Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kaplumbağalarımıza hazırladığımız yaşam koşulları - 4.sayfa

Arkadaşlar Pınarın tavsiyesiyle böyle bir başlık açtık, (teşekkürler Pınar) çünkü biz bu kerataların maceralarını sizlerle paylaşmayı çok sevdik. Biz yaklaşık üç aydır tosbiş besliyoruz ve aldığımıza hiç pişman olmadık. Hiç araştırmadan bir gün durup duruken gittik ve iki tane 3.5 cm. kabuk boyu olan tosbiş aldık. ( Tabii uyduruk bir yem ile birlikte ve ölüm fanusunda ) Eve geldik nette araştırdık bir de ne görelim bu iş çocuk büyütmekten zor :) Daha sonra bu forumun eski bir üyesi beppomomo `nun ( teşekkürler beppomomo ) KAPLUMBAĞA BAKIMINDA REFERANS LİNKLER -VOL. III isimli başlığında yazanları bir gecede okuyup ertesi gün akvaryum, ısıtıcı, filtre, ısıtıcı lamba ne gerekiyorsa aldık, iyi ki de yapmışız baksanıza nazar değmesin şimdi çok mutlular. Bu başlıkta daha çok sevimli dostlarımıza evde hazırladığımız yaşam koşullarını konuşalım, nasıl yaptığımızı sağlayacağı avantajları vs. çok yaratıcı fikirler çıkabilir. Çünkü çok pahalı şeylerin yapacağı işleri ucuz ve daha basit ürünler ile de yapabiliriz. İmkanları iyi olan var olmayan var ama unutmayın tosbikleriniz size muhtaç yaşam koşularını ne kadar iyi hazırlarsanız o kadar mutlu olurlar.  Tabii ki kısıtlama yok tosbişler ile ilgili her şey burada konuşulabilir. deryailesezer

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili frozen çok teşekkür ederim,daha önce akvaryum işine hiç başlamamıştım her şey Aybala ve Aybarsla başladı. Onları aldığımız ilk gün akşam sizlerle tanıştık ve ikinci gün filtre akvaryum ve ısıtıcı aldık. işte o ikinci gün alınan 5 w filtreyi kullandım. O olta kamışı parçasını da tamamen tesadüf eseri buldum fiber olduğu için çok hafif ve kullanışlı. El becerilerim biraz iyi sanırım elektrik arızalarını ve ufak tefek tamir işlerimi kendim yaparım sağolsun babamdan öğrendim bir çok şeyi. Ayrıca boş ilaç kutularına kadar hiç bir şeyi atmam mutlaka bir gün lazım olur :) inanın bazen para ile bulup da satın alamayacağınız şeyler çıkıyor evdeki hurdalığımdan. Elektrik ile ilgili sana katılıyorum, her ne kadar su içinde kullanım için üretilmiş ürünler kullansak da ilk kullanımda uygun bir şekilde mutlaka denemeliyiz.

img

deryailesezer

ÖZEL MESAJ

Teşekkürler huleyn, şimdilik merdivene yan yana ikisi de sığıyor genişliği 20 cm. zaten gece orada uyuyorlar. Başta su seviyesini daha yüksek tutmayı düşünüyordum o nedenle tasarlamıştım parmaklıkları.Şimdilik gerek yok ama bizim keratalarda öyle bir azim var ki biraz büyüsünler o parmaklıkları bile kırarlar çıkmak için.

img

deryailesezer

ÖZEL MESAJ

Bir de orjinal dip temizleme motoru ha? Siz artık kendinizi aştınız, ben de iyice anlamamaya başladım :D

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Pınar bu aralar bolca Zihni Sinir poroceleri üretiyorum. Bir başkası görse gülebilir ama bizlerin ihtiyacına cevap verdiği için ilgi çekiyor galiba :)

img

deryailesezer

ÖZEL MESAJ

selamlar herkese, benim kaplumbagalarim, incubus la sucubus, filtre isitici uv lambalari ile guzel guzel yasayip giderken bir sure sonra incubus sucubusa hayati dar etmeye basladi. cok saldirganlasti ve sucubusun kuyrugunu kopardi. tek careyi ikisini ayirmakta buldum, epey buyuk bir akvaryum yaptirip ikiye boldum (http://picasaweb.google.com/loopbetty/SeZen/photo#5212577375864701474) ancak bu sefer de temizlik cok ciddi sorun olmaya basladi. forumdan dis filtre ve dip pompasi ile ilgili bilgi edinmeye calisiyorum ancak cok anlayamiyorum ne olup bittigini acikcasi. ic filtreden borular cikarmak, farkli parcalari bir araya getirip pompa yapmak icin hem teknik bilgim hem de malzemem eksik sanirim. temizlik konusu ile en temel noktalari cok basit ozetleyebilirseniz cok minnettar kalicam gercekten. ayrica akvaryumla ilgili genel herturlu tavsiyeye acigim. yardimci olabileceklere simdiden cok tesekkurler. sevgiler.

img

loopbetty

18 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tüm bildiklerimi ve icatlarımı yukarıda anlattım tam olarak ne öğrenmek istiyorsan onu tekrar edebilirim selamlar

img

deryailesezer

ÖZEL MESAJ

Sezen hanım
Mesajınızı tam çözemedim ama eğer yanlış anlamadıysam tek bir iç filtreden dış filtre gibi bir düzenek yapmayı düşünüyorsunuz. Düşünceniz buysa olmaz.
Ya 2 tarafa da ayrı ayrı iç filtre alacaksınız yada kuvvetli bir dış filtre alıp suyu akvaryumun bir tarafından emip filtrelendikten sonra diğer tarafa akıtacaksınız. Ama akvaryumu 2 ye bölen aradaki bölmede de su sirkulasyonu için çok sayıda büyük delik olmalı. Yada o aradaki camı delmek zor olacağı için dipten 1 cm yukarda duracak ki aşağıdan akvaryumun 2 bölümü arasında su geçişi olsun ama kaplumbağalar geçemesin. Bununda kaplumbağanın o aralıkta elini kolunu yaralaması gibi sakıncaları olabilir ayrıca o camın sökülmesi yeni cam takılması da mümkün olmayabilir. Sonuç olarak size her bölme için 2 ayrı iç filtre lazım.
Ama bildiğiniz gibi iç filtreler, dış filtreler asla temizliğe yetmez işin ağırlığı gene size düşecek. Deryailesezerin dip temizleyicisi oldukça pratik birşey. Çok ta zor değil.
 Bu arada aklıma geldi  dış filtresi olan Pınarın yada Yasdalın rahat ettiğini düşünüyorsanız , bir soralım bakalım rahat ettiler mi  ?  Yada günde ne kadar uğraşıyorlar ?.
Su kaplumbağası akvaryumunda temizlik derdi hiç bitmez.  Zaten "1 Su kaplumbağası 5 bebeğin zahmetine bedeldir " diye bir çin ata sözü var..( ..yalan tabi ben uydurdum..)

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Dış filtre sonrası deneyimlerimi yeri geldiğinde aktarmaya çalışıyorum ama özetlersek; Yaklaşık 1000x400x400 gibi bir akvaryuma sahibim.2,5 yaşlarında 2 kaplumbağam var. akvaryumun suyunun tamamına yakınını 1- 1,5 ayda bir değiştiriyorum. Bu süre içinde yalnızca su eksilme miktarı kadar ekleme yapıyorum. (ısıtıcı ve ısınma lambası vs. sebebi ile) bu 1,5 ay içerisinde akvaryumum neredeyse bir balık akvaryumu kadar temiz kalıyor. Suyunu değiştirme nedenim de filtresini değiştirmek için hazır sistemi durdurmuşken, sularını da tazeleme gerekliliği, yoksa sadece filtre temizliği yapsam yine görüntü olarak çok berrak bir suyum olacaktır. Son filtre temizliği ve su değişimini geçtiğimiz c.tesi yaptım. Filtrenin çıkış hortumunu sudan çıkarıp bir bidona bıraktım ve tüm akvaryumun suyunu 2 seferde boşalttım. bidonları değiştirirken dış filtrenin hortumundaki vanayı kapatıp tekrar akvaryuma atıyorum, bu sayede bu işi oldukça temiz bir şekilde hallediyorum. Akvaryumun iç malzemelerini (iri taşlar vs.) bir kova içine alıp küvette sudan geçiriyorum. Bu sefer c.tesiyi temizlik günü ilan edip akvaryumdan sonra da arabamı yıkayacağım için hortum ortalıktaydı ve akvaryumu tekrar doldurmak da çok kolay oldu. Banyodan salona bir hortum hattı ile akvaryumu doldurdum. Bu işin toplam süresi filtrenin elyafını değiştirip diğer malzemelerini yıkama ile birlikte totalde 20-25 dk kadar sürdü. Dış filtre ile ilgili bu işin kesin çözümümüdür derseniz benim fikrim olumlu olacaktır. Bu arada tabi ki bizde her geçen gün bir şeyler öğreniyoruz. Filtrenin emiş hortumunun ucuna bir ufak sünger parçası koyup iri parçaları filtreye gitmeden süzme fikri çok yararlı oldu mesela. Öğrenmeye devam ediyoruz.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

80*50*50 ebadındaki akvaryuma geçiş ile birlikte biz de dış filtre kullanmaya başladık. Akvaryumumuzda yaklaşık 170 litre su var ve kuralı 22 gün oldu sadece yasdal`ın dediği gibi sadece eksilen suyu tamamlıyoruz. Yeni tank sendromunu atlattıktan sonra 15. günde su berraklaştı şu an gayet iyi, sadece dipte kalan ufak tefek parçacıkları toplamak için yaptığım dip temizleme motoru çok işime yarıyor haftada iki kez dip temizliği yapıyorum. Birde 15 günde bir su seviyesinde camda oluşan lekeleri temizliyorum. Üstad frozen`ın tavsiye ettiği emiş borusuna küçük bir parça sünger koyma işini ilk günden beri uyguluyorum ve filtrenin debisinde gözle görünür bir değişme yok, içini henüz açmadım. Bana sorarsanız önceki 24 litrelik akvaryumda üç katı dah fazla yoruluyordum. Şimdi resmen at unut oldu :) Aybars ve Aybala durumdan çok memnun, deli gibi özgürce yüzüyorlar. Selamlar

img

deryailesezer

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar kusura bakmayın yukaridaki yazıyı çok yorgunken yazdım, sadece kelimesini ne çok kullanmışım :)

img

deryailesezer

ÖZEL MESAJ