Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

FİLTRE - 3.sayfa

iç filtre ile dış filtre arasındaki fark nedir? ben 6 mart`tan beri 1 erkek(tostos) 1dişi(vosvos) su kaplumbağası besliyorum. Bu güne kadar plastik kapta yaşıyorladı. bu gün onlara 15x35 ebatında akvaryum aldım. satıcı iç filtre verdi. bu suyu temizlermi?

img

ttmmv

15 yıl 9 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili mcojalvo ; koyduğun resimdeki pplatformu yaptırmayı isterim ama annem izin vermez !!! kuru alnaı uzun nir süngeri kesip uzun olan kısmına koysam bir parça daha kesip kenarına iliştirsem suyu yükseltsem olurmu ? Saygılarımla TTMMV

img

ttmmv

ÖZEL MESAJ

ttmmv, süngerin ısırılma ihtimali var. Sonuçta yumuşak bir malzeme. Üst düzey bir kuru alan yapmayacaksan en pratik ve en işlevsel olanlar asma katlar. Bir plastik parçasını iki yerinden del ve içinden geçirdiğin telleri akvaryumun camına tuttur. Asma katın hazır :)

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili FROZEN; Dediğin gibi bir kabı nerede bulabilirim?

img

ttmmv

ÖZEL MESAJ

Sevgili ; PINAR1112 Kabın kenarlarını dediğin gibi siyah kartonla kaplayacağım. Saygılarımla TTMMV

img

ttmmv

ÖZEL MESAJ

Sevgili ;HULEYN Asma kat için şu an birşey diyemiycem. Ama güzel bir fikir. Saygılarımla TTMMV.

img

ttmmv

ÖZEL MESAJ

ttmmv, taşınırken ben bu kapta taşımıştım mesela, kenarlarını da siyah kartonla kaplamıştım. Her yerde bulabileceğin kaplar bunlar, deliklerini ocakta demir gibi birşey kızdırıp delmiştim.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili PINAR1112 Bu kutuda Antalya`dan İstanbul`a , İstanbul`dan da Antalya`ya gidebilirlermi ? Bir de yolculuk otobüsle olacak bu yüzden delik delmesem olabilirmi ? Yoksa delik delmek zorunda mıyım ?

img

ttmmv

ÖZEL MESAJ

Sevgili MCOJALVO az önce seninde 11/03/2009 tarihinde 2 tane su kaplumbağası aldığını okudum. Hayırlı olsun. bende 06/03/2009 tarihinde su kaplumbağası almıştım. KAPLUMBAĞALARINLA SAĞLIKLI VE MUTLU GÜNLER GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE.

img

ttmmv

ÖZEL MESAJ

Antalya İstanbul arası kaç saat sürüyor ve kaç mola var.
Sakin sakin kabın içine etmeden uyursa , birkaç molada iyice havalandırmak şartıyla gider gibi ama ya tepişirse oksijeni çok harcarsa. O zaman kapağı
açmadan zor. Bunlar akvaryumdan değişik bir kaba alınınca hemen heyecanlanır ve yapar bu yöntemle yola çıkmadan evvel bu kaba al ve tuvaletlerini
yaptırmayı deneki yolda daha temiz kalabilsinler. Bunların hepsi tahmin tabi hiç Antalyadan İstanbula su kaplumbağası taşımadım.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben Trabzon İstanbul arası otobüs yolculuğu yaptım çipille 19 saat. ancak çipil kırmızı yanaklar kadar soğuğa dayanıksız değil o zaman sıcak tutmam gerektiğini bilmiyordum termos filan alamadım yanıma, bir de yaz idi yanlış hatırlamıyorsam. sıcak tutmak o kadar yol boyunca biraz zor olabilr benim çipili taşıdığım kap pınarın paylaştığı gibi birşeydi içine azcık su koydum çipil çok sık hareket etti kapağı kafası ile var gücüyle itip kaldırmaya çalıştı. o zaman kapağını açtım elime aldım biraz hava aldırdım. kaba tuvaletini yaptı, molada değiştim suyunu. çok koku olmadı bi şikayet eden filan da olmadı ama hayvancağıza epey sıkıntı veriyor o kadar dar alanda o kadar saat seyahat etmek.

img

hnur

18 yıl 9 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ