Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Bebek Kablumbagalarım - 7.sayfa

Oncelikle forum cok basarılı ve bılgılendirici olmus emegı gecen herkese tesekkurler.Bundan 2-3 hafta once yegenım(7 yasında) 2 tane bebek kablumbaga almıs ama bakamayacagını anlayınca bana verdi.Acıkcası kablumbagalar hakkında hıcbır fıkrım yoktu.Forumda biraz gezdikten sonra gozum korktu buyuk akvaryumlar,ısıtıcılar, uvb lambalar,fıltreler... Yınede elimden geldiğince olanlara ıyı bır yer hazırlamak ıcın olum fanusunu her ne kadar yeterli olmasada  30cm capında 15 cm derınlıgınde bir legenle degıstırdım(simdilik hallerinden mutlular tek dertleri gece suyun bıraz soguması)Kaplarında bır kısmı taslarla ve bir tahta yardımıyla kuru alan yapmama ragmen ustune pek cıkmıyorlar.Yem olarak yegenıme kablumbaga ıle birlikte verimis kucuk sarı kurtcuklardan sabah 10 aksam 10 tane veriyorum arada bir de marul atıyorum. (dogru yapıp yapmadıgım konusunda bır fıkrım yok ama doymuyorlar gibi geliyor bana cunku ne zaman benı gorseler daha fazla yem ıcın cırpınıyorlar)Ayrıca daha once kablumbaga beslemis bir arkadasım bana sanyu shrimp verdi ama kablumbagalarım bunu hıc begenmedi.Birde aynı arkadas reptibioclear verdi ama ben sularını hergun degıstırdıgım ıcın kullanmıyorum.Size sormak istediklerimse ;
1.Bu legenle ve ısıtıcı olmadan kac ay daha ıdare ederler?
2.Yemlerini degıstırmeli miyim?Ayrıca vitamin vermeme gerek var mı?
3.Kablumbagaların ikisininde sırtında beyaz leke var bir hastalık olabilir mi?
4.Forumda gordugum kadarıyla kabuklarını kurutmaları ve guneslenmeleri lazım ama onları ne zaman gunese veya masa lambamın altına getirsem suyun dibine kacıyorlar bunun sebebı nedir?
Simdiden yardımlarınız ıcın tesekkurler.

Kabugun sol ustundekı beyaz leke                                                                        Evleri                                                                         Cok sevdikleri kurtcuklar

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Pınar hanım gerçekten nerden nereye şu fotoğrafların arka planını oluşturan mavi ton hayvanlarıma ilk günlerde baktığım mavi leğenin ta kendisi. Eskiden onlara göl gibi gelen leğene şimdi ikisini birden koyunca kıpırdayacak yerleri kalmıyor 

Kabuk deformasyonlarında geri dönüşün mümkün olmadığını biliyorum fakat buna sebep olan faktörü, yanlış yaptığım yeri öğrenmek istemiştim. Sizin dediğiniz gibi doğadakiler gibi olmalarını bekleyemeyiz fakat erkek kaplumbağadan farklı olarak kabuğunda böyle bir oluşum meydana gelince endişelendim. Kaplumbağalarımın bebeklik, ergenlik hallerini yaşadım şimdide sıra olgunluk dönemine geliyor herhalde  Bundan sonra daha az yem, bol yeşillik. Kaplumbağalarımın tüm sorunlarını burada paylaştım, buradan öğrendiklerimle çözdüm tabi ki onların fotoğraflarını sizden eksik etmem.

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

bu kabuk deformasyonu çipilde de oluştu. işin garibi çipile daha iyi bir hayat sağlamaya başladığımı düşündükten sonra oluştu. çipilin kabuğunun yüzeyindeki, özellikle baş kısmındaki 6genler diyeceğim artık o parçalara siz anlayın :) girintili çıkıntılı bir hal aldı. son iki senede oldu ve bu son iki senede hayatında değişen şeyler ısıtıcı almış olmam ve kış uykusuna artık yatırmamam ve de kaliteli yeme geçmem. yalnız 2-3 günde bir değil de kaliteli yemi hergün veriyordum çok yakın zamana kadar. herhalde fazla proteinin olumsuz etkisi bizdeki de:( tabi hala ona sağlayamadığım şeyler var ama bu eksiklikler 2 sene öncesine kadar da vardı sebebi onlar olabilir mi diyeceğim ama o zaman neden 2 sene öncesinde kabuğunda deformasyon yoktu diye merak ediyorum.

img

hnur

18 yıl 9 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

huleyn bir sorum var bir şeye kafam takıldı 50 tl.ye malzemeleri almışsın akvaryumla beraber mi fiyatı 50 tl.?

img

tostos01

16 yıl 2 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

40 40 20 boylarında bir akvaryum, ısıtıcı, filtre, sera rafy I yem ve deep fix vitamini toplam 50 tl ye aldım. Yani hepsi beraber akvaryumda dahil.

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

huleyn senin yeğenin deli,mi ALLAH AŞKINA ya hiç oje sürülürmü

deli değil çocuk :)

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

bahar geliyor, bahçe yeşillenmeye başlıyor. Her ne kadar yemeyeceğini bilsemde bunların arasından kaplumbağama verebileceğim bir bitki çıkar mı diye merak ediyorum. Telefonla çektim dikkatinizi bir şey çekerse kaliteli bir fotoğrafta koyarım. Şimdiden teşekkür ederim.

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

fotoğrafları ben göremiyorum huleyn ben de senin gibi düşünerek bizim evin yakınındaki karahindibaların büyümesini bekliyordum heyecanla ve biraz uzamaya başlamıştı ki yaprakları belediye görevlilieri çimleri kırpmış onlar da gitti. güler misin ağlar mısın ya ben de 1 ay kadar kıvırcık bir hafta kadar da dere otu vermeyi denedim ama yemedi yav. haşlayıp versem mi diyorum alışsın diye ama ne kadar süre ile haşlanıyor kapluş sebzeleri acaba?

img

hnur

ÖZEL MESAJ

Ne kadar haşlanacağını bilmiyorum ama ciğ vermeye alıştırabilirsen süper olur. Bunu ne kadar zor olduğunu biliyorum çünkü benimkilerde yeşillik yememek için direniyor. Onları suçlamıyorum tabi asıl suç bizde onları hazır yeme alıştırdık. Ben bundan önceki resmi bahçemdekilerin  kara hindiba olup olmadığını merak ettiğim için koymuştum ama çok anlaşılır olmamış. Şimdi tekrar koyuyorum umarım anlaşılır.

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

biraz geç oldu ama evet o resimdeki bitki karahindiba ya zor kapluşlara yeşillik vermek de biray boyunca şöle burnunu değdirmedi bile haşlayıp deneyecem bir yeşilliğin tadına varsın belki sonra çiğ de yer diye bakalım

img

hnur

ÖZEL MESAJ