Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kaplumbağalarıma Yeni Akvaryum Aldım Sorularım Var Lütfen Yardım Edin - 2.sayfa

2 gün önce 2 tane yavru kaplumbağa aldım turuncu yanaklı olanlarından fanusa koydum aldığım gecede araştırma yağmak için internete girince fanuslarda hayvanlara eziyet çektirdiğimizi akvaryumda yaşamaları gerektiğini öğrendim ve bugün 65cm boyunda 35 cm derinliğinde 30 cm eninde bir akvaryum aldım. İlk sorum: 1)Akvaryum boyunun şu anlık iyi olduğunu düşünüyorum ama ilerleyen zamanlarda kaplumbağalar büyüyünce de yeterli olur mu? 2)Aldığım petshoptaki adam az miktarda su koymanın yeterli olduğunu filtreye gerek olmadığını ısıtıcı almanın yeter olduğunu söyledi gerçekten öyle mi? Sorularım devam edecek şimdiden teşekkürler..

img

cem_52

16 yıl 3 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar filtrelerini koydum ısıtıcıları var suları 24-26 derece arasında değişiyo kuru alanları var ama harektsiz görünüyolar sebebi ne olabilir inşallah hasta değillerdir.

img

cem_52

ÖZEL MESAJ

Akvaryuma ve sıcak suya kavuştukları ilk günler hareketsiz olmaları normal yakında alışacaklardır :) Birde su sıcaklığını 28 dereceye getirirsen daha iyi olur.

img

huleyn

17 yıl 5 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Eski hareketsizlikleri yok kuru alanlarında ayaklarını gere gere yatıyolar,attığım yemlere saldırıyolar süperler.

img

cem_52

ÖZEL MESAJ

Frozen? Sormuştun kuru alanda mı uyuyolar,köşeye çekilip mi uyuolar diye gece baktım biri kuru alanın üstündeydi biride kuru alanın altındaki taşta uyuyodu.

img

cem_52

ÖZEL MESAJ

Hareketleri düzeldiyse sorun yok. Gece rahatça uyuyabilecek yer bulabiliyorlarmı acaba diye sordum. Genelde pek düşünülmez bu konu.

img

frozen

19 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Rahatlardır herhalde kuru alanları geniş onun altında taşlar var bide dekorun dalları var akvaryumun içinde ona da tutunuyolar.

img

cem_52

ÖZEL MESAJ

[URL=http://img19.imageshack.us/my.php?image=foto295.jpg][IMG]http://img19.imageshack.us/img19/6936/foto295.th.jpg[/IMG][/URL] Bunlarda benim tosbağalarım.Her şeyleri tamam filtreleri,ısıtıcıları,kuru alanları,ısıtma lambası (25w),karidesleri vb.Şu an mutlu görünüyolar. Attığım yemleri iştahla yemeleri sağlıklarının yerinde olduğunun göstergesi olabilir mi?

img

cem_52

ÖZEL MESAJ

akvaryumun yeterli değil jnm tuğla koymalta cok kotu bir sey cunku kaplumbağalar cok hızlı buyurler 1 yılda 2-3 cm buyurler tuğla yerıne 3-5 TL lik akvaryum taşı alıp anda kurulan ma ve ısınmasını sağla cunku o tuğla kaplum bağana hem zarar verırı hem mikroplu ola bilir bu demek oluyrki cok cabuk hastelene bilir dikkatli ol akvaryum boyu ve genişliği onemli değil ama tuğla onnemli dikkat etmeni oneririm

Tuğlayı iyice dezenfekte edip öyle koydum jnm hasta olmazlar.Alan yetersizliği içinde 1-2 sene içinde 100cm lik akvaryumlardan alıcam yada daha büyük yaptırıcam. Şu an akvaryumlarında hiçbir eksikleri yok(UVB hariç) rahatlar. http://img23.imageshack.us/img23/9616/foto295v.jpg

img

cem_52

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar onları güneş almaları için balkona çıkarayım mı? krga,güversin vs. tehlikesi olur mu?

img

cem_52

ÖZEL MESAJ