Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
yardımcı olabilirmisiniz..? - 3.sayfa
merhaba benimde artık bir kaplumbağam var adıda rafael hediye verildi bana 1 buçuk yaşındaymış elim kadar var akvaryumda yaşıor kendisi bende çok iyi bilmiyorum kaplumbağa bakımı hakkında bişey o yuzden yardımlarınızı bekliyorum siteyi baya bi inceledim çok kapsamlı çok ta yararlı emeğinize sağlık bana anlatılan şu günde 2 defa yem veriyorum 1 tatlı kaşığı kadar ama rafael dahada versem yicek akvaryumunda ısıtıcı, termometre bi de mavi bir ışık var bu mavi ışığı geceleri yakacakmışım - O mavi ışık şu UV denen şeymi ? - Suyunu 2 gunde bir değiştirmem gerekiyomuş Doğrumu ? - Yemek Yedirirken Ayrı bir kaba alıyorum yedikten sonra 5 10 dakika sonra dışkısınıda yapıyo - Akvaryumdaki taşın üstüne çıktığı zaman Yine rafaelin bir kısmı suyun altında kalıyor Tamamen kuru kalması onun için gereklimi? zamanla rafaelle aramızda güçlü bi bağ oluşmasını umuyorum :) bunun için ne yapmalıyım :)) bide yemekten sonra onu evde yürüyüşeçıkartıyorum bu yaptıklarımda yanlış olan bişey varmıı??? akvaryumuda biraz büyütürsem ısıtıcısı fln değiştirmemmi gerekiyor??
Valla tırnaklarından, kabuk şeklinden öyle gibi görünüyor, yaşı, boyu da gelmiş, erkek olsa çapa gibi olurdu o tırnaklar :)) Zaten isabetli isim-cinsiyet uyumunu kaçımız yakalabildik ki, bak işte Melek Beyler, Aybala Beyler, Ali Hanımlar..:))) Senin yine iyi, rafaela dersin olur biter, hani öyle güzel bi kız vardı kahveli süt reklamlarında :))) Şaka bir yana, sağlığı yerinde olsun da kız olsun erkek olsun farketmez (bebek bekleyen ebeveyn lafı :) Güneş ve lamba konularında ise... Düzgün bir ısınma lambası cidden çok gerekli, tüm dünyada bu tip lambalar kullanılıyor, bir göz sorunu yaşandığına rastlamadım, hem güzelce, sıcak lamba altında kuruyabilmeleri gerçekten çok önemli. Tabi yazın ne kadar çok güneş görürlerse o kadar iyi, doğru güneşlendirme kurallarına uyarak tabi. Ancak bu hayvancıkların D3 ve kalsiyum ihtiyaçları gerçekten çok önemli ve özenle karşılanmalı, D3 vitaminini kendileri üretmeleri için güneş ya da alternatif olarak özellikle kışın soğukta güneşlendiremeyeceğimiz için UVB lamba; eğer ki bu imkanlar yoksa D3 vitaminini ağızdan iyi bir kaplumbağa multivitamini ya da devit3 ile, ölüçülü bir şekilde almaları şart. D3 vitamini üretmeli/almalılar ki kalsiyum vücutlarında kullanılabilir hale gelsin. Kalsiyumu da yedikleriyle alabileceği gibi ek olarak gaga taşı kullanmakta büyük fayda var.