Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Yeni dizayn ettiğim kaplumbağa akvaryumu
Herkese merhabalar kırmızı yanak su kaplumbağaları için yaptığım yeni akvaryumu ve 2 farklı dizaynı sizle paylaşmak istedim şu anda vaktim olmadığı sadece için videyoları ekliyebiliyorum yakında fiyatlar kullanılan malzeme ve benzeri hakkında detaylı bilgiyi ekliyeceğim ........
1.Dizayn için video linki....................... http://s77.photobucket.com/albums/j73/B_HACIOGLU/?action=view¤t=1dizayn.flv
2.Dizayn için video linki....................... http://s77.photobucket.com/albums/j73/B_HACIOGLU/?action=view¤t=2dizayn.flv
Umarım hoşunuza gider.................
Merhaba arkadşlar bu gün 2.dizayn adında gördüğünüz akvaryumda kaplumbağalarımdan biri boğuldu sebebi ise su filitresinin kaplumbağayı vakum gücü ile çekip yakalaması.... Eve döndüğümde bir baktımki dişi olan kaplumbağam filitresin su çektiği yere yapışmış ve hiç hareketsiz duruyordu ilk başta olayı anlayamadım istese oradan kurtulabileceğini düşündüm ve 30 saniye kadar seyrettim hiç bir hareketlilik göstermediğini görünce hemen motoru durdurup onu suyun içinden aldım. Kaslarının hiç birini oynatamıyordu ve nefes almıyordu ne kadar süre orada kaldı bilmiyorum. Öldüğünü sandım , ayakları kafası tamamen boşalmıştı ne tarafa yatırsam o tarafa düşüyordu, gözleri dahi hiç hareket etmiyordu. Bende son umut olarak sunni olarak nefes aldırmaya karar verdim. Kafalarını kabuklarının içine sokunca ciğerlerindeki havanın boşaldığını aklıma geldi ve kafasını elimle burnunu kapatmayacak şekilde kabuğunun içine sokup çıkarmaya başladım bunu 3 saniye aralıklarla 1 yada 2 dakika kadar yaptım tam süreyi hatırlamıyorum. Kafasını kabuğumdan çıkarırken karnınada hafif hafif basınç uyguladım. Bu süre sonunda birden ağzını açtı ve nefes almaya başladı. Bir süre düzensiz ve titreyerek nefes aldı ama daha hala hiç bir kasını oynatamıyordu. Havasız kadığı için felç kaldığını yada yakında öleceğini düşündüm. 15 20 dakika sonra kafasını oynatmaya başladı ve bir iki dakika kadar sonrada bacaklarını oynattı. Bu işlemlerin hepsini yaparken masamdaki çalışma lambasını ısıtıcı olarak kullandığımıda belirtiyim (onu ısıtmak içi). 20 dakika kadar masamda uyudu.(titreyerek) Daha sonra yürümeye başladı ve hızla düzeldi. Şu anda çok iyi durumda yüzüyor, yemek yiyiyor. Çok üzücü bir olay atlattım İnşallah bir daha yaşamam. Filitreyi hemen değiştirdim ve atman marka bir iç filitre aldım. Bu duruma kimsenin düşmesini istemem ama olursa belki yardımcı olur diyerek bunu sizlerle paylaştım....Görüşmek üzere...........
BAHADIR_HACIOGLU 2.Dizayn için video linki....................... http://s77.photobucket.com/albums/j73/B_HACIOGLU/?action=view¤t=2dizayn.flv en çok bu dizaynı beğendim bence güzel bi dizayn olmuş teşekkür ederiz....
Bahadır
Görüntü aldığın cihazı çok fazla sağa sola hareket ettirmişsin (tam acemi kamerası olmuş ) bu yüzden ben pek birşey anlayamadım ama kuru bölge üzerine su akıyor gibi gördüm. Birde dikkat , bence sıkışma tehlikesi var gibi. Sen hiç merak etme yaramaz ve doymaz kaplumbağalar yakında o plastik bittkileri darma duman eder ve akvaryum içinde yeni bir dekorasyon yaparlar..
Kolay gelsin
Büyük geçmiş olsun , önce çok üzüldüm sonra yazıyı okuyunca kurtulmuş olmasına çok sevindim. Onun göbek adı şanslı olsun.
Fitre kaplumbağayı nasıl vakkumlamış biraz hayret ettim bunlar o kadarda güçsüz yaratıklar değilki. Her ne olduysa önce şans eseri sonrada senin takdir edilecek çabanla hayata dönmüş. Tebrik ederim. Kaplumbağayı çeken dış filtremiydi acaba ?
Bahadır geçmiş olsun. Birinci dizayn daha çok hoşuma gitti. Özellikle yüzecek alanı arttırmış olması ve su yükseklği ile. Yalnız o kütüğün nasıl olupta düşmeden sabitlendiğini anlayamadım. Frozen`in dediği gibi çekim biraz acemi şi olmuş :) dış filtrelerin ağızları için biraz daha geniş tobulca süzgeçler var. Bir tane alırsan su hızını azaltmış olursun. Veya filtrenin ağzını onların giremeyeceği bir yere gizleyebilirsin. Sıkışma sorunu sanki olabilirmiş gibi geldi ama bir yıl kadar senin akvaryumuna çok benzeyen bir akvaryumda baktım onlara pek mesuttular :) hiç bi sıkıntı yaşamadık. Pişman olacağın bir iki düzenleme ; 1- Kum (kurtul ondan) 2- Plastik bitkiler ( bir süre sonra pislikten görünmeyecekler) Tekrar geçmiş olsun.
Kaplumbağalara boğulma durumunda buna benzer şekilde suni solunum yapılabildiğini okumuş, çok da şaşırmıştım. Valla soğukkanlılığınızı alkışlıyorum, büyük geçmiş olsun, cidden tam şanslı. Çok doğal görünüyor dizaynlarınız çok hoş, ilki bence de daha iyi, daha çok su. Kütüğü camlar arasına sıkıştırarak sabitlediniz galiba, ne kadar sağlam olduğunu en iyi siz test edebilirsiniz. Pratik açıdan her akvaryumdaki gibi çeşitli temizlik sorunları olacaktır, taban malzemesi başta olmak üzere. Tek bir tane, geniş, bol dallı, yüksek bir yapay bitki kullanmak temizlik açısından daha pratik olur. Hem de saklanacak, suyun yüzeyinde tutunacak birşeyleri olmuş olur.
Herkese merhaba öncelikle çekim gerçekten acemi işi oldu, sizinde söylediğiniz gibi ondan başlayayım :) . Kaplumbağamı vakumlayarak hareketsiz bırakan filtre şelale tipi dış filtre. Bulabildiğim en güçlü ve en büyüğünü almıştım. İlk başta böyle bir durum olabileceğinden şüpelenip kaplumbağaları baya izledim ve erkek olan kaplumbağamın aynı durumdan kurtulduğunu görünce tamam dedim sorun yok ama dişinin ordan kurtulmaya gücü yetmedi ne yazıkki. Kütük konusuna gelince evet onu camların arasına sıkıştırarak sabitledim birazda alttaki kütüğün desteği ile oldukça sağlam oldu. İlk yardım konusuna gelince bu konuda daha önce hiç bir fikrim yoktu o anda ilk aklıma gelen şeyleri uyguladım ve şükürler olsunki doğru olanı yaptım sanırım. Şu anda durumu çok iyi kapluşumun. Yüzüyor, yemek yiyiyor, Kuru bölgede güneşleniyor. Hiç bir şey olmamamış gibi iyi durumda. Ama inşallah bir daha öyle bir manzara görmem gerçekten çok üzücüydü, ufacık ayaklarının ve başının hiç hareketsiz düşüp kaldığını görmek......Yakında şanslı kızımın resmini ekliyeceğim. HERKESE YORUMLARINDAN VE YARDIMLARINDAN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜRLER......
Bu da şanslı kızımızın fotoğrafı ...............................:)
http://i77.photobucket.com/albums/j73/B_HACIOGLU/sansl.jpg
akvaryumun son hali............. http://s77.photobucket.com/albums/j73/B_HACIOGLU/?action=view¤t=sonhali.flv