Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
FİLTRE
iç filtre ile dış filtre arasındaki fark nedir? ben 6 mart`tan beri 1 erkek(tostos) 1dişi(vosvos) su kaplumbağası besliyorum. Bu güne kadar plastik kapta yaşıyorladı. bu gün onlara 15x35 ebatında akvaryum aldım. satıcı iç filtre verdi. bu suyu temizlermi?
15x35 için dış filtre söz konusu olmaz. Çok ufak bir akvaryum. İç filtre ile bir süre iş görürsün. Bir süre sonra su da çok az olduğundan kokunun önüne geçemeyeceksin. Akvaryumu büyütüp ( minimum 80 x 40 x 30 ) dış filtre kullanmaktan başka çözüm yok. (ha tabi en güzel çözüm direk kaplumbğaları iade edip, balık beslemek.)
Yasdal , öncelikle cevabın çok için teşekkür ederim. Şuan akvaryumu büyütme imkanım yok.1-2 yıl bu akvaryumda yaşayamazlarmı ? İç filtre olarak JIALU HJ-511 kullanıyorum.Dünden beri çalışıyor ve akvaryumuda ölüm fanusuna görede çok temiz tutuyor. Tostos`un çenesinde sihay bir leke oluştu. Bu yüzdende akşama veterinere gidacağiz:))
Siz de çok yakın bir süre sonra bu boyutların çok küçük geldiğini göreceksiniz, filtresiz asla olmaz zaten, almanız iyi olmuş, fakat akvaryumun içine daha ısıtıcı ve kuru bölge girecek, çok çok az bir su miktarı ve hareket alanı kalacak. Belki bir camcıya yaptırabilirsiniz, yada akvaryum sitelerinden ikinci el akvaryum ilanlarını takip edin, çok uygun şeyler denk geliyor. Ne dediler siyah lekeye?
pinar1112 Cevabın için çok teşekkürler. Biz zaten akvaryumu kapluşları Ölüm fanusundan kurtarmak için aldık.Kapluşlar ne zaman büyümeye başlarlarsa o zaman daha büyük bir akvaryum alacağız. Siyah leke için veteriner (Pozitif veteriner kliniği Ertuğrul Atahan KUZAY) yediklerine alerjik reaksiyon göstermiş olabilir dedi. Bu arada ben yeni bir üyeyim kapluşların resmini eklemek istiyorum nasıl ekleyebilirim? :))
Akvaryumun tam ölçüleri Genişlik :15 Uzunluk : 35 Derinlik :24 Akvaryumu iade edip daha büyük bir boya da geçebilme ihtimalim var.
bahsettiğiniz leke tam siyah mı yoksa koyu yeşil mi? belki de darbe sonucu oluşmuş bir lekedir. kaplumbağanız kayasından inerken yere çarpıyor mu ya da kayasının kenarına bu gibi çarpma hallerinden sonra da koyu yeşil oluyor darbe alan bölge. resim ekleme ile ilgili forumun en üst sıralarında sabit bir konu başlığı var oradan bakabilirsiniz.
ttmmv resimli bir şekilde dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım :) Umarım açıklayıcı olmuşumdur. Laptop ımı ofiste bıraktım photoshop, illustrator falan ordaydı mecburi paintte yapmak zorunda kaldım :)
Yinede yardıma ihtiyacın olursa söyle dilim döndüğünce yardımcı olurum :)
hnur lekenin rengi tam anlamıyla siyah.veterinere dün de gittim bu günde gideceğim. mcojalvo resim eklemeyi gösterdiğin için çok teşekkür ederim. bu gün akvaryumu büyülttüm. yeni akvaryumun ölçüleri : Genişlik :20 cm Uzunluk :60 cm Derinlik :30
ttmmv şimdilik uygun gibi gözüküyor. Ama kaplumbağaların biraz büyümeye başladığı zaman 80 x 40 x 30 gibi bir şey gerekecek. Şimdi yeni aldığın akvaryumunu doldurabildiğin kadar suyla doldur. Hayırlı olsun