Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kaplumbağa bakımı - 2.sayfa
slm arkadaşlar..kaplumbağa bakımı ile ilgili bilmediklerimi sizlerden öğrenmek için bu başlığı açtım yardımlarınızı ve örenilerinizi bekliyorum teşekkür ederim
Rica ederim. sadece öğrendiklrimi paylaşıyorum. Bana öğretenlere teşekkürler asıl. :) Daha senin kapluşların yuvaları için yapacaklarımız var ama şimdilik bunaları düzeltmen ve beslenmelerini sağlamamız acil olanlar. Geri kalanları kısa sürede hallederiz. Bu arada tebrikler. Çok kısa sürede alanlarını çok iyi düzenlemişsin, kapluşların adına bizlerde sana teşekkür etmeliyiz. Ellerine sağlık. :)
Benim oldukça iştahsız olan kaplumbağam, Tetra reptomin baby isimli bebek kaplumbağalar için olan yemi alınca hem iştahlandı hem hareketlendi. Daha önce üç çeşit yem almama rağmen hiçbirini yememişti. Bir de kurt kuruları iştah açmak için birebir. Ancak çok fazla verme fazla proteinliymiş. Yem yemeyen kaplumbağanın gözlerine bak, eğer şiş ise hasta olabilir. Tedavisi için sitedeki diğer mesajlardan faydalanabilirsin. Ben yanlış bir bilgi vermek istemem. Kolay gelsin...
bahsettiğiniz yemleri arastırdım ama çevremdeki akvaryumcularda bulamadım..suan ikisi normale girdi ikiside onları aldığım yerdeki akvaryumcudan aldığım yemleri yiyiyor farklı dükkandan aldıım 3.kaplumbağa aynı yemi yememekte ısrar ediyor neden anlamadım yaşam koşulları iyi bugün havalar soğuduğu için akvaryumu odama taşıdım bakalım belki düzelir
Ben TETRA Reptomin Baby isimli yemi Bauhaus`tan aldım. Bazı pet shoplarda Sanyu veya Sera marka yemler satılıyor. Sadece şuna dikkat etmelisin poşetlerde satılan yemlerden alma. Yeni alınan kaplumbağalar pet shoplarda iyi bakılmadıklarından eve geldiklerinde zaten hastalanmış olabiliyorlar. Benim Carlos öyleymiş mesela... Gözleri şiş ise suya girmiyorsa hastalık ihtimalini düşünmelisin. Eğer bu gibi belirtiler yoksa sadece ortama uyum sağlayamamış olabilir, ona biraz zaman vermelisin. Kolay gelsin...
Bir de aklıma geldi, kurtçuk diye satılan yemler var (kurt kurusu da deniyor). Benim boncuk altı gün aç kaldıktan ve attığım hiçbirşeyi yemedikten sonra ilk onu yemişti. Yavru kaplumbağalar için iştah açıcı olduğunu duymuştum. Ancak çok fazla vermemende fayda var. Bir de haşlanmış yağsız tuzsuz tavuk ya da yumurta beyazı tavsiye ediyorlar. İnşallah bu bilgilerin biraz faydası olur.
kaplumbağalar için deep reptivit vitamin almıstım ama bugün petshop a antibiyotik sorduğumda yine deep vitamini gösterdi ama üstünde reptivit yazmıyordu..normal vitaminle reptivit arasında ne fark var?
Deadzone merhaba Reptile: Sürüngen demek Reptivit: Sürüngenler için vitamin demek Bahsettiğin konuda, marka olarak geçiyor diye biliyorum.Tüm hayvanlara ( Kaplumbağalar dahil ) bebek vitaminleri başta olmak üzere, damla multivitaminlerin hepsi kullanılabiliyor. Ama Deep vitamin ile Deep reptivit arasında kalite farkı var mı onu bilmiyorum Çünkü ben veterinerin önermiş olduğu bir bebek vitamini kullanıyorum. Kalite farkı konusunda bilgisi olan arkadaşlar varsa mutlaka yazarlar. görüşmek üzere.
teşekkür ediyorum..
selam deadzone_89 öncelikle aramıza hoşgeldin. Çok zor ve bir o kadarda zevkli bir yolculuğa başlıyorsun, kurmuş olduğu akvaryum güzel olmuş ellerine saglık, Şuan kapluşların daha yavru kurmuş olduğu akvaryum şimdilik seni idare eder. 3 tane yavru besliyorsun ne kadar çabuk büyüdüklerini göreceksin. Yem konusuna gelince, sanyu stick, kurutulmuş karides verebilirsin,arada tavuk veya kıyma`da vere bilirsin. Malum yaz bitti ve havalar miniklerin vucüt ısıraları çok düşüktür.Bu mevsimde güneşe çıkarırken dikkat etmek lazım. miniklerine uzun ve sağlıklı ömür diliyorum, sanada kolay gelsin tekrar aramıza hoşgeldin
deadzone_89 aklıma gelmişken,1. önerim renkli çakıl taşları gerçekten görsel olarak çok güzel görünüm veriyor ama aralarında pislik barındırıyor dikkat etmelisin,çakıl taşları arasında biriken pislikleri yiyorlar. Bende senin gibi çakıl taşlarıyla kaplamıştım akvaryumu`mu, hem temizlik hem kapluşların saglıkları açısından kaldırdım.filitre tabanı temizlemekte yetersizkalıyor 2. bir öneride akvaryumu temizledikten sonra minikleri hemen akvaryuma koyma önce ısıtıcın suyu biraz ılıştırsın soğuk su şok etkisi yapmasın miniklerde. hoşçakal