Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Tek Başına bi Ömür Yaşarmı ? - 3.sayfa
3 4 aylık bi kaplumbağam var.Onun yanına bi arkadaş almalımıyım ? akvaryum ısıtıcı filtre vs var. Siz ne derseniz onu yapcam üstadlar. Tek başına Yaşayabilirmi ?
abiskap sen konunun ortasından okumaya başlamışssın konuyu açtığımda ne yazdığımı okursan sevinirim nasıl bir kitabı yarısından başlarsan anlamassın buda öyle bisi. ve sadece 1 saat bizim ev çok güneş aldığı icin. ölüm fanusunda güneşte duruyo keyfine yok. lütfen ne yazdıklarımı tam okuyun
Güzel arkadaşım Senin önerdiğin herşey bende var zaten. Lamba ısıtıcı 200 litrelik akvaryum ayriyetten çıkarıyorum güneşe okumadan cevap veriyosunuz. 2 kaplumbağa durumu hala yemek yemiyo geldiğinden beri biraz hareketlendi ama. aynı dün bi kıyma verdim ilk defa azda olsa yedi.
Gerginliği biraz düşürelim , gerek yok.
Üstad frozen gergin olucak bi şey yok... Yardım isteyenlere yardım etmeye çalışırken yanlış anlaşılmalar olabiliyor sadece :) Normaldir... herşey yolunda... :)
Tamam hadi uzatmayalım o zaman ... kıyma yerine yumurta beyazı deneyelim mi?? İstersen önce hayvanı biraz canlandıralım besleyerek??? Yani tabiiki kıymayıda ver ama bide yumurta beyazı da dene en sevdikleri şeylerden biri çünkü... Eğer olursa birde çiğ balık önericem sana...
Geçenlerde bir yıldır ilk defa ödül niyetine karadeniz hamsisi verdim küçük birer parç çiğnemeden bölmeden direkt yuttu bizim sıpalar. :)) Sevdiler sanırım :))
Hayvan uyuyo uyanık görürsem yumurta beyazı denicem günde 1 saat anca uyanık oluyo uyandırmak istemiyorum. bi kaç kere denedim hemen kayaya çıkıyo zaten. bide bu hayvanlar ne kadar aç kalabilirler sizce ? 1 aydan fazladır yemek yemiyo Ordada yemiyomus simdide yemiyo
Bu kadar uzun bir süredir yemek yememişse durum çok ciddi demek ki brk92, iyi bir ortama geçmekle toparlanabilecek gibi değil gibi görünüyor malesef, kaplumbağalardan anlayan bir veterinere götürmelisin acilen :(
Bana Kızmayın ama veterinere Götürebileceğimi sanmıyorum :(
Kızabileceğimi hiç sanmıyorum, zaten bakamayacağı bir kaplumbağayı alan sen değildin, hiç olmazsa şimdi bir kurtulma şansı var :(
Veterinere götürmek de çözüm olmuyor ki çoğu zaman, kaplumbağaya bu tedaviyi yapabilecek bir hekim bulmak bi mesele, hadi bulsan bile bu kadar küçük ve bu kadar uzun süre kötü durumda kalmış bir yavruya tedavi uygulamak veteriner için de ayrı bi mesele :((
Kaplumbağalara genel bakım koşulları bu kadar kötüyken, bu konuda ne veteriner, ne tahlil, ne röntgen nerdeyse hiçbir imkan ülkemizde yokken, akvaryumcularda gördüğümüz o kadar çok, deli gibi satılan kaplumbağaların sonu hep aynı, bir kere bile yemek yemeden, tir tir titrereyek, cen çekişerek ölüyor hemen hemen hepsi :( Kabuğu üstünde çevrilenleri, kabukları çarpıştırılanları saymıyorum bile, yok bu böyle şeyler, youtube`a kaplumbağa yazın da bakın bi :(((( Biz sadece bu tip forumlara yolu düşenleri görüp üzülüyoruz, asıl sefalet çeken, hiç sesini soluğunu duymadıklarımız bunun belki 100 belki 1000 katı, ne kadar çok kaplumbağa satılıyorsa o kadar çok ceset, düşünebiliyor musunuz, ölüm falan değil bu, cinayet..
Sana neden kızalım brk92, 16 yaşında olmalısın, öğrencisindir, çok zordur tahmin ediyorum götürmen, bu dürüstlüğü göstermeyebilir, zaten en baştan o kaplumbağaya sırt çevirebilirdin. "Altı üstü kaplumbağa işte" diyenlere kızıyorum, bu pis ticarete, buna tüm alet olanlara kızıyorum.. Temiz suda ve sıcakta tut onu, ısıtıcısı 30 derece olsun, ısınma lambası da hiç sönmesin, ısrarla beslemeyi dene, başka yapılabilecek pek birşey yok ne yazık ki :(