Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kabuk yumuşaması ve beyaz noktalar - 2.sayfa

Minişimin kabuğu kıvrılmaya başladı ve üstünde beyaz noktacıklar var. Kabuk sertleştirici almamı önerdi petshopçu ama görmedi. Yorum yapabilir misiniz? http://img7.imageshack.us/img7/9750/fotoraf0234dv8.th.jpg

img

nilgunozyer

16 yıl 2 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

En azından sağlıklı gorunuyor seninki, benim kapluş 3 haftadır gözlerini açmıyor yemek yemiyor gidişat iyi değil ama buradan da bir yardım alamaım :(

img

nilgunozyer

ÖZEL MESAJ

pheadrus su resimleri nası koydugunu da soyler mısın lutfen ben deniyorum hep url seklinde geliyor

img

nilgunozyer

ÖZEL MESAJ

Nilgün hanım
Kaplumbağa halsizleşmişse hastalanmış demektir göz damlası işe yaramayacaktır.Kimsenin pek birşeyler yazmamasından anlamışsınızdır sağlık konusu ağır konu ve bazen yazmak zor .
Zorluk hem bilememekten kaynaklanıyor hem 2-3 satırda yazılacak mucizevi tedaviler olmamasından , hemde konunun oldukça detaylı olmasından. O kadar çok birbirine bağlı koşul varki.
Herşeyi olmasına ramen hastalanıyorsa bir yerlerde gene de yanlış yada eksik birşeyler var demektir. 2 temel noktayı gözden geçirmelisiniz su koşulları ve ısı koşulları.
Mesela filtreniz vardır ama yanlış kullanıyor olabilirsiniz , süngerini 2-3 günde bir temizlemeyin ne kadar uzun süre kullanırsanız o kadar iyi. Eğer yüzeyi çok kirlenmişse sadece yüzeyden temizleyin süngeri sıkmayın.Artık iyice kirlenmişse o zaman temizlik yapın. Dip çekimi ve su değişimin olması gerektiğinden az yapıyor olabilirsiniz. Akvaryumda çok az su , buna karşın aralarında pislik biriktirerek hijyeni bozacak çok fazla dip malzemesi olduğunu düşünüyorum. Suyun dengesi kolayca bozuluyordur. Odanız havalanırken kaplumbağaların esintide kalmaması için akvaryumun üstünü az bir kısmı açıkta kalacak şekilde örtün.
Bunlar gibi pek çok ilk anda fark edilmeyen noktalar olabilir. Onu şimdi sıcak tutun. Yemiyorsa haşlanmış tavuk filan yedirmeye çalışın.Eğer iyice halsizleşirse veterinere gitmeniz gerekebilir

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

valla bende başta zorlandım resim eklemekte.....sonra forumda şu mesajı buldum ve oradakileri yaparak ekleme şansım oldu...link aşağıda...kolay gelsin... http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=52911

img

pheadrus

16 yıl 1 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hemen denemek istiyorum resim koyma yöntemini...Kaplusum hala iyileşmedi, üst solunum yolu sanırım çünkü gözleri kapalı ve ağzından burnundan kabarcıklar çıkarıyor. Yabancı bir sitede üşütmüşse hergün 1 saat 35 derece suda bekletin diyordu. Bunu deniyorum o da işe yaramazsa veterinere gideceğim sanırım antibiyotik vermeleri gerekecek  :(

img

nilgunozyer

ÖZEL MESAJ

Hasta kaplusumu ekstra sicak suda tutmak istedigimden bi sure eski kabina koymustum tam iyilesme gordugumde duzeliyor herahalde deyip normal akvaryuma digerinin yanina koydum ama digeri bunu isirmaya calisiyor ikisini ayirmak zorunda kaldim bu isirmaya calismasi gecici bir durummu yoksa zarar verebilir mi isirarak? bilen var mi?

img

nilgunozyer

ÖZEL MESAJ

sorumun cevabini internette arastirark buldum kavga etseler dahi birbirinden ayirmayin dogada da boyle oldugu icin karismamk gerekiyormus/ tekrar ayni kaba koydum ve alistilar gercekten de. Diger merak edenlere duyurulur

img

nilgunozyer

ÖZEL MESAJ

Nilgün hanım internette her okuduğunuza inanmayın bilseniz biz neler okuduk bu güne kadar neler.
Sizin kaplumbağalar daha ufak , bu yaşta ciddi kavga zaten olmaz , belki yemek kapmak için itişme kakışma olabilir. Esas problem cinsel olgunluğua eriştikleri zaman erkek ve dişi arasındaki kızışmada ortaya çıkıyor. Erkek daha çabuk cinsel olgunluğa erişiyor dişi daha geç bu esnada pek çok kez durdurulamayan ısırmalar kanlı kavgalar oluşabiliyor.
Kimsenin başına gelmesin mutlaka olacak diye bir şart yok ama oldumu kurtulmanın önlemenin bir yolu yok malesef. Ne akvaryumda nede evde tat tuz kalmaz. Baskın ve saldırgan olan diğerine hayatı zehir edebilir özellikle kuyruktan ciddi parçalar koparabilir. Bu forumda da örnekleri çok yaşandı tek çare kesin olarak ayırmaktır..

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kabuğu kıvrılması hakkında bilgim yok ama kabuğu beyazlamışsa soyuluyordur herhalde(fazla bilgim yok)kaplumbağan vik vik diye ses çıkartıyosa ya karnı ağrıyodur ya da sancı çekiyodur

o zaman umarım benimkilerin ikisi de kızdır yani dişidir :) hiç dayanamam ben öyle şeylere ..

img

nilgunozyer

ÖZEL MESAJ