Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kaplumbağalarıma Yeni Akvaryum Aldım Sorularım Var Lütfen Yardım Edin
2 gün önce 2 tane yavru kaplumbağa aldım turuncu yanaklı olanlarından fanusa koydum aldığım gecede araştırma yağmak için internete girince fanuslarda hayvanlara eziyet çektirdiğimizi akvaryumda yaşamaları gerektiğini öğrendim ve bugün 65cm boyunda 35 cm derinliğinde 30 cm eninde bir akvaryum aldım. İlk sorum: 1)Akvaryum boyunun şu anlık iyi olduğunu düşünüyorum ama ilerleyen zamanlarda kaplumbağalar büyüyünce de yeterli olur mu? 2)Aldığım petshoptaki adam az miktarda su koymanın yeterli olduğunu filtreye gerek olmadığını ısıtıcı almanın yeter olduğunu söyledi gerçekten öyle mi? Sorularım devam edecek şimdiden teşekkürler..
Akvaryum şimdilik 1- 1.5 yıl yeter. Eğer uzun yaşarlarsa daha sonra tekrar yeni akvaryum düşünürsün. 20-22 cm boya ulaşmış 2 kaplumbağaya tabiki bu ölçüler yetmeyecektir özellikle 35 cm lik en dar gelir.
Akvaryuma çok su koy , uygun ve düzgün bir kuru bölge yap , üzerine ıstıcı lamba tak , mutlaka filtre koy , hergün düzenli dip temizliği ve bir miktar su değişimi yap. (klorsuz uygun ısıda olmalı)
Forumu karıştırırsan pek çok bilgiyi bulabilirsin petshopçuları pek dinleme. Onlara kalsa bunlar hiç büyümez , günde tek yem yeter ,hiç birşeye gerek yok derler...
öncelikle minişlerin hayırlı olsun.bu formu takip et hertürlü bilgiyi bulursun.bizde 2 ay önce 2 yavru aldık ve hemen bir akvaryum edindik.filtre bence şart çünkü suyu çabuk kirletiyorlar balıklar gibi değiller yani .ben haftada birkez akvaryumu temizleyip sularını yeniliyorum.ayrıca kuru bölgen var ise suyu istediğin kadar yükseltebilirsin .ben akvaryumun yarısına kadar su koyuyuorum.filtreyi hafta da birkez yıkamak yeterli . dediğim gibi bu formada herşeyi bulursun merak etme
Teşekkür aldım yaşam alanlarını tamamlayınca resimlerini koycam
Kuru alanı tuğladan yaptım ama direk tuğlayı akvaryuma koymadım iyice sarıp öyle koydum yeterli olur herhalde onlar için. Şimdi ısıtma lambası alıcam,filtre alıcam,arka fon yapıcam,su boyutunu da kuru alana çıkacak kadar yapıcam. Su sıcaklığı ne kadar olsun 28-30 arası nasıl?
30 a gerek yok , onlar şimdi bebek o yüzden 26-28 derece arası iyidir. Tuğlayı neye sardın iyice yıkayıp direk olarak ta koyabilirdin. Üzerine rahatça çıkabileceği gibi olsun. Birde gece nasıl uyuyor bir dikkat et , tuğlayamı asılıyor yoksa kendini bir köşeyemi şıkıştırıyor ? Isıtıcı ile cam arasında sıkıştırmasın.
Tuğlanın üstündeki tırtıklar zarar verir diye korktum. Bu akşam bakıcam nasıl uyuyor.Isıtıcıyla cam arasına sıkışacak kadar yer yok öyle bi durum olmaz.
Eğer istanbuldaysan ve beykoza gelebilirsen ben sana tuğla yerine hem dekoratif hemde kaplumbağaların tam doğal ortamına uygun dereden topladığım taşlardan verebilirim. Üstüste koyup kuru alan yaparsın
mcojalvo teşekkürler ama ben uzaklardayım Ordu`dayım buralarda güzel bişeler aradım ama bulamadım bende öyle bişeler arıyorum tuğlanın yerine güzel gözükmüyo.
Filtre aldım,derelerden taş topladım kuru alan yağtım şimdi kuru alan için lamba alıcam şu an mutlu görünüyolar:)