Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
yardımcı olabilirmisiniz..? - 2.sayfa
merhaba benimde artık bir kaplumbağam var adıda rafael hediye verildi bana 1 buçuk yaşındaymış elim kadar var akvaryumda yaşıor kendisi bende çok iyi bilmiyorum kaplumbağa bakımı hakkında bişey o yuzden yardımlarınızı bekliyorum siteyi baya bi inceledim çok kapsamlı çok ta yararlı emeğinize sağlık bana anlatılan şu günde 2 defa yem veriyorum 1 tatlı kaşığı kadar ama rafael dahada versem yicek akvaryumunda ısıtıcı, termometre bi de mavi bir ışık var bu mavi ışığı geceleri yakacakmışım - O mavi ışık şu UV denen şeymi ? - Suyunu 2 gunde bir değiştirmem gerekiyomuş Doğrumu ? - Yemek Yedirirken Ayrı bir kaba alıyorum yedikten sonra 5 10 dakika sonra dışkısınıda yapıyo - Akvaryumdaki taşın üstüne çıktığı zaman Yine rafaelin bir kısmı suyun altında kalıyor Tamamen kuru kalması onun için gereklimi? zamanla rafaelle aramızda güçlü bi bağ oluşmasını umuyorum :) bunun için ne yapmalıyım :)) bide yemekten sonra onu evde yürüyüşeçıkartıyorum bu yaptıklarımda yanlış olan bişey varmıı??? akvaryumuda biraz büyütürsem ısıtıcısı fln değiştirmemmi gerekiyor??
evet arkadaşlar benim tırmıksunun üstünde de jel gibi bir madde oluşuo bende suyunudeğiştirirken fırçalıorum onu ama bu yeterlimi bilmiorum
Çok güzel, hayırlı olsun yeni akvaryumu Rafi`nin :) Isıtıcın yeterli olur, yalnız bir dereceyle hem kuru bölge hem su sıcaklığını takip etmekte fayda var. Kuru bölgeyi nasıl yaptın? Aslında şöyle birkaç fotoğraf koysan daha rahat yardımcı olabileceğiz. Güçlü bir iç filtre ya da su sesinden rahatsız olmayacaksan bir askı filtre akavryumunun ölçülerine uygun olur. Aslında en rahatı dış filtre ama az su miktarı olduğunda pek işlevsel olmuyor. İç filtreyi gömüceksin suya, partikülleri toplayacak, biraz da biyolojik filtrasyon yapacak. Filtre süngerini çok sıkmadan, sadece katı pisliklerini arındırarak temizlemelisin. Mümkünse sürekli çalışmalı filtre, sünger temizliğini de akvaryumdan aldığın suyla yapmakta büyük fayda var. Askı filtre alırsan daha iyi bir biyolojik filtrasyon sağlarsın. Filtre suyu temizlemek için ama aslında tek başına suyun hijyenini korumak için yeterli değil. Hergün az bir miktar su değişimi yapıp taze su eklemelisin. En fazla 3-4 haftada bir yine komple bir temizlik gerekiyor. Filtre alırken de yine akvaryuma kaç litre su koyacağın önemli, atıyorum 40 litre su varsa, 100 litrelik balık akvaryumları için olan filtrelerden almak gerekiyor, kapluşlar balıklardan çok daha fazla kirletiyor :)
rafael ben de hemen hemen aynı büyüklükte akvaryum kullanıyorum. Bence 10 w lık bir filtre al yaklaşık 10- 12 ytl marka önemli değil. ( saatte en az 400 litre su çevirebilsin ) Daha sonra o filtenin motor kısmını suyun altında bırak, su çıkışından çıkan suyuda esnek bir hortum yardımıyla ( mesela manuel dip pompasının hortumu) suyun dışına taşı orayada filtrenin süngerli kısmını as ( yine akvaryumun içinde tabii ) hortumun ucunu içine koy. bu sana filtrenin süngerini suyu hiç kirletmeden değiştirme imkanı sağlayacak yani filtreyi dalgıç pompa gibi kullanacaksın ve bir nevi dış filtren olacak, sonrasında biraz günlük su ekleyip 2 günde birde süngeri temizleyerek suyu daha temiz tutabilirsin haftada bir gün de suyun en az yarısını değiştirmelisin. Ben öyle yapıyorum selamlar BENİM SİSTEM BU İNCELE LÜTFEN
selam deryailesezer ilgin için çok teşekkür ederim aybala ve aybarsı yakından inceleliyodum zaten facebookta youtubede ve hepsievcilde yani yakın takipçissiyim :) pınarın tavsiye ettiği iç filitreyi altım 15 ytl liralık birşey verdi pet shopçu Boyu diye bir marka akvaryumun içinde suyun altında sürekli çalışıyor rafiye güzel bir kuru bölge yapmam lazım ve ısı lambasıda alacağım ki benim zaten hali hazırda mavi ışık saçan gizemli bir lambam var :)) ısı yaymıyor rafime şuan çalıştığım içinde rafaelin akvaryumunu iyice rayına oturtamadım deryailesezer senin akvaryumunu filitreleme sistemini çözemedim onun detaylarını anlatabilirmisin? ben filitreyi suyun içine koydum çalıştırdım rafim deride değiştiriyor her gün suyun üstündeki pislikleri temizliyorum
resim 1
resim 2
resim 3
resim 4
fotoğrafını çektim koymaya çalıştım şuanki kuru bölge yağtığım yerin altı dolu
o aslında küçük bir akvaryumcuk ters çevirip koydum onu tümsek oluşturabileyim diye
merhaba rafael, filtreyi illa benim gibi yapmana gerek yok o bir kullanım tercihi sadece. ben bu şekilde kullanarak suyu daha temiz tutabildiğimi gördüm bu yüzden tavsiye ettim. öncelikle o küçük akvaryumu oradan çokarıp yerine hemen hemen aynı hizade cam bir asma kat yapmalısın ki yüzme alanı genişlesin onuda akvaryum silikonuyla yapıştırmaya özen göstermelisin. gelelim benim filtre sistemine, ısıtıcıyı benim yaptığım gibi yerleştir. (daha büyük fotoğraf kaplumbağalarımıza hazırladığımız yaşam koşulları isimli başlıkta var ) yeni aldığın filtreyi akvaryumun sağ tarfına koyacaksın ama sadece su basan kısmını suyun tamamen içinde kalacak biraz esnek hortum yardımıyla suyu platformun üzerine taşıyacaksın ( benim fotoğrafta nazar boncuğu asılı yerdeki gibi) sonra en uç kısmada filtrenin alt kısmını yani sünger olan bölümünü yerleştireceksin. bu sana suyu çok daha az kirleterek filtre süngerini temizleme imkanı verecek, bir nevi yarı dış filtren olacak yani, selamlar
Ayrıca akvaryumun üstü tamamen kapalıysa bir kısmını kesmelisin hem buhar olmaz hemde o açık bölüme ısınma lambasını monte edebilir ve aynı yerden yem verebilirsin. En kısa zamanda benim akvaryumun ayrıntılı fotoğraflarını "kaplumbağalarımıza hazırladığımız yaşam koşulları " isimli başlığa eklerim selamlar.
E aslında ısınma lamban var ama lamba da henüz bunu bilmiyor :D Hani şu solda görünen masa lambası, şöyle bir baktım, gayet uygun olur gibi, kapağı kaldırabilirsin, o masa lambasını da yukardan kuru bölgeye yönlendirdin mi tamamdır :) Kuru bölge için yerden kazanmak açısından bir platform ve platforma çıkan bir rampa ideal olacaktır. Dökülen, suyun üstünde yüzen derileri toplamanın en pratik yolu bir tül kepçe, Frozen sağolsun ;) Bir de ısıtıcı acaba biraz fazla mı suyun dışında diye endişe ettim, çatlama ihtimali olabilir, suyun altında kalması gereken yeri belirten bir çizgi olması lazım üstünde, her ısıtıcıya göre değişiyor gerçi. Rafi`yi de sonunda görmüş olduk, yüzü pek belli olmamış ama rahatına düşkün tatlı bir afacana benziyor :) Onu sahipsiz bırakmayıp almakla ne iyi yaptın biliyorsun dimi :)
pınar bende masa lambasını koymayı çok düşündüm rafaeli ısıtsın diye ama o lamba benim gözümü alıyo rafaeli rahatsız edeceğini düşündüğüm için kullanmaya çekindim açıkçası. Kör olur diye korkuyorum yine :(
rafiye nasıl kuru bölge hazırlayabilirim diye harıl harıl düşünüyorum,Kuru bölgeyide yaptımmı rahatlayacağım
şu tatlılığa bakın ya
çok hareketli ayrıca Kaplumbağa bakımı konuşunda hiç bilgim yoktu
bu site ve sizlerin sayesinde çok şey öğrendim
bunları uygulamaktanda büyük zevk duyuyorum ayrıca rafaelimde benim gibi düşünüyo :)
Çok tatlı ve sağlıklı bir kaplumbağa, kabuğu da çok iyi durumda ve bana kız gibi görünüyor :) Yazın güzel havalarda da bol bol güneşlendir mutlaka, ama gölgelik bir bölge de yaratarak. Softone bir ampul kullanabilirsin, ya da başka bir forumdan bir kaplumbağa sahibi normal ampulü siyah cam boyasıyla boyadığını yazmıştı. Ben de hiç endişelenmiyor değilim bu konuda, ama bu tip ampuller illa ki kullanılıyor kaplumbağa akvaryumlarında.
pınar ben ona bu gune kadar erkek muamelesi yaptım ama kız diye hiç düşünmedim :) hatta adı ondan rafael - ne yani artık ona rafaeliye mi diyeceğim bu 2miz içinde büyük bi değişim :))) şu lamba konusunuda fırsat buldukça araştırıyorum şuan hala hali hazırdaki gizemli mavi ışığım rafaeliyemi aydınlatıyor masa lambasını kullanmayacağım gözleri için sakıncalı olur diye düşünüyorum Pınar tam emin değilim ama bi yerde okumuştum kapluşların yazın yeterli miktarda güneşlenirse kışın güneşe pek ihtiyaçları olmuyomuş !!!