Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
UVB lambası bulamıyorum - 2.sayfa
Merhabalar, onca aramalarıma rağmen 1 adet UVB lambası bulabildim ve onu da bir kaza sonucunda kırıp bi güzel ortada kaldım.. lütfen etrafınızda bunu alabileceğim bir yer varsa beni yönlendirir misiniz? (istanbuldayım)
tamam buldum. reptistarın uva/b özelliklerini anlatan aşağıda bir site var. onurun verdiği numarayı da aradım. gayet güzel çalışıyor. uv lambası bulduk! http://www.mm-aquaristik.de/Shop/pd-395948811.htm?defaultVariants=search0_EQ_15%20Watt_AND_%7BEOL%7D&categoryId=
www.toptanpet.com burada ileştişim kısmında email ile size en yakın yerdeki perakendeciyi size bildirebiliyorlar. benim artık bir uv lambam VAR!
Selam momo hayırlı olsun. kaça aldın bir de kaç ayda bi değiştirmek gerekiyomuş..
KDV dahil yuvarlak fiyatı bana 40 dedi. (pazarlık:))buna kargo ücreti dahil değil. ancak normalde perakende satış yapmıyorlar. burada distribütörleri olmadığı için satıyorlar.istanbul ankarada bulabilirsin sanırım. sayfaya girip telefon ile görüşüp en yakın distribütörlerini öğrenebilirsin. şimdi başlarını belaya sokmayalım adamların. çok yardımcılar çünkü. 8000 saat kullanma kapasitesi dedi. kışları kullanacağım ve günde 2-3 saat kullanma ile epey idare eder diyorum.
tamam saol ararım.. bende sadece kışın mullanmayı düşünüyorum yazın yeterince güneşleniyor. günde 2-3 saat kullanırım yazmışsın yazmışsın bunu ordan mı söylediler.
hayır. bazı yerlerde infrared lambası için 1 saat bazı yerlerde 10 dakika diyor. ben kullanmıyorum. uvb lambası içinse 12-14 saat arası uygundur deniliyor. ben ise 2-3 saat kullanmayı düşünüyorum. yazları yeterince güneşe çıkıyorlar ve D3 vitamini takviyesi de yapıyorum zaten. kışın da yapmayı düşünüyorum. bu konuda iki görüş var: bazıları D3 vitaminini güneş ışını ile alınabileceğini bazıları ise diyet ile sağlanabileceğini belirtiyor. ben güneş ve beslenme birlikte uyguluyorum. aşağıdaki linkin sana yardımcı olacağını sanıyorum.
http://www.tortoisetrust.org/articles/lighting.html
tamam bende uvb yi günde 2 saat kullanmanın yeterli oldugunu biliyodum. biri forumda daha önce iki saat çok yarım saat yeter dediydi ondan sordum sanırım infrared ile karıştırdı. link için saol
Arkadaşlar bu lambanın uçları floresant gibimi nasıl takıylıyor terrayuma veya akvvaryuma?
yurtdışında iki çeşidi var. bir floresan lamba gibi olanı bir de normal ampül şeklinde olanı. bizde ise benim gördüğüm kadarıyla sadece floresan tüp şeklinde olanı piyasada var.
TÜM MESAJLARI OKUYAMADIM, BAŞKA ÖNEREN OLDUMU BİLMİYORUM AMA PHILIPS İLE GÖRÜŞÜN.. İHTİYACINIZA GÖRE SİZİ BAYİLERİNE YÖNLENDİRİYOR. BEN ALMIŞTIM.. TÜRK PHILIPS E GİRİP MAİL AATARSANIZ GERİ DÖNERLER SİZE .