Hepsievcil
 
 

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

FİLTRE - 2.sayfa

iç filtre ile dış filtre arasındaki fark nedir? ben 6 mart`tan beri 1 erkek(tostos) 1dişi(vosvos) su kaplumbağası besliyorum. Bu güne kadar plastik kapta yaşıyorladı. bu gün onlara 15x35 ebatında akvaryum aldım. satıcı iç filtre verdi. bu suyu temizlermi?

img

ttmmv

15 yıl 9 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mcojalvo cevabın için çok teşekkür ederim şu anda akvaryumda 8 cm su var ve bu da 5lt. ye denk geliyor. kaç litre veya kaç cm su koymalıyım?

img

ttmmv

15 yıl 9 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ttmmv, bu çene altındaki siyah nokta mantarı düşündürebilir, beppomomo`nun mantarla ilgili yazısını okumuş muydun?

http://hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=33416

Deride, kabukta mantar olabileceğinden şüphelendiğin başka oluşumlar var mı?

Yüksek bir kuru bölge yap ve suyu doldurabildiğin kadar doldur, dışarı kaçma ihtimalleri olmasın ve kuru bölgelerinin en üstü kuru olsun tabi. Minikler fanustan sonra rahatlamışlardır, güle güle otursunlar.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

 

bu bizim oğlumuz tostos

 

 Bu da bizim kızımız vosvos.

img

ttmmv

15 yıl 9 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mcojalvo ve pinar1112 ikinizde akvaryumu doldurabildiğin kadar su ile doldur demişsiniz. şu an akvaryumda 8 cm su var . daha ne kadar su koymalıyım? 8 cm = 5 lt.

img

ttmmv

15 yıl 9 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili ttmmv; Forumdaki tecrübelerimden yola çıkarak sorunu cevaplıyorum aslında pinar1112 en doğru cevabı vermiş ama bende bildiğim kadarını paylaşayım. Daha önce ben terraryumumu kurarken foruma danışmıştım bu akvaryum büyüklüğü, kuru bölge ne kadar olacak, ne kadarı dolu olacak vs. vs. frozen bana yanıtlamıştı `` Yurt dışında önerilen hacim inch başına 10 galondur yani her 2.54 cm için 38 litre su hacmi. Buda cm başına 15 litre su hacmi demek. 15 cm lik tek bir kaplumbağa için gereken hacim 225 litre 20 cm için 300 litredir`` Tabi bu profesyonel ölçüler evimizde kaplumbağalarımıza en iyi ortamı sağlayabilmek için caba sarfediyoruz. İmkanlar dahilinde alınabilecek akvaryum boyutu bellidir. Yani burdan ve pinar1112 ninde dediğinden yola çıkarak ( Yüksek bir kuru bölge yap ve suyu doldurabildiğin kadar doldur, dışarı kaçma ihtimalleri olmasın )akvaryumunun %85 lerini kullanmanı öneririm. Elde olan imkanlarla hayvan dostlarımıza en iyi hayatı sunabilmek için. Bu arada tostos ve vosvos çok şekerler:) İnsan ekranı öpmemek için kendini zor tutuyor :P

img

mcojalvo

21 yıl 5 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili mcojalvo birkaç sorum daha olacak ben kaplumbağalar için kuru alnı bir taş koyarak yaptım . şu an su yüksekliği 8 cm . Veteriner de en az 15 cm olması gerektiğini söyledi. suyu 15 cm koyunca kuru alsnda suyun içine gömülecek. ben bu kaplumbağalara nasıl bir kuru ortam sağlayabilirim ? birde 2-3 hafta sonra Antalya`dan İstanbul`a gideceğim kaplumbağaları nasıl götürebilirim?

img

ttmmv

15 yıl 9 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Veterinerler söyler. Zamanımda benim kedimi 6 kere ameliyat ettirdim o veterinerler yüzünden çoğuna güvenim yok. İnternetten araştırdığında bir kaplumbağanın gerekli su miktarının dediğim gibi olduğunu bulabilirsin. Akvaryumunun derinliği 30 cm ise 23 - 24 cm kullanabilir. Bu ölçüyü camcıda kestirilmiş bir platform veya akvaryumcuda satılan rampalarlasağlayabilirsin gibime geliyor. Ama antalya yassı taş bulabilmek için müthiş bir potansiyele sahip; sahilden, dereden vb. yerlerden  toparladığın yassı taşları iyicene yıkayıp kaynattıktan sonra üstüste dizerek de yapabilirsin. Aşağıda internetten bulduğum bir kuru bölge örneğini paylaştım umarım yardımcı olur.
Antalyadan - istanbula getirmek konusunda hiç bir fikrim ve tecrübem yok açıkcası nasıl olur bilemiyorum.

Bu rampayı pleksiglascılardan yaptırabilirsin sanırım çok pahalı olacağını sanmıyorum. Üstüne bulduğun yassı taşları silikonla yapıştırabilir veya 1 milyoncularda satılan kaydırmazlardan kesip koyabilirsin.



img

mcojalvo

21 yıl 5 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kucakta , kapaklı şeffaf plastik büyükçe bir kapta gidecek. Kabın dibine ve yanlara 3-4 kat kağıt havlu koy savrulmasın yada savrulduğu zaman darbeyi yumuşatsın. Elinde su şişesi olsun molalarda onu biraz ıslat kağıt havluları değiştir çünkü pek çok kez pisletecek. Yaz sıcaklarında daha kolay ama klimalı soğuk bir ortamsa biraz rahatsız olacaktır.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Unuttum kabın içi kuru olsun su koyma. kaba delik del diyeceğim ama
tahminen yolculuk otobüs le olacak , kötü kokular saçabilir

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ben bir de ek olarak kabın çevresini siyah kartonla kaplamayı önereceğim, hafif karanlıkta daha sakin geçiyor bu stresli taşıma işi sanki. Ama kabın üstü şeffaf olsun, ters dönerlerse görüp müdahale edebilirsin. Yanına bir rulo kağıt havlu ve bir de değiştirdiğin kirli havluları atmak için poşet almanda çok fayda var.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ