Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
günde kac yem wermeliyim arkadaşlar - 2.sayfa
slm arkadaslar bn hulk yeni üye oldum bn günde birtane kapluşa 25 tane yem weriyorum az mı cok mu??? acba size soruyorum lütfen cewaplarınızı bekliyorum???
CEVAPLADIĞINIZ İCİN TEŞEKKÜR EDERİM(:d
Arkadaşlar siz naptınız ya benim bir tane 4-5yasında bir kaplumbagam var ama günde 3 ögün veriyorum.. 1adet TURTLE STICK sabah. 1adet Karides Öğlen... 1adet Sanyu Turtle Stıcks akşam veriyorum.. Çokmu az veriyorum??
Merhaba Teory, öncelikle kapluşunun iyileşmesine çok çok sevindim, onu bir yazıyım :D
Senin ölçün de biraz az gibi sanki, kaplumbağan da epey büyümüştü, artık seninki genç bir kapluş sayılır. Bu bebek olmayan kapluşlarda günaşırı yem konusunu da iyice araştırdım, bir yaşını geçmiş kapluşlara hergün yeşillik, sebze türleri verirken, kafası kadar pelet yemleri günaşırı vermek gerekiyormuş. Meşhur "kafası kadar" lafı için güzel bir fotoğraf çekmişler :D
Fotoğraf www.redearslider.com sitesinin forumundan alınmıştır.
Yani Teori, senin fındık parçan için bence yem miktarını biraz arttırıp miniğe yeşillik de vermenin zamanı gelmiş. Güvenle hergün verebileceğin faydalı yeşilliklerden bazıları kıvırcık marul, fesleğen, yonca, karahindiba, şalgam yaprağı; daha nadiren kabak, havuç, tamamen acısız her renk ve çeşit biber; üzüm, gül ve karanfil yaprakları, daha nadiren turuçgiller hariç meyveler. Karides ve pelet yemin miktarını birazcık arttırıp onları da günaşırı verebilirsin. Kolay gelsin..
benim kapluş 5cm sizce nekadar karides vermeliyim?
wolfgor bnce 5 tane yeter bnm 10 cm kapluşum war 3 tane bn tekine 12 tane yem weriyorum sen bence 5 tane wer:D
teory bn 12 tane wermeye basladım hem bnmkisi 10 cm haha:d
ya ben bişi dicem hani diyosunuz ya karides verince normal yem cok az yiyolar karidesi cok seviyolar diye benimkilerin 2 side sebzeli yemi daha cok seviyolar karidesten benim kaplumbağalarda bi bozukluk mu var?
25 YAZINCA ŞAŞIRIDIM NASIL YA BEN 2/3 TANE VERİORUM BENİMKİLER 3,5 - 4 CM YOKSA BEN Mİ AZ ALIORUM ALIRKEN ORDAKİ ADAM GÜNDE 2/3 TANE VERİN DEDİd:
Aslında bir konu açılsa herkes oraya kaplumbağasının boyunu, yaşını ve yem miktarını yazsa çok güzel olur. Yem miktarını yazarken yemin markasını ve tanesini yazarsak çok daha iyi olur. Zaten çoğu kişi hangi yemin ne kadar büyük olduğunu yaklaşık olarak biliyor. Örneğin 2 sera p 1 sera mineral 1 sanyu gibi
Benim iki adet su kaplumbağam var,her birine sabah 2 adet Sera yem,öğlen 1 adet Sera karides,akşamları 1 adet Tetra bitkisel yem veriyoruz.Tabi onlara kalsak bizi görünce cama yapışıyorlar sürekli yemek bekliyorlar. Birinin adı SERSERİ ve 4cm,diğerinin adı MİNİK oda 3,5cm Saygılar