Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Tek Başına bi Ömür Yaşarmı ? - 2.sayfa
3 4 aylık bi kaplumbağam var.Onun yanına bi arkadaş almalımıyım ? akvaryum ısıtıcı filtre vs var. Siz ne derseniz onu yapcam üstadlar. Tek başına Yaşayabilirmi ?
Ayrı bir yerde su ısısını 30 dereceye çıkarıp bir kaç gün beklet ve seveceği besinleri yedirmeyi dene suyu daima temiz olsun, bir umut kurtulabilir.
Deryailesezer bugün bi kapta güneşin önüne koydum su koymadım icine kollarını bacaklarını gözlerini açtı Hareketlendi Güneşi görünce şimdi yavaş yavaş kendine geliyo yalnız akvaryum ona bi tuhaf geldi hayvan o kapta dura dura bi tuhaf olmus akvaryumda 1 kaç saat öyle durdu sonra yüzmeye başladı. yalnız karides. sera. peynir kıyma vb denedim yemiyor :S ne yapsamki
Dilerim kurtarırsın yavruyu Brk_92, güneşe çıkınca kolları bacakları açması iyi bir işaret, ama dikkat dışarda esintide kalmasın, havalar soğudu daha da üşümesin. Belki akvaryumda kaldıkça sıcak su ve sıcak kuru bölge toparlanmasına yardımcı olur, aslında en ideali ayrı bir akvaryumda sezer`in de dediği gibi 30 derece suda bakıma almak, ama o da zor tabi, ayrı bir ısıtıcı, kuru bölge ve ısınma lambası gerek. Haşlanmış tavuk göğsü, haşlanmış yumurta beyazı yedirmeye çalış, insan bi kere yemeye başladığını görse ne kadar sevinir kim bilir... Abiskap da cevap yazacaktır sana tahmin ediyorum, onun da böyle çok kötü durumdan kurtardığı bi kahramanlık hikayesi vardı.
Su sıcaklığını 28 derecenin altına düşürmeyin , sıcak yani en azından 30 derecelik bir kuru alan oluşturun ve vitaminli yemlerden bol bol besleyin.Örneğin Sera Mineral.Bu koşulları sağlarsanız ufaklık kısa sürede iyileşecektir.Ben bir sürü bebek kaplumbağayı bu şekilde iyileştirmiştim.Bir de imkanınız varsa yemine de vitamin damlatabilirsiniz.Geçmiş olsun.Umarım kurtulur.:)
Yok pınar112 zaten dışarı çıkartmıyorum. Pencere Önünde. Zaten Getirirken Ordan baya bi üşüdü sanırsam.
Brk92 : Bu iş güneş ile düzeltilebilecek bir iş değil bu mevsimde... Yaz olsaydı sana hak verebilirdim ama ne yapıp ne edip en kısa zamanda bir ısıtıcı almak zorundasın... Akvaryum alman şu anda beni ilgilendirmiyor fakat bir ısıtıcı şart!!! Isıtıcını al ve en sıcak derecene ayarla muhtemelen 32 derece olacaktır... Kaplumbağanın suyunu sürekli sıcak tutmalısın... Kıyma şimdilik iyi bi yem bi süre devam et bu arada kaplumbağanın gözleri kapalı mı??? Belki de sen bu msjı okurken çoktan iyileşmiş olacak hayvancağız...
Isıtıcısı var zaten arkadaşın.
abiskap yazdığımı okumadan cevap veriyosun. ısıtıcı yok diye birşey söylemedim ben ne yazdığımı okursan sevinirim:)
BrK_92 kapluşun durumuna çok üzüldüm.. benimde 2 adet kapluşum war.. aslında çok zor olduunu biliyorum fakat bence gerekli koşullar sağlanabilirse 2 en ideali.. hep diyoruz burda onlarda canlı, onlarında rahat koşullara ihtiyacı war diye.. bende böyle düşündüğüm için 2 adet aldım.. yalnızlık zor olsa gerek.. eminim onlarda kendi aralarında bişiler paylaşıyorlardır.. hasta kapluşa şifa diliyorum.. umarım kurtarabilirsin.. moralini bozmak istemem ama gözlerinde şişkinlik warsa işin çok zor:(( umarım gözleri normaldir..
``Deryailesezer bugün bi kapta güneşin önüne koydum su koymadım icine kollarını bacaklarını gözlerini açtı ... `` Brk 92 buraya tutup da bi kapa çıkardım dersen ben tabiki kapluşu ayrı bir kaba çıkardığını ve artık ısıtıcılı akvaryumunda olmadığını anlarım... Anlayacağın yazdığını okuyup cevap veriyorum.Ne yazdığını bilirsen sevinirim :) Sen umarım şu ana kadar önerilenleri yapmışsındır???