Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kaplumbağa bakımı
slm arkadaşlar..kaplumbağa bakımı ile ilgili bilmediklerimi sizlerden öğrenmek için bu başlığı açtım yardımlarınızı ve örenilerinizi bekliyorum teşekkür ederim
en son ısıtıcıyı aldıktan sonra kaplumbağalarım dahada canlandılar ama sadece 1 tanesi attığım yemleri yiyiyor diğerleri yemiyor..gündüzleri akvaryum güneş almadığı için küçük bi faanusa ayakları girecek kadar su koyuyorum ve güneş ışıgında tutuyorum o zaman çok daha canlı oluyolar akşamları akvaryuma koyduğumda biraz yüzüp biraz uyuyolar ama genelde uyuyolar..sizce durumları nasıl
file:///D:/a.jpgfile:///D:/b.jpgfile:///D:/c.jpg
Deadzone Aramıza Hoşgeldin. Verdigin linki ben açamadım. :( Bize Akvaryumunun içeriğini yazabilir misin? Akvaryum var mı? ısıtıc tamam ama derecesi kaçta? kuru bölge var mı? kuru bölge ısıtıcı lambası var mı? Su seviyesi ne kadar? su içinde dinlenebileceği yükselti var mı? Neyle besliyorsun? Bunlara cevap yazarsan, öncelikle yaşamkosullarını bilelim ve varsa eksiklerini tamamlayalım. Sonrada yemek yemeleri için ihtiyacın olan bildiğimiz yöntemleri paylaşalım. Grüşmek üzere.
resim eklemeye çalıstım ama bir türlü beceremedim:)..akvaryumda besliyorum 35x35 lik bi akvaryum..ısıtıcı filtre taşlarlı üstüste koyarak yaptığım yamaç şeklinde bir ada dipte renki taşlar ve yapay bitki var su seviyesi 20 cm..görünüm iyi (bence)..3 kaplumbağa besliyorum..vitamin aldım ama nasıl kullanacaımıda bilmiyorum..ocean free adında bi yem aldım idareten almıstım zaten yarın yenisini alacağım
Resimleri gördüm. Bence harika bir yuva olmuş. Ellerine sağlık. Kapluşlarında çok sevimliler.:) Birkaç küçük uyarım olarak. renkli taşlar risk oluşturabiliyor. Boya maddesi içerdiği için hem suya kimyasal madde bırakıyorlar hemde renkli olduklarından kapluşların dikkatini çekip kemirmeleri sonucunda bu boyaların kapluşlarının midesine gitme ihtimali var. Zaten biraz büyüdüklerinde onları yutabiliyor olacaklar. Risk risktir. Ben renkli taşları şimdiden çıkarmanı tavsiye ederim. Büyük taşlarla yaptığın ada çok güzel olmuş bence. Yanlız tek sorun dağılma ihtmalleri. Onları akvaryum slikonuyla yapıştırabilirsen harkulade bir adaları olacaktır. Eğer taşlar devrilirse korkunç sonuçlar ortaya çıkabilir.( dikkat akvayum slikonu dışında slikon kullanma) Gelelim beslenmelerine; bizler Sera ve Tetra marka mamaları kullanmayı tercih ediyuz genellikle. Daha kaliteliler ve daha yoğun içerikli oluyorlar. Bir bak istersen onlara. iştahlarını açmak için kullandığımız iki yöntem var. Yağsız tuzsuz, haşlanmış tavuk parçaları ve haşlanmış yumurta akı. özellikle haşlanmış tavuk çok işe yaradı benimkilerde. kafaları büyüklükte ( her biri için) bir parçayı, küçük küçük parçalayıp verebilirsin. Aman dikkaT. 5 dakika içinde Yediklerini yesinler yemediklerini hemen al sudan. Çok çabuk bakteri üretiyorlar çünkü. Sakın suda bırakma. Vitamini şimdilik sularına 20 damla kadar damlat. su içerken vitamin almış olurlar. Mamalarını aldıktan sonra nasıl kullanacağını anlatırız. ( seranın vitamin ve mineral içerikl mamalarından alabilrsen extra vitamin kullanmana gerek kalmayacak. ) Eğer haftada 3-4 gün drekt güneşe çıkarıyorsan gaga taşı kullanmana gerek yok. Havalar soğuyunca kullanmaya başlarsın. Bu arada güneşlendirirkende dikkat adilecek üç konu; 1) güneşe drekt çıkarılmalılar, cam arkasından olmaz. 2) Hava akımı ve rüzgardan korunmalılar ( ki seninkiler fanusta çıkıyorlar. Çok sorun olacağını sanmam) 3) gölgelikleri olmalı. Güneşten bunaldıklarında gölgelenebilmeliler. Bence fanusun 3/2 lik kısmını bir örtüyle kapatman gerekli gölgelik alan oluşturmanı sağlar. Benim aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Diğer arkadaşla da mutlaka yardımcı olacaklardır sana. gelişmeleri bizlerle de paylaşırsan çok güzel olur. Merakla bekliyor olacağız. görüşmek üzere. :)
çok teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için =)..önerilerinizi hemen uygulamaya başlıyacağım..