Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Bebek Kablumbagalarım - 8.sayfa

Oncelikle forum cok basarılı ve bılgılendirici olmus emegı gecen herkese tesekkurler.Bundan 2-3 hafta once yegenım(7 yasında) 2 tane bebek kablumbaga almıs ama bakamayacagını anlayınca bana verdi.Acıkcası kablumbagalar hakkında hıcbır fıkrım yoktu.Forumda biraz gezdikten sonra gozum korktu buyuk akvaryumlar,ısıtıcılar, uvb lambalar,fıltreler... Yınede elimden geldiğince olanlara ıyı bır yer hazırlamak ıcın olum fanusunu her ne kadar yeterli olmasada  30cm capında 15 cm derınlıgınde bir legenle degıstırdım(simdilik hallerinden mutlular tek dertleri gece suyun bıraz soguması)Kaplarında bır kısmı taslarla ve bir tahta yardımıyla kuru alan yapmama ragmen ustune pek cıkmıyorlar.Yem olarak yegenıme kablumbaga ıle birlikte verimis kucuk sarı kurtcuklardan sabah 10 aksam 10 tane veriyorum arada bir de marul atıyorum. (dogru yapıp yapmadıgım konusunda bır fıkrım yok ama doymuyorlar gibi geliyor bana cunku ne zaman benı gorseler daha fazla yem ıcın cırpınıyorlar)Ayrıca daha once kablumbaga beslemis bir arkadasım bana sanyu shrimp verdi ama kablumbagalarım bunu hıc begenmedi.Birde aynı arkadas reptibioclear verdi ama ben sularını hergun degıstırdıgım ıcın kullanmıyorum.Size sormak istediklerimse ;
1.Bu legenle ve ısıtıcı olmadan kac ay daha ıdare ederler?
2.Yemlerini degıstırmeli miyim?Ayrıca vitamin vermeme gerek var mı?
3.Kablumbagaların ikisininde sırtında beyaz leke var bir hastalık olabilir mi?
4.Forumda gordugum kadarıyla kabuklarını kurutmaları ve guneslenmeleri lazım ama onları ne zaman gunese veya masa lambamın altına getirsem suyun dibine kacıyorlar bunun sebebı nedir?
Simdiden yardımlarınız ıcın tesekkurler.

Kabugun sol ustundekı beyaz leke                                                                        Evleri                                                                         Cok sevdikleri kurtcuklar

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Uzun bir süre olmuş bu başlığı güncellemeyeli. Her ne kadar artık  "bebek kaplumbağalar" başlığına uymasalarda elime geçtiklerinden itibaren neler yaşadıklarını hep beraber görmemiz için sürekli yazmaya çalışacağım. Forumun bazı yönlerine kızıp başka forumlarda yazsamda burasının yeri benim için ayrı :) Neyse nerede kalmıştık:

Öncelikle bitkileri yemediler, yanına gelip koklamadılar bile. Sonra artık eskisi gibi kavgalar yok, sürekli kurlaşmalar var. Gece gündüz erkek kovalıyor.

Bir ara sadece akvaryumun içiyle ilgilendiğimi fark ettim. Birazda salonda durmasını garantiye almak için çevre düzenlemesine gittim.

Düzenlemenin ardından, akvaryum daha fazla dayanamadı ve patladı.  Akvaryumun patlaması bir bakıma iyi oldu artık onlara yetmiyordu, bende sürekli ileriye erteliyordum. Yine öyle yaptım, erteledim fakat geçici yerleri çok kıyaktı :)

50 litreden 300 litreye çıkmıştı bizim canavarlar. Keyifleri yerindeydi ta ki aileden biri onları kıskanıp artık ben küvet keyfi yapıcam diyene kadar :)

Çözüm eski akvaryumlarından iyi, küvetten kötü oldu :) Yine de onları yaz tatiline kadar idare eder. Yaz tatilinde ne olucak peki; başarırsam yazlıkta küçük bir havuza kavuşucaklar (Şu daha önceki resimlerde gördüğünüz). Umarım resimler kaymadan çıkar.

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

Küvetteki ısıtıcıyı görünce keyiflendim resmen. Bak bu iyi fikir. Bizde küvet doldurmak içinde yatmak yoktur ama diyelim niyetlendim kışın suyun hemen soğumasına karşı iyi bir önlem. Şöyle bir 300 waat ısıtıcı alıp taktınmı gel keyfim gel. Tabi şaka yaptım ha..Sakın denemeyin , cazırt diye öteki dünyaya gitme riski var. Karışmam ona göre.
Huleyn o plastik kap ikea kaplarına benziyor. Bende 3 tane var onlardan 2 si orta boy , biride senin kullandığın ortanın bir üzeri boy.  İkeada bunların boy boy çeşitleri var. En büyük boyu cidden büyük , adeta bebek havuzu gibi.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bu yazın büyük bölümünü havuzlarında geçirecekler. Büyük bölümü çünkü soğuk gecelerde akvaryumlarında olucaklar :)

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

Huleyn ilk resimdeki kapluşlar senin diğer resimlerdeki büyük kapluşlarınmı yoksa farklı kapluşmu bnm 1 dişi kapluşum vrda acaba sizinki gibi büyüyecekmi he unutmadn kaplumbağanın arkasından çıkan siyah şey bence bi yumurta o şeye dikkat et kuru ve güneşli ortamda olması lazım eğer 2 gün boyunca suda kalırsa içindeki yavru ölür tabi yumurtaysa:) lütfen sorularıma cevap ver

img

prenses_seker

15 yıl 10 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

prenses_seker evet, tüm resimler benim iki kaplumbağama ait. Senin kaplumbağalarında eğer gerekli şartları sağlarsan tabii ki büyüyeceklerdir. Gerekli şartları öğrenmek için sabit konuları iyice incele. Siyah şey yumurta değil cinsel organ ;)

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

Saol ne kadar zamanda büyüdüler benimki 1 yaşını geçti

img

prenses_seker

ÖZEL MESAJ

Ne kadar zamanda büyüdüklerini, ilk mesaj tarihi ile son mesaj tarihine bakarak anlayabilirsin ;) Şu anki boyları dişi 14cm erkek 12cm. Senin kaplumbağan acaba hangi şartlarda bir yaşını doldurdu ?

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

ya her gün yem veriyorm ama yemiyo son 1 aydır ve gözleri şişti en yakın zamanda fotoyu atıcm valla yaşadığı yer cok temz taşı vr üzerine çıkıp güneşleniyo ısıtıcı filteresi yok ama çok günş alıyo

img

prenses_seker

ÖZEL MESAJ

resimleri nasıl koydunuz koyamıyorum bn

img

prenses_seker

ÖZEL MESAJ

benim kapluşumun resimleri prenses şeker yemini yemiyo yemleride gösteriyorum

img

prenses_seker