maşallah güzel kuşlar ama yavru yani yumurta için acele etme erkek kuşun dişinden bi kaç ay daha yaşlı ama o da olgun değil henüz , henüz erişkin olmamalarına rağmen birbirlerini kaşırlar yem yedirirler hatta birbirlerine kur bile yapabilirler ama bunlar illaki olgun olduğunu göstermez , olgunluk işaretlerini sayayım sana genellilkle olgunlaşmış kuşların kafalarında (seninkilerden dişide çok belirginmesela olsa olsa 2 aylıktır) çizgiler kaybolur , göz küreleri tamamen siyah değildir siyah gözün beyaz belirgin bir halkası vardır dişinin ceresi yani burun eti koyulaşır vs vs. senin kuşların normal yerlki kuşsalar eğer daha 3-4 ayın var sabırlı ol istediğin zamanda acizane tavsiyelerin olur ,sakın üzülme sabırlı ol emin ol sana çok güzel yavrular yapcaklar ama az biraz sabır :)
arakadaslar lütfenn cvp yazın....
arkadaşım kuşların çok güzel.beyaz olanı kaç aylık.diğerinden ufak gibi geldi bana yaş olarak.kesin bişey söyleyerek yanıltmak istemem seni ama sanki beyaz erkeğe benziyo.yanılmışta olabilirim kesin demiyorum.
mrhb onurcan kuşların güzel,özellikle erkeğin bir başka, ingiliz jumbo kırması gibi bişi, erkeğin eşleşmeye hazır fakat dişinin daha 3-4 ayı var,dişi daha yavru((((3-4 aylık anca))) bence dişiyi çıkar elinden düzgün bir dişi al,şöyle 6-7 aylık bi dişi koy erkeğin yanına.... ve yuvadaki bütün aksesuarları çıkar,halka, ayna vs öyle şeyler erkeğin ilgisini çeker dişiyle fazla ilgilenmez ve kafeste yuvalık varsa sök, şuanda hem bir işe yaramaz,hemde erken çiftleşme olursa dişiye yazık olur. esenkalın
cook teskür ediyorum kardes .... ya da yanına 1 dişi daha mı alsam ... evet beyaz kuşum küçük
yesil kusunun erkek olduğu belirgin ve çiftlesecek olgunlukta görünüyor ama beyaz kusunun cere kısmı net görünmedği icin yorum yapamayacağım. beyaz kusun kaç aylık?
kardeş beyaz kus erkek kusda küçük 4,5 ay felan
ARKADAŞLAR 4 AYLIK KUŞLARIN KAFA ÇİZGİLERİ KAYBOLUR 6 AYLIKKEN GÖZDE İRİS HALKASI BELİRGİNLEŞİR, KAFADA ÇİZGİLER KAYBOLDUYSA YANİ 4 AYI GEÇTİYSE İRİS HALKASI VARSA 6 AYIDA GEÇMİŞTİR DEMELİ İRİS HALKASI YOKSA 4-6 AY ARASIDIR, 6 AYI GEÇMİŞ KUŞLARDA (YANİ KAFADA ÇİZGİ YOK VE İRİS HALKASI BELİRGİNSE)CERE RENGİNİN KOYULUĞU OLGUNLUK VE ÇİFTLEŞME İŞARETİDİR,DİŞİDE BEYAZDAN KOYU KREM HATTA KAHVE RENGİ DİŞİNİN ÖSTROJEN DÜZEYİNİN ÇİFTLEŞME İÇİN YETERLİ DÜZEYE ÇIKTIĞINI GÖSTERİR(KOYULAŞMA SIRASINDA İKEN DİŞİ TÜYDEYSE TÜY DEĞİŞİMİ SONRASI EN UYGUN VAKİTTİR),BU KRİTERLER İNGİLİZ KUŞLARI İÇİNDİR KIRMALAR YA DA YERLİ ÜRETİM KUŞLARDA BU KRİTERLERE BENZESEDE TAM ANLAMIYLA BUNLARA UYMAZLAR, ARKADAŞLAR KAYNAK VEREYİM BİRD-ONLİNE DA ŞEKİLLERİYLE ANLATIKLARIMI GÖREBİLİRSİNİZ .
`yazıcı` kardesim cok tesekkür ediyorum o beyazz kus dursa bi tane daha dişi alsam olur mu?