Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kaplumbağalarıma Yeni Akvaryum Aldım Sorularım Var Lütfen Yardım Edin - 3.sayfa
2 gün önce 2 tane yavru kaplumbağa aldım turuncu yanaklı olanlarından fanusa koydum aldığım gecede araştırma yağmak için internete girince fanuslarda hayvanlara eziyet çektirdiğimizi akvaryumda yaşamaları gerektiğini öğrendim ve bugün 65cm boyunda 35 cm derinliğinde 30 cm eninde bir akvaryum aldım. İlk sorum: 1)Akvaryum boyunun şu anlık iyi olduğunu düşünüyorum ama ilerleyen zamanlarda kaplumbağalar büyüyünce de yeterli olur mu? 2)Aldığım petshoptaki adam az miktarda su koymanın yeterli olduğunu filtreye gerek olmadığını ısıtıcı almanın yeter olduğunu söyledi gerçekten öyle mi? Sorularım devam edecek şimdiden teşekkürler..
Kaplumbağalarımdan bir tanesi çok hareketsizleşti kuru alanından hemen hemen hiç inmiyor ama attığım yemler aynı iştahla yiyor.Su sıcaklığını arttırdım,lambayı yakınlaştırdım. Sizce ne olabilir?
Benim anladığım kuru bölgede çok uzun süreler halsizce yatmaları sağlıklarıyla ilgili herhangi birşeyin ters gittiğinin işareti. Bu bi nevi sağlıkla ilgili sıkıntılı zamanlarda korunma, daha az enerji harcama güdüsü sanıyorum. Biz genelde çok sık karşılaşılan üşütmeye bağlıyoruz ama mesela yarası olan kaplumbağaların da aynı şekilde kuru bölgede yattıklarını okuyoruz. Yani sadece üşütme değil, içerde nelerin olduğunu bilmiyoruz, kabız olabilir, yara almış olabilir, ağrısı olabilir, bilemiyoruz pek çok neden olabilir. Bu yüzden her tablo tipik üşütme şeklinde olmuyor, iştahının yerinde olması, yiyor olması bizim için önemli bir gösterge Cem_52. Siz sıcaklığı arttırarak ilk yapılacak şeyi yapmışsınız zaten, onu ve akvaryumunu iyi gözlemleyin, suyun hijyenine özen gösterin, mamasıyla birlikte vitamin de verin.
Teşekkürler.. Önereceğiniz vitamin hangisi petshoptaki adam saçma bişeler göstermişti bende almamıştım.
Sera Reptilin alabilirsiniz, Beaphar da olur.
Geceleri ısıtma lambasını kapatmasam bi zararı olur mu kaplumbağalarıma?
Ortam çok soğuk oluyorsa kaplumbağa hastaysa su dışında yatıyorsa kapatmamak lazım. Sağlıklılarsa bunlar gece suda uyur genelde. Kapatmazsan biraz ışık yapar ama sanıyorum kaplumbağa o ışıktada uyuyabilir.
Teşekkürler Frozen..
Benim tosbağalardan bir tanesinin boyu bayağı büyüdü ilk aldığımda 5cm civarında olan kabuk boyu şu an 12 cm civarında
Dediğiniz gibi oldu iç filtrenin çok işe yaramamasıdan dolayı temizlik işini zorunlu olarak yapmaya başladım bazen üşenip ertelediğimde oluyo. Dış filtrenin fiyatı ne kadardır? Dış filtre alınca akvaryumdaki suyu boşaltıp temizlemeye gerek olamaycak mı? İç filtrede 2-3 günde kirlerenen su dış filtre alınca ne kadar sürede kirlenir?
Dış filtre şelale filtre denen alet değil m,? Lütfen cevap verin