Hepsievcil

Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar

Mesaj Ekle

doğadan yakalanan kuşların bulundurulması ve satışlarının yapılması yasaktır.

bir çok sitede olduğu gibi bu sitedede uyarı var fakat görüldüğü gibi ciddiye alan yok.ve bu ilanlar yayımlanmaya devam ediliyor. üstelik bir şahıs onlarca yasak doğa kuşu satabiliyor. sitelere,yasak olan doğa kuşları satışlarını gerçekleştirebilmek maksatlı e-posta adreslerini,isimlerini ve telf.numaralarını yazan şahıslar tek tek kayıtlara geçirilmiş ve gerekli uyarılar yapılmıştır.bu ve bunun gibi siteler takip edilmektedir. devam edildiği taktirde gerekli yasal işlem başlatılacaktır. otomatik yazi

img

cevre_ve_orman_bakanlığı

15 yıl 3 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

OTOMATİK YAZI :)BEN BU SİTEDE BU TİP YARIM AKLIYLA BİRŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞANLARA ACAYİP ACIYOR VE GÜLÜYORUM İŞ YOK GÜÇ YOK YAZDIĞI YAZIDAN EĞİTİM DÜZEYİNE KARAKTERİDE ORTADA (FAKAT GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ CİDDİYE ALAN YOK ) BU NE DEMEK ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI YAZIYOR BUNU SİTEYE ÜYE OLUYOR BURDAN MESAJ YAZIYOR ÇÜNKÜ DEVLET SİTEYİ KAPATAMIYOR ÜYERLİK ALIP UYARI YAPIYOR ALLAH SİZİ ISLAH ETSİN 30 YILLIK AVUKATIM BURDAKİ KADAR DENGESİZ OLAYLAR GÖRMEDİM NE GÜZEL BİR SİTE HERKES PAYLAŞIM YAPIYOR ARADA BU YARIM AKILLILAR BÖYLE ŞEYLER YAPIYOR. BU ARADA BU SİTEDE DAHA ÖNCE PERLEPE,KARTALGOL VE GARDALİN ADLI KİŞİNİN AYNI KİŞİLER OLDUĞUNU YAZMIŞTIM ADI ADRESİ BAŞVURUM SONUCU IP DEN BULUNDU TABİ CEP TELEFON KAYITLARI ETTİĞİ KÜFÜRLER ATTIĞI MAİL KÜFÜRLERİ HEPSİ MEVCUT DOSYALANDI ADI R.Y NİSAN SONUNA KADAR KENDİNE TEBLİGAT GİDECEK UMARIM BUNDAN SONRA HERKES SİTEDE ŞUAN OLDUĞU GİBİ BİLGİ PAYLAŞIMI YAPAR HERKESE SAYGILAR

saygı deger orman bakanlıgı yetkilisi burada saka alan satanlar çok cuzzi adetlerde satıyor ve alıyorlar bu kadar görev aşkı ile yanıyor iseniz pazar günleri topkapıya kuş pazarına ugrayın ordaki duruma bir bakın burada hobi amaclı yapan 3 5 tane alıp satma ile tekne dönmez anca yem parasına denk gelir orman bakanlıgı saygıdeger yetkilisi sizinle fikir telakisinde bulunmak isterim [email protected]

img

halilkurban

15 yıl 3 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çevre ve orman bakanlığı hotmail kullanıyor ???????????????

img

arthurrking

15 yıl 4 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ORMAN BAKANLIĞINA BAĞLI BİRİMLER KUŞ PAZARLARINA BASKIN YAPIP DOĞA KUŞLARI HARİÇ....... MELEZLERİDE TOPLAYIP....... KORUMA ALTINA!!!!!! ALIYORLARMIŞ..NE DEMEKSE BEN ANLAMADIM!!!!AYRICA ÇOK ÖNEMLİ OKUYUN!!!!!NE HİKMETSE EL YAPIMI CEVİZ OYMALI KAFESLERİDE TOPLUYORLARMIŞ!!!!! TANESİ 350 TL DEN BAŞLAYIP 1000 TL YE KADAR OLAN KAFESLERİ...NEDEN ACABA!!! ORDA 15 TL LİK UCUZ KAFESLERİ NİYE TOPLAMIYORLAR BEN ANLAMADI SİZ ANLADINIZ MI????NERDE MUHAFAZA EDİYORLAR!!!!!EVDE Mİ ACABA!!!!İÇİNDE BİRDE BEDAVA GÜZEL SAKA YADA BÜLBÜLLÜ MELEZ OLURSA..OHHHH NE GÜZEL.

hotmail,motmail!!!!!!!ne kullandığı önemli değil!!!!!belki doğa kuşlarının satışını engellemek isteyen iyi niyetli biride olabilir.......fakat herkezi aynı kefeye koyması can sıkıcı!!benim burda taş çatlasın üç kez ilanım vardır 2 ilanı MELEZ satışıdır.....bir tanesi elimdeki fazla 3 kuşun satımıyla ilgili..onun da birini bana bir arkadaştan gelen yeni bi kuş onu tuttum hediye ettim,bir tane eski vardı takas yaptım, birinide satmaktan vazgeçtim.......ben burada açılan topiclerde ve benim açtığım konularda yazılan her yazıya DOĞA KUŞLARININ SATILMAK İÇİN TUTULMASINA KARŞIYIM !!!!!!!!!!! yazdım,isteyen benim yazılarımı oluyabilir.kendi için,üretime sokulması için ender bulunan tip kuşların bakılması ve üretime kazandırılması konusunu her zaman destekledim........ve sözümün arkasındayım.bir floryacı senede 5-6 kuş tutarsa bunun 1-2 sini saklar ve gerisini tekrar bırakır......genelde bu son kalan 2 kuşun ya ikisinide salar ya birini saklar.floryacı kendine beslediği için zaten satmaz.........doğada eski damar kuşlar kalmadığından ve artık bu kuşların daha nitelikli bir şekilde kafes üretimi olarak doğal renk ve mutasyon tipi bilezikli olarak üretildiğinden zaten kimsede pek rağbet göstermez yakalama kuşa.hal böyleyken elinde eski 2-3 kuşu üretim için kullanacak adama(yani bana), sanki kuş tutup satıyormuşum gibi mail adresime mesaj çekiliyor.bana bunu yazacak adam önce benim hangi sitelerde hangi makalelerde doğa kuşu satışını desteklediğimi ispat edecek......(ki bulamaz)sonra burada doğa kuşu tutup satanı tespit edecek......sağda solda kuş pazarlarında 3-5 liraya kuş satan şarapcılardan kuşları toplayacak cezasını kesecek,sonra bana yazacak sen elinde 2-3 tane doğa kuşunu melezlemede kullanıyorsun diye!!.......öyle gördüğü topicten adresi bulup,beni kuş tutup satan şarapcılarla aynı kefeye koymayacaksın.........he koyarsan bende sana derim o kadar görevine sadıksan,zabıtayla işbirliği yapan eminönünde yeni caminin ordaki kuşculara ceza kesicen,eyer becerebilirsen!!!! önce bir oku,sonra suçla.........

img

maga_3455

15 yıl 7 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

AYRICA GELEN EKİPLERİNDE KUŞ!! BESLEDİKLERİNİ SÖYLEYEN ,TANIYAN ARKADAŞLAR VAR. ARKADAŞLAR PAZARLARDA KUŞLARIN TOPLANIP SATILMASINA BENDE KARŞIYIM..AMAAA SADECE KUŞ BESLEMEK AMAÇLI ARKADAŞLARIN KUŞ EDİNMESİNİ ENGELLEMEK BÖYLE ÇİRKİN AMAÇLI NİCLER AÇIP MİLLETİ RAHATSIZ ETMEK ÇOK YANLIŞ. BEN DİYORUM Kİ DOĞA KUŞU AVINI EN AZ 4 YILDA BİR SERBEST BIRAKMAK İÇİN BİR ÇABA İÇİNE GİRİLMESİNİ SAĞLAYAN GİRİMŞİMLERDE BULUNMAMIZ LAZIM..3 YADA 4 YILDA BİR SERBEST KALSA HERKEZ MUTLU OLACAK KUŞLARDA KARABORSA YA DÜŞMEDEN ÇOĞALABİLECEK,ŞİMDİKİ SİSTEMDE DAHA ÇOK KUŞ ZAİ OLUYOR BENCE.

belli bir limite, örneği tür başına 3-5 kuş limit koyarsın..3 türden fazla yabani kuş beşlemeyi yasak edersin,bunu tutan adama 350-500 ytl arası 5 senelik teskere yaparsın(atmaca ruhsatı gibi)ruhsat sahibine 10 tane bilezik verirsin ve bunlar tek kullanımlık olur ( orman bakanlığı onaylı seri numaralı)bu tarz bilezikli kuşu satana, hediye edene ruhsat iptali ve cezai uygulama yaparsın(kuş ölümü durumunda ve salınması durumunda orman bakanlığı denetiminde gerçekleşir).......her türlü doğa kuşunu yasaklarsın.....böylece sadece geleneksel kuşculuk yapanlar av hobisini idame ettirir.ve legal olur. al sana öneri onun haricinde kaçak kuş tutanada kuş başı kessin 1000 tl.....

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ

Kardeşim!!!!!eğer bir adam elindeki melezi veya bilezikli kafes üretimi kuşunu(doğal renk doğa kuşu veya mutasyon) bu şekilde kaptırıyorsa o adam maldır,bunun başka alternativi yok!!şimdi bende kafeste üremiş ama bileziği olmayan kuş olsa,benim kümesime ihbar üzerine gelseler......adam bana diyebilir kardeşim nerde bunun bileziği eğer kafes üretimi ise? derse,o zaman bir şey diyemezsin adama, adam haklı!!ama bilezikli kuşa el koymaya veya meleze el koymaya kalkarsa ben vermem kralıda alamaz.eğer böyle bir şekilde size gelen olursa,önce kimliğini isteyin, sonra polis çağırıp tutanak tutturun ve kuşları yemleyip kümesi mühürleyin.bilirkişi isteyin,eğer bilirkişi gecikmesinden dolayı kuşlarınızda ve yumurtadaki yavrularınızda ölüm söz konusu olursa,olayı anında adli mercilere taşıyın...mahkemeye verin.. bakın orman bakanlığı tüzüğünde yabani renkli kuşların üretiminde bilezik zorunluluğu var.eminönüne gittiğinizde kekliklerin ve bıldırcınların bir bölümünün yabani renkte olduğu görülür ve hiç birinde bilezik yok........şimdi bıldırcın için külfet hakikaten bilezik işi bunlar zaten üretim yabani ve mutasyon renk.....ama eğer kanuna harfi harfine uyulursa bunların toplanıp ceza kesilmesi lazım,ayrıca keklik ve yeşilbaş ördeklerde aynı durumda.......ben nereden bileyim karadenizde bıldırcını tutup getirmediğini?.......bende bunu söylerim...:)yani biraz karışık bir iş......öyle kafasına göre melez ve üretim doğa kuşu toplayamaz............hele kafes elleyemez bile..kafes benim malım,sen hangi hakla dokunursun.....pazarda kafes satılıyorsa ve işgaliye verilmemişse bu zabıta problemidir orman bakanlığının değil.........öyle kafasına göre kuş kimse alamaz hikayedir o!!!!!!!!

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar!!!!! size bilezik ölçülerini vereceğim saka: eski standart 2.8 yeni standart 2.7 florya: 3.0 susamcık: 2.5 saka melezine genelde 3.0 mm kullanılır bunların haricindeki sıkma bilezikler geçersizdir,veya büyük grest bilezikleri takılmış kuşlar yakalama olarak değerlendirilir. eğer dernek üyesiyseniz veya kuşlarınızda orjinal yetiştirici ve dernek numarası varsa....doğal renk veya mutasyon doğa kuşunuza hiç bir kimse el koyamaz..melez kuşa bileziksizsede el koyamaz.!!aksi durumlarda hakkınızı adli mercilerde arayın.

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ