Hepsievcil

Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar

Mesaj Ekle

floryacılar okuyun önemli!!!!!!!!!!!!! - 2.sayfa

geçen sene başımdan geçen bir olayı yazıcam size kıssadan hisse kulağınıza küpe olsun!!!!!!!!bir tanesi bilezikli, biri kafeste kanarya altından çıkma plastik bilezikli 2 dişi floryayı(doğal renk)büyük ahşap 4 kapılı eşhanede sandıklı floryalarımla eşe attım......odada o 2 çiftten hariç 3 tek erkek sandıklı daha var ve obür odada yeni, biri kara damar biri sarı renk tokmak gibi 2 floryam var örtüde.......üretimdekiler bozuk çırlı ve açık, üretim için beslenecek florlar..........kuşlar birbirini duymuyor,üretim olan kuşlar kapalı balkonda..............kuşların bir çifti 3 yavru çıkardı öbürleri daha yuva sarıyor.bendeki sarı olan yeni florya inceden kamçı makaralarını hazırlıyor..yavaştan dersten dike geçiyor ve kabiliyetli bir kuş.......canelyelerle süslü ufak yollu makara yapıyor,arada dokunuyorum falan çırlamasın diye böyle takılıyoz....ben o ara balkona gittim yacrulara baktım sonra işe çıktım...........geldiğimde örtüdeki kuşlarda hareket görmedim.baktığımda sarı çatlamıştı kara damarda küsmüştü....gittiğimde balkon kapısı açıktı ve kuşları ürkütmemek için ellemedim sabah kaparım diye.moralim bozuldu 2-3 saat uyuyamadım,uyandığımda anladım ne olduğunu.......uyandığım zaman yuvadaki yavruların anneye seslenişini ve yuva saran dişinin erkeğe yuvalamasını duyunca işi uyandım.........siz siz olun asla yeni kuşlara dişi sesi ve yavru sesi dinletmeyin,aksi halde kuşlar anında küsüyor hatta ölebiliyorlar......elzem dikkat edin yakalama kuşlara özellikle floryalara!!!!!!!!!

img

maga_3455

15 yıl 7 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bizdede bütün kuşlar örtülü pakeklidir . benim demek istediğim yeni kuşu doğaya çıkardıgım zaman bazen açıyorum. ama bir daha asla açmayacım küstürmemek. birde bizdekiler hep dağ babaları yerli yavrusu yok bende

img

fider2

15 yıl 3 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

gerçekten önemli hocam!!!!!bu kuş saka gibi değilki standart bakalım istediğimiz gibi öttürelim.......bu iş deli işi(laf beni bağlar. size değil kesinlikle lafım:))))ama bu kuşun standartı yok ki!! kuşun karakterine göre bakım yapıcaz.şimdi hırslı sert bir florya ile mülayim makara tutan kuşu nasıl aynı rejimle dikeresin değil mi?yani yapacak bişey yok her kuşun karakterini öğrenip ona göre bakım yapacaz......:))

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ

dağ babasını bende seviyorum..ama tüfesi çok oluyor....bazılarında güzel dağ lü lü leri oluyor ama uzun olmuyor,uzun olan sonunda ya çırlıyor yada tüfeli ötüyor..çok kumanda gerekiyor.......kuşu iyi tanımak lazımki nerde geçme,nerde tüfe yapacağını bilip seyislik yapasın.

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ

Her kuşun karateri değisiktir .evet bu iş akıllı adamların işi değil.kimse üstüne alınmasın lütfen. bu iş kulak ve akıl işi kulaksız ve akılsız adamlar göre değil.kulak iyiise kumanda kolaylasıyor nerede ne ötecegini biliyorsunu o zaman

img

fider2

ÖZEL MESAJ

bende sana teşekkür ederim kingmajor nikli kardeşim!!!!!!florya hakkında herhangi bir sorun olursa sorabilirsin sana yardım ederim dilim döndüğünce........... wakitsiz kardeşim:kendi kuşlarımın resmini paylaşmıyorum nazara inandığım için...:)))bir kaç kuşum devrildi,bundan dolayı kümesede kimseyi pek solmuyorum......inanç işte akif kardeşim

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ

Aynen katılıyorum fider hocam!!!!bu birazda bakım tarzı meselesi!! mesela ben örtüyü yarım açıp güneş banyosu veririm,kimide ince örtü altından güneş verir......bazen kuşa göre bile bu değişir.......dedim ya yok standartı!!:)

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ

fider hocam!!!!!demişsinki ben hiç bakmadım yerli yavrusu!!!!! kardeşinden sana tavsiye istersen,ağustos yavrusu bak!!!!!!en uzun kuşlar ağustos yavrusundan çıkar....bak bu tüyodur herkes vermez hocam!!!!!!!sen beni dinle var bir bildiğimiz:))sana sonra açıklarım sabebini msn de:))))))))))

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ

Mehmae Ali kardeş bi deneyecegim bakalımm neler olacak. msn kapalı senin ne zaman acıyorsun haberleselim

img

fider2

ÖZEL MESAJ

hocam 13 00-15 00 arası açık benim msn!!!!ben seni ekledim!!!!! girersen nete,görüşürüz!!!!

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ

ok görüsmek üzere

img

fider2

ÖZEL MESAJ