Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Yeni dizayn ettiğim kaplumbağa akvaryumu - 2.sayfa
Herkese merhabalar kırmızı yanak su kaplumbağaları için yaptığım yeni akvaryumu ve 2 farklı dizaynı sizle paylaşmak istedim şu anda vaktim olmadığı sadece için videyoları ekliyebiliyorum yakında fiyatlar kullanılan malzeme ve benzeri hakkında detaylı bilgiyi ekliyeceğim ........
1.Dizayn için video linki....................... http://s77.photobucket.com/albums/j73/B_HACIOGLU/?action=view¤t=1dizayn.flv
2.Dizayn için video linki....................... http://s77.photobucket.com/albums/j73/B_HACIOGLU/?action=view¤t=2dizayn.flv
Umarım hoşunuza gider.................
Geçmiş olsun kurtulduğuna sevindim.
geçmis olsun uzuldum evt dizayna dikkat etmek gerekio ben daha nasıl dizayn edecimi dusunmedim
Merhabalar yeni kurduğum akvaryumun için kullandığım malzemeleri ve fiyatlarını yeni başlayacak arkadaşlara yardımcı olması için yazayım dedim umarım faydalı olur.....(tabi biraz araştırırsanız daha ucuz fiyatlara mal etme şansınız olabilir.) Akvaryum (ortalama 75 litre kadar alıyor).... 80tl hava motoru filtre hava hortumları vantuzlar hava taşı(şekil verilebilenlerden) toplam.... 65tl spot lamba yuvası spot lamba 40 wattlık........35tl(lamba seçimi için frozen a teşekkürler) kütük 2 adet büyük boy ......22.5tl sera marka ısıtıcı ....60 tl (siz çok daha ucuza farklı marka alabilirsiniz ama ben ısıtıcı konusunda çok hassasım o yüzden sera aldım) sera uvb-uva lamba .....60tl kum....12tl su derecesi....6tl(cama yapışan kağıt şeklinde) hava sıcaklığı için hava derecesi....2tl plastik bitkiler.....15tl arka plan resim ....4tl yemler vitaminler.....55tl (sera raffy I, P, ROYAL, sera reptilin vitamin, sera mineral, jbl rugil) kapluşlar tane 5 tl x 2 toplam 10 tl .....................426.5 ytl toplam.......................... (kaplumbagalar ise sadece 10 ytl yeni başlayacak arkadaşlar iyi düşünsünler ve kesinlikle ölüm fanusu almasınlar)
Evet şimdi çekim çok daha iyi olmuş akvaryum tasarımın da hoş olmuş. Isınma lambasını sol tarafa tam kuru bölge üzerine alamıyormusun boyu biraz uzunmu geliyor. Bu arada unutmuşum keşke daha önce yazsaydım ısınma lambası için 35 ytl harcamışsın İKEA da bu tip çok ucuz lambalar var. Ben yıllar evvel 5 ytl ye almıştım (KWART) diye birşey. Duvara monte edilebiliyor yada klipsi var kenar bir yere sıkıştırabiliyorsun. Yönlendirilebilir uzun metal bir gövdesi var ama senin akvaryuma uyar mı uymaz mı tam çıkaramadım. Genede aklında olsun
Unutmadan tebrik ederim Kaplumbağaların için tam 426 Tl harcamışsın. Diğer yem , vitamin gibi ekstralarıda de katarsan yaklaşık 500 Tl tutmuştur. Bunu yazman çok iyi oldu herkes bir fikir alır. Bu iş ancak böyle olur. Pek çok kere yazdık su kaplumbağaları 5-10 tl arası fiyatlardan satılıyor. Herhalde gram başına bunlardan daha ucuza satılan bir canlı bulamayız. Herkes ucuz diye alıyor 3-5 Tl ye bakarım sorun çıkmaz sanıyor ama işin aslı öyle değil işte..
Şanslı kıza ve erkek arkadaşına uzun sağlıklı bir hayat dilerim. Sana da kolay gelsin , bize sık sık yaz keratalar neler yapıyorlar öğrenelim.
Çok hoş, çok doğal görünümlü olmuş, bebekler için çok iyi bir akvaryum. Kütüğün altındaki boşluğa bayıldıklarına eminim :) Ömürleri uzun olsun.
tebrik ederim onlar için o kadar harcama yapıp güzel bi ortam hazırlamışsınız. kütük gerçekten çok dekoratif ve kullanışlı görünüyo. miniklere sağlık dilerim.
merhaba bahadır yeni hali çok güzel akvaryumunun benimki o kadar büyük değil taşlardan kuru bölge yaptık dibine çakıl taşları ve midye kabuğu koyduk ama senin ki gerçekten çok hoş minişlerine uzun ömürler dilerim
Tekrar merhabalar.... Öncelikle herkese yardımlarından ve yorumlarından dolayı teşekkürler. Ben su mercimeği ile ilgili yardım istiyorum bilen bir arkadaştan. Su mercimeğini buldum ama ne yapmam gerektiği konusunda zorlandım. Su mercimeğini akvaryumamı koyayım yoksa başka yerde tutup azar azar yedikleri kadar mı vereyim. Bu konuda yadımlarınızı bekliyorum teşekkürler. Birde su mercimeğinin kaplumbağa için ne gibi faydaları vardır? .........
su mercimeği her şarta uygunlugu ve arsızlıgıyla bilinir. Akvaryumda bakarsanız biyolojik filtrasyona yardımcı olur ama akvaryum temizliği sırasında sıkıntı yaratabilir. Leğende yetiştirip azar azar da verebilirsiniz. Su mercimeği kırmızı yanakların doğal bir besinidir. Yani doğal ortamlarında bol bol bulunur. Bu yüzden onlar için yararlı bir besindir. Tabi bu konuda benim gibi su mercimeği arayıp bulamayan birinin değil pinar hanım gibi kaplumbagasına su mercimeği veren birinin daha ayrıntılı açıklama yapması daha iyi olur :)
Bahadır, bu çok çok kolay çoğalan bir bitki, bence ayrı bir kabı akvaryumdan aldığın suyla doldur, böyle bol güneş gören bir pencere, balkonunuz varsa kabı oraya yerleştir, en kötü ihtimalle üstlerine bir masa lambası doğrultsan bile oluyor (eyvah, yeni bir bataklık teşviği ;) ) . Ama kaplumbağaların daha çok küçük, su mercimeği gibi su bitkilerine hiç yüz vermeyebilirler, sonra moralin bozulmasın, "bu su mercimeği her yeri kapladı, filtreyi tıkadı, camlara yapıştı" deme :) Ama eğer yerlerse bu çok faydalı ve çok tavsiye edilen bir su bitkisi onlar için, özellikle büyüdüklerinde bol bol bitki yemeleri gerektiğinde bir "bitki alışkanlığı" faydalı oluyor.
Buradan su mercimeğinin besin değerlerine bakabilirsin, su mercimeği "duckweed" olarak geçiyor ve en çok tavsiye edilenlerden olarak koyu renkle yazılmış. Tüm bitkilerin değerlerine bu tip besin analizi yapan motorlardan bakabilirsiniz, bakın chelonia ne demiş: "combination of high fiber, low protein, a high Calcium to Phosphorus ratio and a lack of high oxalic acid content". Yani verilecek bitkiler içerik olarak bol lifli, az proteinli, yüksek kalsiyum düşük fosfor oranına sahip olmalı, ve yüksek oranda oxalic asit içermiyor olmalı; su mercimeği de bunlardan birisi.
Burada yeri gelmişken "romaine lettuce" olarak geçen uzun düz yapraklı marulun neden verilmemesi gerektiğini de dikkat çekmek istiyorum, zira tabloda görüldüğü gibi fosfor miktarı kalsiyumdan bile fazla, bu da kalsiyum metabolizmasını olumsuz etkileyen bir özellik. Eğer marul verilecekse burada "looseleaf lettuce" olarak geçen kıvırcık marul (yeşil veya popüler ismiyle lola rosa - kırmızı yapraklı) tercih edilebilir. Ayırca yazının üst kısmında lahanagillerin guatr etkisi ve oxalic asit ile ilgili bilgilere de (+ alttaki tablo) okuyabilirsiniz.
http://www.chelonia.org/Articles/nutrientanalysis.htm