Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kabuk yumuşaması ve beyaz noktalar
Minişimin kabuğu kıvrılmaya başladı ve üstünde beyaz noktacıklar var. Kabuk sertleştirici almamı önerdi petshopçu ama görmedi. Yorum yapabilir misiniz? http://img7.imageshack.us/img7/9750/fotoraf0234dv8.th.jpg
Fotoğrafa ait yanlış linki vermişsiniz , sanıyorum bu thumbnail linki bu yüzden çok ufak çıkıyor. Beyaz leke kadifemsimi? yoksa tortu gibimi? fırçalanınca gidiyormu? yoksa kabukta renk kaybı gibimi? Ayrıca kabuğun neresi kıvrılıyor fotoğraftan anlayamadım.
İlk önlem olarak kaplumbağayı sudan alın , yavaşça kurulayın , lamba altında firar edemeyeceği bir yerde yarım saat tümden kurumasını sağlayın.Beyaz lekeyi iyice inceleyin kadifemsi bir doku ise mantar olabilir. Ama genelde bu beyazlıklar ya kireç kalıntısı çıkar yada renk kaybı.
İmageshack sitesine yuklediğiniz fotoğrafları siteye eklemek için en altta tıklayınca açılan bolumdeki linki kullanın. Fotoğraftan birşey söylemek zor frozenin sorularına yanıt verirseniz daha sağlıklı karar verilebilir. Kabuk sertleştirici kullanmayın zararlıdır. Onun yerine kaliteli yem ve vitamin kullanın.
http://img89.imageshack.us/my.php?image=fotoraf0234sd3.jpg resmi tekrar deneyelim. Lekeler için kurutup inceledim mantarımsı bişey göremedim ama beyaz 2 ufak nokta fırçalayınca çıkmıyor. Kıvrılma kenarlarda resimde umarım görülüyordur. Ama sertleştirici kotu demişsiniz vitamin yem hep kaliteli aldım. Sertleştiriciyi sürmemeli miyim yani?
Kaplumbağada endişelenecek birşey göremedim , kenarlardaki kıvrılmada şimdilik normal gözüküyor. Kabuk kenardan kıvrılmaya başlarsa vücut ve kabuk büyümeleri arasında bir dengesizlik var demektir ama bu kıvrılma büyük kaplumbağalarda gözükür bu kadar ufakken olmaz.
Kabuk sertleştiriciyi içinde ne olduğunu bilemediğimiz için kullanmayın diyoruz. Vitamin ve yem olarak ne veriyorsun marka söyleyebilirmisin.
Kalsiyum metabolizmasına destek olmak için eczaneden DEVİT3 damla al , kuru mamalarına hafta bir damla D3 damlat ama fazla olmasın. Kabuk sağlığı kalsyum metabolizmasının düzgün çalışmasına bağlıdır. İnşallah akvaryum , ısıtıcı , filtre , ısınma lambası ve kuru bölge vardır. Kaplumbağanın arasıra toptan kuruyabilmesi lazım ki kabuk üzerinde bakteriyel zararlı oluşumlar barınamasın , mantar oluşmasın.
Minişe senin yanında geçireceği sağlıklı uzun bir hayat dilerim.
geçmiş olsn,bu arada frozen bnmki fanus deil akvaryum ya 30ltlik sanırım yada daha fazla orta bboy işte
Kabuk konusu yanında ama son zamanlarda gözleri de pek açılmıyor. Öteki cin gibi bu genelde yorgun ve gözlerini ovuşturuyor. Azoo diye bir ilaç aldım eye drops damlatıyorum ama pek faydası olmadı. Hep uyuması mümkün mü yemek bile yemiyor. Hep lambanın altında durmak istiyor. Yem Yem nutron tartafood, reptivit deep fix, arada açık satılan karideslerden, et, yeşillik de yerler. Akvaryum var ısıtıcı filtre her şey var, su 28-29 arası, su değiştirmede nutrafin cleaner kullanıyorum. Daha da ne yapabilirim bilmiyorum onu mutlu etmek için :( Akvaryumun resmini linklemeye çalıştım olmadı gene url vericem. Yardımlar ve cevap için çok teşekkur ederim.
http://img22.imageshack.us/my.php?image=fotoraf0223.jpg
arkadaşlar merhaba,
öncelikle kaplumbağa ile ilgili güzel bir forum,aradığım bilgileri bulabildim onu belirtmek isterim.benim iki sorum olacak yanıtlayabilriseniz sevinirim.
1 ay kadar önce 2 adet kırmızı yanaklı kaplımbağa aldım. daha sonra 50 x 70 x 25 ebatlarında bir akvaryum yaptırdım ve 2 adet daha alarak sayılarını 4`e çıkardım...akvaryumun resmi aşağıda.küçük bir filtre ve ısıtıcı mevcut.
yalnız son 1 haftadır 1 tanesinin kabuğunda beyazlıklar oluşmaya başladı. bu beyazlıklar resimdede gördüğünüz gibi sırtının en üst kısmında keskin köşesinde birde eteklerinde var biraz. forumdan takip ettiğim kadarıyla mantara benzemiyor.kadifemsi ve yumuşak bir doku değil.kokusuda yok. ama ne olduğunu anlayamadım.fikrinizi söyleyebilir misiniz?
:((
Benim ufakların bitanesininde aynı böyle tam sırtında beyazlık war ama bu kadar değil sadece sırtında anlayamadım