Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
floryacılar okuyun önemli!!!!!!!!!!!!! - 3.sayfa
geçen sene başımdan geçen bir olayı yazıcam size kıssadan hisse kulağınıza küpe olsun!!!!!!!!bir tanesi bilezikli, biri kafeste kanarya altından çıkma plastik bilezikli 2 dişi floryayı(doğal renk)büyük ahşap 4 kapılı eşhanede sandıklı floryalarımla eşe attım......odada o 2 çiftten hariç 3 tek erkek sandıklı daha var ve obür odada yeni, biri kara damar biri sarı renk tokmak gibi 2 floryam var örtüde.......üretimdekiler bozuk çırlı ve açık, üretim için beslenecek florlar..........kuşlar birbirini duymuyor,üretim olan kuşlar kapalı balkonda..............kuşların bir çifti 3 yavru çıkardı öbürleri daha yuva sarıyor.bendeki sarı olan yeni florya inceden kamçı makaralarını hazırlıyor..yavaştan dersten dike geçiyor ve kabiliyetli bir kuş.......canelyelerle süslü ufak yollu makara yapıyor,arada dokunuyorum falan çırlamasın diye böyle takılıyoz....ben o ara balkona gittim yacrulara baktım sonra işe çıktım...........geldiğimde örtüdeki kuşlarda hareket görmedim.baktığımda sarı çatlamıştı kara damarda küsmüştü....gittiğimde balkon kapısı açıktı ve kuşları ürkütmemek için ellemedim sabah kaparım diye.moralim bozuldu 2-3 saat uyuyamadım,uyandığımda anladım ne olduğunu.......uyandığım zaman yuvadaki yavruların anneye seslenişini ve yuva saran dişinin erkeğe yuvalamasını duyunca işi uyandım.........siz siz olun asla yeni kuşlara dişi sesi ve yavru sesi dinletmeyin,aksi halde kuşlar anında küsüyor hatta ölebiliyorlar......elzem dikkat edin yakalama kuşlara özellikle floryalara!!!!!!!!!
hocam akşamda girdim nete göremedim seni!!! gündüzde yoktun, bir denk getiremedik fider hocam:)))))))))))))