Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Deri ve Kabukta Deformasyon - 3.sayfa

Merhaba degerli kaplumbaga severler, Benim iki adet su kaplumbagam (Trachemys scripta elegans) var. Biri disi ve digeri erkek, iksi de 5 yasindan biraz daha buyukler. Disi kaplumbagamda kabuk deformasyonu olustu, ve sanirim artik geri donusu olmasa da gunluk gunes banyosu ve kasliyum, ve vitamin destegi ile en azindan daha ileriye gitmesini durdurabilirim. Baska bir sey yapabileceksem lutfen paylasin. Ikinci problem ise, hayvanin boyun kisminda farkettigim deri deformasyonu. Koyu sari renkte bir acik yara. Neden, nasil oldu bilemiyorum, ilk kez dikkatimi cekti. Diger kaplumbagamla oynarken ya da benzeri bir sebeple mi oldu onu da bilemiyorum. Cok zor bir acida old. icin fotografini maalesef cekemiyorum. Hayvanda herhangi bir istahsizlik, ya da hareketsizlik durumu yok. Gayet saglikli ve yemlenmesi normal. Kaplumbagamin yarasina puppix yardimi ile Batticon surdum, kuruduktan sonra da ilik, ve tuzlu su ile banyo yaptirdim. Baska yapabilecegim bir sey gelmedi aklima. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Saygilarimla

img

seamansoul

20 yıl 8 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hoşbulduk :) Sevgilerimle

img

kutluvet

16 yıl 6 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam :) Yeni Asır gazetesinde bu pazar ilavesinde (16.11.2008) yeni bir sayfam var ... Sizin siteyi de tavsiye ettiğim web siteleri arasına yazdım haberiniz olsun... Sevgilerimle Kutlu dayıoğlu Veteriner Hekim

img

kutluvet

16 yıl 6 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Seamansoul, Richard nasıl oldu?Boynu iyileşti mi?

img

phus

16 yıl 7 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba kaplumbağamın kabuğu siyah kahverengi arası bir renk aldı. D vit verdim güneş banyosu yaptırdım ama asla geri dönüş olmadı. Bilgisi olan birileri yardım edebilir mi lütfen.

img

Sude2001

4 yıl 6 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ