Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
TÜRLER HAKKINDA BILGI - 2.sayfa
merak ettigim ve cogumuzunda bilmedigini dusundugum bir konuda forumun itici gucu olan ve bu iste uzmanlasmanin otesine gecen arkadaslarima muhabbet kuslarinin genel olarak turleri hakkinda doyurucu bilgi vermelerini istiyorum... konuyu biraz acmakta yarar goruyorum;mesela jumbo hollanda karisimi diye bir yazi gordum,benim bildigim hollanda bir cins ama jumbo irilik ozelligini ortaya cikaran sifat.bildigimiz ingiliz,hollanda ve tepeli muhabbet kuslari.... arkadaslarimiz daha baska cesitler varsa bu kuslarla beraber kalitimsal ozelliklerini yazarlarsa mennun oluruz. bir ornek vermek istiyorum: durusu cok hosuma gittigi icn ingiliz cinsi bir cift edindim ama amacim yavru almakti.yani bilmedigim icin amacima en mesakkatli yoldan hizmet eden bir cinse sahip oldum.bunun gibi ozellikleriyle beraber anlatirsaniz hepimizin bu isi daha bilicli yapacagini dusunuyorum.. hepinize basarilar.........
Herkes jumbo ve ingiliz birde hollanda kuşlarından bahsediyor. Bunları merak ediyorum. Burada resimlerini yayınlarsanız, bizlerde hangisi orjinal jumbo hangisi orjinal ingiliz anlayalım ve kandırılmayalım.
MERHABA BU İNGİLİZ, HOLLANDA , JUMBO GİBİ CİNSLERİN RESİMLERİNİ YAYINLAYABİLİRMİSİNİZ. 4,5 AY ÖNCE JUMBO DİYE ALDIĞIM KUŞUN ASLINDA JUMBO KIRIĞI OLDUĞUNU ÖĞRENDİM VE ÜZÜLDÜM BANA BU KONUDA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.
Sana birkaç orjinal jumbo foto yolladım hovarda35 Kendine iyi bak.... wahshi
meraba benim muhabbet kuşum şu an 5 aylık bir erkek ve çok tüy döküyor kıs oldugu ıcın tedırgın oldum hasta olur falan dıye bı ılacı vıtamını varmı acaba daha ılk kus besleyısım de yardımcı olursanız sewınırım :)
merhaba arkadaşlar; duyduğuma göre, muhabbet kuşlarının hangi türlerde olduğu onların renklerinden anlaşılıyormuş. bu konuda bilgi edinebileceğim bi site veya adres varmı? bir kuşun türünü nasıl anlayabilirim? şimdiden teşekkürler
ben bi kuş aldım ama hala bana alışmadı. ne yapmalıyım?bi türlü kendime alıştıramadım.acaba kuşların hoşuna giden oyunlar varmıdır onları denesem işe yarar mı? şimdiden tşk ederim
çiko5 sana yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.İlk önceeve biraz alışsın şöyle 4-5 gün bu arada hiç yerini değiştirme.Daha sonra kaplumbağa hızında kafesten çıkarmadan gövdesinin altını sev.daha sonra birkaçgün içinde o senin eline alışır zaten.bu teknik iki kuşumdada işe yaradı.biri izmir öbürü ise hollanda şimdide ingiliz alacağım
çiko5 sadece kafeste bir oyuncak olsun ama ayna olmasın örn:aynasız salıncak
kuscupasa ingilizler diğer muhabbet kuşlarının iki katı olurlar çok asil bir duruşu vardır.boynundaki tüyler sık ve kabarıktır arada boşluk göremezsin.bu kuşlar narin ve güzeldir.kolay hastalanırlar.onun için çok dikkatli bakmak gerekir.kış ayında alıyorsan eve götürürken çok dikkatli ol.Hatta ilk kez muhabbet kuşu besliyeceksen bu türü önermem.durum böyle ise sana hollanda veya izmir öneriyorum.hem ucuz hemde bünyesi kuvvet ve bakımı daha kolay
arkadaşlar her tür muhabbet kuşlarından yavru alınır en önemli olan frekanstır