Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
UVB lambası bulamıyorum - 3.sayfa
Merhabalar, onca aramalarıma rağmen 1 adet UVB lambası bulabildim ve onu da bir kaza sonucunda kırıp bi güzel ortada kaldım.. lütfen etrafınızda bunu alabileceğim bir yer varsa beni yönlendirir misiniz? (istanbuldayım)
Herkese merhaba,bu benim foruma ilk mesajım.Yavru bir kara kaplumbağam var istanbuldayım.Mecidiyeköy Profilo alışveriş merkezi arka çıkışının tam önündeki pet mağazasından Hagen marka 7000-PT2149 REPTİ GLO 2.0 isimli bir uv lamba satın aldım.ilgilenenler için bu lambanın detayı aşağıda verdiğim linkte var.Bu lambanın 5.0 ve 8.0 gibi iki modeli daha var.Ben 20 milyona aldım.lambayı kullanıyorum ama şimdi keşke 8.0 alsaydım diyorum. http://www.orijinmak.com/kategori.php?id=152&page=1
Merhaba Arkadaşlar Elimde almanyadan çekirge çiftliğim için getirttiğim 4 adet satabileceğim normal duylu energy sever lı UV lamba var.Ben 45 eur ya almıştım 72 YTL ediyor ama ben 50 YTL ye istiyene gönderebilirim. Ayrıntılı bilgi ve irtibat için www.sbgrasshopper.com Serdar Baki
DİLEDİĞİNİZ HER MARKA ATMAN RESUN DOLPHİN SERA TETRATECH HAGEN VS UV LER 5 WT İLE 55 WT ARASINDA DEĞİŞEN MODELLERLE BUNLARIN YANINDA YEDEK LAMBALARI FİLİTRELER SU DÜZENLEYİCİ İLACLAR AKVARYUMLAR KAFESLER AKLINIZA GELE BİLİCEK HERSEY 0312 439 96 22 DENİZKIZI AQUARIUM PET SHOP DA VE COK UYGUN FIYATLARLA TR NİN HER ŞEHRİNE ANLAŞMALI OLDUĞUMUZ MNG KARGO İLE ÜCRETSİZ TESLİMAT CANLILAR ICINSE ANLAŞMALI OLDUGUMUZ SEHİRLER ARASI OTOBÜSLE ÜCRETSİZ GÖNDERİM. TURANGÜNEŞ BULVARI CİHAN İŞ MERKEZİ 18/20 CANKAYA YILDIZ ANKARA 0312 439 96 22 0532 523 31 98 DEN DETAYLI BILGI ALA BILIRSINIZ. SAYGILARIMIZLA
Momo aldıın lamba hangı marka ve model soler mısın mumkunse.
Selam Arkadaşlar;
Bence UV lambasına gerek yok.Benim kaplumbağalarım 15cm civarı 3 tane 2 yaşındalar UV lambası falanda kullanmadım her şeyin doğalı yeterli.Elbette doğal ortamlarını oluşturmak için suni yöntemlere başvurmak zorundayız.Mesela olmazsa olmaz ISITICI+AKVARYUM+FİLTRE gibi..Ama UV olmazsa olmaz bir aparat değil Hele kullanım koşullarını bilmeyenler için kaplumbağalara cehennem hayatı demek
ben de DEEPFISHING48''e katılmıyo deilim.1.5 senedir kaplumbağama bakıyorum 12cm oldu hemde erzurumda yaşamama rağmen bu güne kadar kabuğunda hiçbir yumuşama olmadı.kışın 8 ay boyunca da güneş yüzü görmüyo hayvancağız ama yazın hergün güneşe çıkarmaya özen gösteriyorum o da yetiyo sanırım
Momo aldıın lamba hangı marka ve model soler mısın mumkunse.Yanı ben lamba soruyorum saolsun arkadaslar gerek yok dıo.Soruma cevap almadıgım ıcın aynı soruyu tekrar sormam gerektı,duy sesımı dıyorum momo...
merhaba aylin bir çok büyük petshop da hagen marka florasan tipi Repti glo UV lamba bulabilirsin.3 tip lamba var repti glo 2.0 , 5.0 ve 8.0 Aralarındaki fark verdikleri UV yüzdesinde.Mesela ben ilk önce 2.0 almıştım ama bi şekilde yaktım gittim 8.0 aldım.Aşağıda verdiğim linkte bu lambalar hakkında detaylı bilgi veren pdf dosya var. UV lambaların hayvanlara zararı olduğunu sanmıyorum.Çünkü düşük yüzdeli UV veriyorlar.Yıllar boyu günde 14 saat florasan tip lamba kullanıldığını internetten okuyoruz .Hiçbir yerdede aman dikkat diye bir yazı görmedim.Maddi imkanı olan herkes alsın derim.Tabiki herşeyin doğalı en iyisi ama akvaryumun bizzat kendisi zaten doğal değilki.Herşeyi yapay olarak sağlıyoruz. UV lambada doğal olarak yeterince sağlayamadığımız güneş ışığını yapay olarak sağlayabilmek için. http://www.hagen.com/pdf/reptiles/S2600.pdf
ben mersinde yaşıyorum. UV lambasına gerek duymuyorum şimdilik. yılın 10 ayı güneş ve sıcak.
buarada ben bugün kızılayda (ankara) bi akvaryumcuya girdim her türlü lamba vardı .uvb sinden gün ışığından gece yaşayan sürüngenler için olanına kadar hatta bi kaçtanede anlamadığım çeşitte lambalar vardı.32 5oo ytl idi. ve istemediğiniz kadar dekorlar mango kütükleri (her boy) kayalar vs...ben baya sevdim orayı ..ama yeni akvaryumuma malzeme alırken önce bi ulus daki konya sokaga gidicem orda daha ucuz oluyomuş toptancı oldukları için... bu arada gideniniz var mı?