hayvanlar kolay yeme geliyorlar sonramı ne oluyor gerek yerli gerek yabanci oldurme arzusuyla yanip tutusan insanlar yine o yemlenme saatinde gelip,hatta cok ilginctir sorumlu avcinin sifirlamasini yaptigi silah ile sadece tetige basiyor abartmiyorum kimisi nisan alma gereği bile duymuyor dannn diye bir ses ve o koca hayvan dag gibi yikılıyor o suratlardaki tatmini bir gorseniz zevkten 4 köşeler ... Merak ettim sordum kota orman bakanliğından hayvanın hangi kıstaslarına göre veriliyor diye, cevap dahada komik ,efendim yaşlı olan erkek geyikler genç erkekleri kaciriyormuş dolayısı ile çiftleşme üreme genç geyiğe göre sağlıksız oluyormuş ,,belkide doğrudur yorum yok ama yahu sizemi kaldı hayvanın milyonlarca yıldır süregelen çiftleşme seronomisine karışmak ! he bu esnada 1 şeyi unuttum öldürülen hayvan ile resim çektiriliyor ardından üreme döneminde eti doğası gereği( afederseniz) idrar kokan bu hayvanlar afyona gönderiliyor hani o meşhur sucukçular var ya .işte sevgili hayvan dostları bizler bu sitede kuşların özgürlğünü ellerinden alan bizler ,ama şiştiklerindede işimizi gücümüzü bırakıp tedavi için herşeyi yapıyor hatta birbirimize başsalığı dahi diliyoruz bence bizler birer bağımlıyız ama asla katil değiliz sayın herşeyi bilen çevre ve orman müdürlüğü sizler ilk önce kızılçamların-sedirlerin meşe palamutlarının katillerini yabani sümbülteber soğanlarının nasıl yurt dışına çıkartıldığını bulun sonra bizleri irdeleyin zafer oral
sevgili dostum zafo hepimize bu konuda tercuman oldun ..sana sonuna kadr katılıyorum......... sevgiyle kal
Çok haklısın Zafer abi o da başka bir konu kaçak yivli avı yapanlar genç ve dişilere atıp hatta bir sürü yaralayıp bırakanlar var.Gerekçe de son derece trajik Ne var biz vurmasak zaten dağdaki PKK vuruyor .Hainliğe bakarmısınız!İşin doğrusu satmak için bunca sayısız doğa hayvanlarının avlanmasına şiddetle karşıyım.
Şimdi bakın!!trofe avı başka bir şey!!!trofe avlarında en yaşlı hayvan vurulur..çünkü en uzun boynuz onda var...yaşlı bir hayvanın doğaya getirisi yok denecek kadar az!!! 1-çiftleşme bakımından artık zayıf olduğundan doğaya faydası olmaz!! 2-genç hayvanların sürüdeki liderlik yerini gasp eder..buda sürüde çoğalamama durumuna yol açar... 3-biraz tezat gibi görülsede,bir şamuaya veya çengel boynuza verilen trofe parasıyla sürünün geri kalanını kurtarırsın(yem dikenli tel vs korucu gibi masraflar) Tabiİ bilmiyoruz bunun ne kadarı hayvanlara kullanılıyor....?
ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞINI KUTLUYORUM ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI HEPSİNE SAYGILARIMI SUNUYORUM...MAJÖRTEAM
bir çok sitede olduğu gibi bu sitedede uyarı var fakat görüldüğü gibi ciddiye alan yok.ve bu ilanlar yayımlanmaya devam ediliyor. üstelik bir şahıs onlarca yasak doğa kuşu satabiliyor. sitelere,yasak olan doğa kuşları satışlarını gerçekleştirebilmek maksatlı e-posta adreslerini,isimlerini ve telf.numaralarını yazan şahıslar tek tek kayıtlara geçirilmiş ve gerekli uyarılar yapılmıştır.bu ve bunun gibi siteler takip edilmektedir. devam edildiği taktirde gerekli yasal işlem başlatılacaktır. otomatik yazi Buraya kadar herşey iyi güzel de be kardeşim. Koskoca bakanlığın yazdığı sözüm ona otomatik yazı ya bir bakalım; Bu kadar imla hatası olan bir yazıda ben o bakanlıktan şüphe ederim. Noktalardan sonra sürekli küçük harfle başlanmış yazılara. Bence bakanlık bu yazıyı yazan hakkında bir soruşturma başlatmalı. Bir ülkede bu kadar suç varken böyle boş işlerle uğraşan bu arkadaşımızı buradan kınıyorum. Eğer bir çevre sever olarak yazıyı yazsaydı bende yanında olabilirdim fakat böyle kendini Bakanlık Görevlisi Gibi, Polis, Doktor v.s. gibi tanıtanlar hakkında inşallah devletimiz soruşturma başlatır ve gerekli ceza yaptırımında bulunurlar. Çünki bunun adı SAHTEKARLIK, DOLANDIRICILIK.. SAYGILAR
Yivli av için örneğimi kaçak ve bilinçsiz avlananlar (zaten av ruhsatı almaya para ve yürek koyamazlar)için di. Zaten genç, dişi ve yasak olan türlere onlar atmazlar günlerce tırmanıştan sonra yüzlerce hatta binlerce kilometreyi evlerine boş dönme pahasına hele hele parasını ödeyip onca külfeti sıkıntıyı çekmeye rağmen.Vurabilecekleri sayı paralarınca da sınırlıdır.Ama asla yaralı bırakamazlar.
arkadaşlar yazan belki bakanlık degil ama dogadan yakalama kuş satmakta güzel bir şey degil beslemek için 1-2 tane yakalayıp beslersin anlarım ama yakalayıp satmak yasaklığı bir tarafa günah 50 100 tl için o kuşun günahına girmeye degermi veya bu kuşların günahı baska bişekilde bizden çıkarmı diye düşünmek lazım bence cok küçük yavrudan yakalanmadıgı sürece doga kuşu tekrar dogaya adapte oluyor satmak yerine istemediğiniz kuşunuzu azat etseniz güzel olmazmı
saka major melez sende kimsin dostum?? başımıza asayiş kemal kesildin aradığın kişi benim ne olucak?? bırak bana boş muhabbeti benim yiğenlere küfür edip siteden attırmışın onlarda sana sallamışlar burda kimle kavga ettiklerini yazıp sordum kimse cvp vermedi bu akşam bakıyorum yine sen çıkmışın millete 30 senelik avukatım falan filan sen de burda millete hakaretler ettin küfür ettin onlar ne olcak şimdide gelmişin orman bakanlığının yazısı muhabbetine ahkam kesiyosun bu site zaten ilegal herkez doğadan yakalama kuşu alıp satıyo sende buranın hakimi kesilmişin..bak dostum yaşın kaç ne iş yapıyosun bilmem ben orda adresimide adımı soy adımı tel numaramı verdim hani beni arayan soran olmadı burdan sallamak kolay mahkeme kağıtların hala gelmedi..milleti kandırmayı bırak sorunun varsa bul beni yok ip bulmuş falan filan,,anladınmı yargıtay onursal baş savcı bey major saka melez.bırak boş muhabbeti banada burdan kaşınıp durma yaşın başın geçmiş 30 senelik avukatmış yapıştınmı avukatlık mesleğine bırak artık kardeş bu işi senin derdin neyse al sana yine numaramı verebilirim beraber gider savcıya suç duyursunda bulunalım sen avukatsan devlette bi üstünlüğün mü var ? yani senin hakaretlerin ne olucak yaşlı avukat??? pardon 30 yıllık avukat :)
hadi saka major melez nerdesin telim biliyosun baksana hatta telefonumu bile dinlemişin helal olsun sana dostum ya 30 senelik yıllanmış saka ustası mossad ajanı gibisin maşallah..burdan atıp tutmak kolay kardeş sorunu derdi olan insan cvp yazar veya arar burdan millete yok onu kovdurdum yok ip ini buldum teli belli şikayetçiyim deyip kendine kariyermi yapıyon ??neyse ya sen bak işine süper avukat burdan paso benim adıma hakaret yazıp ta durma yediğin laflar zoruna gidiyosa herkezle seviyeli konuşmasını öğren bidaha burdan benim adıma bi konu açma dostum tamam nasılsa mahkemede görüşücez :):) ulan ne boş adam ya 30 senelik avukata bak bizi burda tehdit ediyo hahaha