Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
UVB lambası bulamıyorum - 4.sayfa
Merhabalar, onca aramalarıma rağmen 1 adet UVB lambası bulabildim ve onu da bir kaza sonucunda kırıp bi güzel ortada kaldım.. lütfen etrafınızda bunu alabileceğim bir yer varsa beni yönlendirir misiniz? (istanbuldayım)
e tabi şimdi bana diyebilirsiniz ii güzel gitmişsinde nerde burası ... ıııı şey o sokagın adını tam bilmiorum meşrutiyetten girince hemen ilerde. fırat akvaryumdu adı sanırım.. nese işte :)
SELANİK CADDESİNİN MESRUTİYET TARAFINDAKİ BAŞINDA.. İlgilenen yok sanırım ama yazıyım ben ...
http://www.pasifikltd.com/uvlamba.htm Uv lamba için Gerekli teknik bilgi ve fiyat bulabileceğiniz bir sayfa.
bu lambalar uv-b lamba deil arkadaşım su arıtımında kullanılan ultraviole lambalar bizle alakalı bir durum değil
caglayilmaz : arkadaşım discus gibi hassas balıklarının üretiminde kullanılıyor ayrıca uv-b nin açılımını bana yaparmısın bu sayfadaki lambalar germicidial 254 nanomet.su ve labaratuvar ortamında kullanılan dezenfeksyon üniteleri şimdilik bu kadar....
arkadaşım; sen bu sayfayı baştan aşağı okumamışsın galiba burası kaplumbağa forumu bizim aradığımız ultra viole b lamba uv-a ve uv-c adı altında ışınlar da mevcuttur ancak bizim kaplumbağalar için uv-b ışınları gerekli sağlıklı bir kabuk ve iskelet gelişimi için tabi güneş ışınları daha faydalı ancak güneş bulunmayan yerlerde bu lambalar kullanılır balıklarla bizim ilgimiz yok o dediğin lambalar dış filtre çıkışına monte edilir ve zararlı bakterileri sudan uzaklaştırmakta kullanılır anladın sanırım yanlışsam düzeltin arkadaşlar belki de ben yanlış anlamışımdır.
kingpoker
forumda adı geçen uv lambalar yapay güneş ışığı yaratan düşük yüzdeli uvb ışını veren lambalardır.Çeşitli Sürüngenler için kullanılan genelde florasan tipteki lambalar.Hagen repti glo gibi
Verdiğiniz linkteki lambalar ise dezekfentasyon amaçlı sudaki mikropları öldüren tip uv lambalardır.Bu farkı bile anlayamadan link vermeniz baştan hata.
çok fazla klavye hatası yapıyorum dezenfektasyon olacaktı
:)
konu ile ilgili uzun bir ingilizce yazı koymuştum foruma, bir de frozendı galiba çevirmişti bir kısmını. bulamıyorum şimdi. nerde?