Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kabuk yumuşaması ve beyaz noktalar - 3.sayfa
Minişimin kabuğu kıvrılmaya başladı ve üstünde beyaz noktacıklar var. Kabuk sertleştirici almamı önerdi petshopçu ama görmedi. Yorum yapabilir misiniz? http://img7.imageshack.us/img7/9750/fotoraf0234dv8.th.jpg
arkadaşlar konu ile alakası yok biliyorum ama kendimi tutamıycam söyliycem...(PHEADRUS)adlı arkadaşın kaplumbağası için hazırladığı akvaryumu gördüm ve inceledim tamam büyük ısıtıcı ve küçükte olsa flitre var ancak kendimi tutamıtcam ve söyliycem o kaplumbağaya acıyorum çünkü hakketten akvaryumun dizaynı çok kötü bir kaç değişiklik yapmanızı öneririm mesela dipteki minik taşları ve misketleri çıkarın ( o beyaz mermeride) onun yerine dibine çim halı serebilirsiniz mesela yada aynı renkte akvaryum taşlarıda olabilir böylece kaplumbağanız yaşadığı akvaryumu daha çok doğal yaşam ortamına benzeticektir ve daime akvaryumun ışığı açık olsunki kaplumbağanız sizin istediğininz saatte değilde kendi istediği saatte güneşlensin bide filtrenizi akvaryumun müsaitbir kenarına koyun ki kaplumbağanız dha rahat yüzebilsin bol şans...
slm ark.benimde bi sorunum var kaplumbağamı 2-3 ay önce aldım,gözleri şiş ve kapalı hiç açmıyor aynı nilgün hanımın fotoğrafındaki gibi ve yemek yemiyor.petshop çu kabuk yumusamasıda var dedi kabuk sertleştirici verdi onu kullanıyorum.ne yapmam gerekir.bilgilendiriseniz sevinirim
Selinnida mesajın arada kaynamış gitmiş keşke ayrı bir başlık açsaydın. Kaplumbağan şu an ne durumda nasıl bir ortamda yaşıyor bilemiyorum. İnşallah fanusta değildir. Onu sıcak tutman ve en kısa sürede su kaplumbağasından anlayan bir veterinere götürmen gerekiyor. Büyük ihtimal ciğerlerde sorun var. zatürre yani.
Merhaba öncelikle yapman gereken şey ona bir kaplumbağa teraryumu hazırlamak olmalı çünkü muhtemelen gözlerinde kötü bir ortamda bakıldığı için mantar oluşmuş bu yüzden ona bir teraryum hazırla ve veterinere götür acele etsen iyi olur çünkü gözde oluşan mantarın iyileşmesi uzun sürer.. bolşans...
pheadrus senin kapluşunun kabuğundaki şerit şeklindeki beyazlıkla ilgili bi çözüm buldunmu. ne olduğuna dair fikrin varmı. paylaşırmısın
Dilan, kaplumbağanın tam üst ortasında, şerit gibi geçen renk kaybı oluyor çok sık bebek kaplumbağalarda. Büyüdükçe, kabuk değişitirdikçe geçecek, endişelenecek birşey değil :)
sağol pınar. rahatladım biraz. ama nokta şeklinde kabuğun üst zeminine sıçradı sanki. yada ben biraz fazla kuruntu yapıyorum:s
Sevgili arkadaşlarım,kaplumbağaların kabuklarının ortasında oluşan kabuğun renginden daha açık şeritler ve oluşan lekeler büyüdükça geçecektir endişelenecek bir şey değil ve az bilinen bir gerçektirki kablubağalar büyüdükçe kabuklarıda genişler ve üzerindeki şekillerin kenarları beyazlaşmaya başlar bu onun büyüdüğünün bir göstergesidir kaplumbağaların kabuğunda bir tür tabaka vardır zar kadar ince ve şeffaf bir tabakadır. bu tabaka kaplumbağa büyüdükçe yetersiz kalır ve bu tabaka zamanla kabuktan ayrılır yavaş yavaş sıyrılır ve nerdeyse yarısına geldiğinde fark ederizki kaplumbağamızın kabuğunda beyaz lekeler oluşmuş aslında bunlar leke değil bir tür tabakadır ve bu tabaka zamanla soyulur ve kabuktan atılır yerine yenisi oluşur yanlış anlamayaın ama 2.5 yaşından beri kaplumbağa besliyorum ve kapumbağamı beslerken sürekli bu durumla karşılaştığım olur büyüdükçe kabuğundaki tabaka dökülür ve bazen bende ona yardımcı olup kabuğunu daha çok fırçaların ve daha çabuk tabaka soyulur endişelenmenize hiç gerek yok arkadaşalar...
arkadaşlar benim kaplumbağamdada kabuğunda böle beyaz bişeler çıkmay bailadı hani denlik kireç tutarya aynı ona benziyo be onun olduğu terkler yumuşak sebebi ne ve neyapmalıyım en kısa zamanda haber verirsniz i olur