Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kaplumbağalarıma Yeni Akvaryum Aldım Sorularım Var Lütfen Yardım Edin - 4.sayfa

2 gün önce 2 tane yavru kaplumbağa aldım turuncu yanaklı olanlarından fanusa koydum aldığım gecede araştırma yağmak için internete girince fanuslarda hayvanlara eziyet çektirdiğimizi akvaryumda yaşamaları gerektiğini öğrendim ve bugün 65cm boyunda 35 cm derinliğinde 30 cm eninde bir akvaryum aldım. İlk sorum: 1)Akvaryum boyunun şu anlık iyi olduğunu düşünüyorum ama ilerleyen zamanlarda kaplumbağalar büyüyünce de yeterli olur mu? 2)Aldığım petshoptaki adam az miktarda su koymanın yeterli olduğunu filtreye gerek olmadığını ısıtıcı almanın yeter olduğunu söyledi gerçekten öyle mi? Sorularım devam edecek şimdiden teşekkürler..

img

cem_52

16 yıl 3 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hayır değil , eğer internette dış filtre yazar ve ararsan karşına örnekleri gelir. Dış filtre 90 tl yede olur 500 tl yede kapasitesine göre değişir. Araştırması çokta zor bir konu değil bunlar , azıcık çaba yeter.

img

frozen

19 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili cem_52 kaplumbağaların büyüdükçe akvaryumları onlara küçük gelecektir o yüzden büyüdüklerinde onlara daha büyük bir akvaryum alman gerekenilir ısıtıcı yeterli olucaktır ancak eğer filtren yoksa suyunu sık sık değiştirmen gereke bilir aksi haldekaplumbağa kavryumun kokmaya başlaya bilir o yüzden küçük bir filtre almanda yarar var kaplkumbağanın akvaryumundaki suyun seviyesi kaplumbağanın kabuğunun uzunluğu kadar yüksek olmalıdır ki rahatlıkla yüzebilsinler ve güneşlenmeleri için akvarymun tepesine bir lamba yak akşamları kapat sabahları aç böylece çok sağlıklı kaplumbağalar yetiştire bilirsin vitamin vermeyi unutma bol şans...

img

zeynepgöktaş

16 yıl 6 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kaplumbağalar büyüdükçe ve havalar ısındıkça koku sorunu başladı onun için dış filtre alacağım. Kaplumbağalarıma yaz aylarında yazlık bahçesindeki küvette bakmak istiyorum ortama ayak uydurabilirler mi?

img

cem_52

16 yıl 3 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ısıtıcıolursa uydururlar

img

holopter

17 yıl 6 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ