Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Deri ve Kabukta Deformasyon - 2.sayfa

Merhaba degerli kaplumbaga severler, Benim iki adet su kaplumbagam (Trachemys scripta elegans) var. Biri disi ve digeri erkek, iksi de 5 yasindan biraz daha buyukler. Disi kaplumbagamda kabuk deformasyonu olustu, ve sanirim artik geri donusu olmasa da gunluk gunes banyosu ve kasliyum, ve vitamin destegi ile en azindan daha ileriye gitmesini durdurabilirim. Baska bir sey yapabileceksem lutfen paylasin. Ikinci problem ise, hayvanin boyun kisminda farkettigim deri deformasyonu. Koyu sari renkte bir acik yara. Neden, nasil oldu bilemiyorum, ilk kez dikkatimi cekti. Diger kaplumbagamla oynarken ya da benzeri bir sebeple mi oldu onu da bilemiyorum. Cok zor bir acida old. icin fotografini maalesef cekemiyorum. Hayvanda herhangi bir istahsizlik, ya da hareketsizlik durumu yok. Gayet saglikli ve yemlenmesi normal. Kaplumbagamin yarasina puppix yardimi ile Batticon surdum, kuruduktan sonra da ilik, ve tuzlu su ile banyo yaptirdim. Baska yapabilecegim bir sey gelmedi aklima. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Saygilarimla

img

seamansoul

20 yıl 8 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Photobucket

img

seamansoul

ÖZEL MESAJ

Üzgünüm bu durum malesef  böbrek iflasına benziyor  Obezite değil. Bu benim uzaktan tahminimdir kesin konuşamam ama bilgilerim böyle . Bu durum genellikle ağır protein ile beslenmekten oluyor ama böbrekler başka nedenlerle mikrop kapmışta olabilir  .İzmirde veteriner bilemiyorum malesef , ama orada veterinerlikle ilgili bir okul varsa onun numarasını bulup oraya sorabilirsin.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Frozen selam, Yorumlarin icin tesekkurler. Maalesef her ne kadar cok iyi baktigimizi dusunsek de esaret altinda bu guzel hayvanlara ister istemez iskence etmeye devam ediyoruz... Peki, bobrek ile ilgili bir sorun ise, hatta dedigin gibi, bobrek iflas etmisse, benim yapabilecegim bir sey var mi ? "Bu bobrek yetmezligi sanirim" deyip Richard`in olumunu beklemek istemiyorum :/ Tekrar tesekkurler. Saygilarimla

img

seamansoul

ÖZEL MESAJ

Seamansoul kusuruma bakma malesef bilemiyorum zaten bilseydim saklamaz daha ilk günden hemen söylerdim.
Bu antibiotikle tedavi konusu beni aşıyor. Herşeyden önce internette ve forumlarda bu tür doğru dürüst tedavi bilgisi çok az. Bu gibi durumlarda söylenen şey veterinere gidin demek oluyor. Kimse böbrek iflasında şu ilaç kullanılır şöyle yapılır diye açık açık yazmıyor.Yazsada biz nasıl uygularız oda şüpheli.
Raslantı eseri edindiğim bazı bilgileride buralara yazmak istemiyorum. Bir örnek vermem gerekirse yabancı bir forumda bir kişi kaplumbağasını veterinere götürdüğünü böbrek iflası teşhisi nedeniyle Amikasin verildiğini yazmış. Buraya kadar normal gözüküyor ama sonra internette amikasin`i takip ettiğimde böbrek yetmezliği olan hastalarda çok dikkatli kullanılması dozun çok ince ayarlanması gerektiği bilgisiyle karşılaşıyorum. Şimdi peşine düşmeden araştırmadan sırf bir forumda okuduğum için pat diye gelip o ilacı buraya yazsam bu hata olur , nasıl kullanacağız , dozu ne olacak bu konuları bilemiyoruz. Hatta bu ilaç doğru ilaçmı kullanılırmı onu dahi bilemiyoruz. Yan etkileri nedir hiç bir bilgimiz yok. Tam tersi kaş yapalım derken göz çıkarıp kaplumbağayı öldürebiliriz.
Keşke doğruluğundan emin olduğum  birşeyler bilsemde hemen yazsam , asla saklamam
Bence tabiki hiç bir şey yapmadan durmamak lazım sen önce soruşturarak bu konuda bilgili bir veteriner bulmaya çalış sonra götür.
Sana çok kolay gelsin , Richard a geçmiş olsun inşallah iyileşir.

img

frozen

ÖZEL MESAJ

Saol Frozen, Ben de bir kac yurtdisi forumda farkli bobrek enfeksiyonu ilaclari okudum, tabiki hic bir zaman tedavi konusunda emin olamiyoruz... En yakin zamanda surungenlerden anlatan bir veteriner bulmayi umut ediyorum. Yine de Izmir`de surungenlerden anlayan bir veteriner hekim/klinik varsa lutfen beni bilgilendirin. Saygilarimla

img

seamansoul

ÖZEL MESAJ

Seamansoul izmirli eski kaplumbağa sever arkadaşlardan bir isim buldum ama malesef adres ve tel bilgileri yok hatırlayamadı. Mavi şehir semtinde veteriner Kutlu Dayıoğlu varmış. Ona ait bir tel numarası bulabilirsen mesela izmir veteriner odası filan bilir sanırım Kutlu beyle bir görüş.

img

frozen

ÖZEL MESAJ

Frozen selam, Tavsiyen için teşekkürler. Zaten ben de Mavişehir`de ikamet ediyorum ;) Ancak buraya konu açmamdan bir gün sonra, bir arkadaşımın vasıtasıyla Alsancak`ta, sürüngenlerden de anlayan (kendi görüşüm bu yönde) bir veteriner hekim buldum. Şu anda on gün sürecek tedaviye başladım, başarılı olduğu takdirde sizlere fotoğraflı bir kaynak oluşturmaya çalışacağım. Kısaca, veteriner bunun bir enfeksiyon olduğunu söyledi, ve iki solusyon verdi. Biri oral olarak kullanılıyori, diğeri ise lezyonlu bölgeye sürülüyor. İki gün olmuş olmasına rağmen şu anda dahi gözle görülür bir değişiklik var. İlgin için tekrar teşekkürler Frozen, bahsettiğin veterineri de öğrenmeye çalışacağım, alternatif olması açısından. Saygılarımla

img

seamansoul

ÖZEL MESAJ

Bugün, on günlük tedaviden sonra, tekrar veterinere gittim. Benim de gözlemlediğim ("belki de bana öyle geliyordur" diye kendi kendime söylendiğim) gibi, iyiye doğru bir gelişme olduğunu, yirmi gün daha bu şekilde (iki solüsyon; biri oral, biri de lezyonlu bölgeye) devam etmemiz gerektiğini söyleyen veteriner, renk olarak batticona benzeyen bir sıvı surdu, ve iki saat kuru kalmasini soyledi. Soylendigi gibi, iki saat sevgili Richard kuru kaldı, ve şu anda "Terrarium arkadaşı" MeL ile birlikte tekrar ait olduğu yerde yüzüyor :) Yara tamamen kapanmasa da yeni dokular oluşmaya başladı, taze ve pembe renkli dokular... Sanırım Richard bugun cok daha iyi, ve yirmi gün sonra daha da iyi olmasını umut ediyorum. Merak edenlere hitaben yazmak istedim gelismeleri, sağlık dileyen herkese de ayrıca çok teşekkürler. Saygılarımla Not: Tedavi tamamen bitip, Richard sağlığına %100 kavuştuğunda sizlere daha önce de söylediğim gibi fotoğraflarla da zenginleştireceğim bir "tedavi günlüğü" yaratacağım, böylece bir kaynak elde etmiş oluruz.

img

seamansoul

ÖZEL MESAJ

Selam Kaplumbağanızın iyileştiğine sevindim :) Geçmiş olsun..Soracağınız bir konu olursa yardımcı olmaya çalışırım, Sevgilerimle Kutlu Dayıoğlu Veteriner Hekim Mavişehir Veteriner tel: 0.532.4139331 klinik tel: 0.232.3370208

img

kutluvet

16 yıl 6 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kutlu bey süpriz oldu.
Aramıza hoş geldiniz. İnşallah genç arkadaşlar foruma yazdığınız telefon numaranızı incik bocuk konular için istismar etmezler.

Seamansoul aslan yürekli Richard nasıl...??

img

frozen

ÖZEL MESAJ