Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
günde kac yem wermeliyim arkadaşlar
slm arkadaslar bn hulk yeni üye oldum bn günde birtane kapluşa 25 tane yem weriyorum az mı cok mu??? acba size soruyorum lütfen cewaplarınızı bekliyorum???
kapluşunun yaşına göre değişir mesela büyük kapluşlar fazla yemmelidirler ama küçük kapluşları düşüürsek bu değişir.onlara 25 yem bence iyi gibi bende aynı miktarda veriyorum
kapluiunun boyu ne kadar acaba ?? benim 4,5 ve 3,5 cm lik kapluşlarıma günde toplam 20 kadar yem veriyorum abartmamak lazım sen yem miktarını düşür yavaş yavaş en fazla 15 versen yeter bi yerde okudum günde 2 tane veriyomuş oda çok az bi saat içinde tüketebilceği miktarda verilmesi gerekiyomuş =)
Merhaba Hulk, Yem verirken kafasi buyuklugunde, biraz da gecebilir, formulunu uyguluyoruz. Goz karari bakip karar verebilirsin, onlar hep yalvarir yemek icin, ama yine de olcuyu gecmemelisin. 25 tane yem, kucuk kaplumbaga(lari)n oldugunu varsayiyorum, cok fazla. Kaplumbagalar icin obezite cok kolay gerceklesen ve oldukca tehlikeli bir durum. Kabuktan etlerin disari tasmasi, kafasini, ellerini, ayaklarini tamamen iceri cekememesi gibi durumlar varsa acil onlem gerekli.
Slm ewt benimde 7 cm boyunda kaplumbağalarım var 3 tane 25 tane yem veriyorum çok mu acaba cvp yazarsanız sevinirim :)
Arkadaşlar hepimiz genelde aynı markaları kullandığımıza göre bi genelleme yapabiliriz. 7 cm lik 2 kapluşuma günde kapluş başına 5er adet sera raffy p + 1 adet sera raffy mineral + yaklaşık 10 tane karides veriyorum yarısını sabah yarısını akşam vermek kaydıyla.
25 tane yem 3 kaplumbaga icin degil de her kaplumbaga icin ayri ayriysa bana biraz cok geldi. Yalvarislara karsi koymak cok zor ama onlarin sagligi icin fazla yem vermemeliyiz. Fazla yem vermek kabukta piramitleşmeye ve deformasyona, bobrek rahatsizliklarina, ic organ hasarlarina ve asiri hizli buyumeye sebep olup kaplumbagalarin omrunu kisaltiyormus. Bu bir saat icinde tuketebilecegi kadar formulu de cok muglak, benimki bir saatte butun kutuyu tuketir gibi duruyor mesela :) Siz yine de kafa buyuklugune gore yem miktarina karar verin. Cnem-anil`in uyguladigi miktar bana cok uygun geldi. Bir de kaplumbaganizi hep gozlemleyin, etlerin tasmasi gibi durumlar varsa yemini azaltmakta cok fayda var, dengeyi siz kendiniz ayarlayacaksiniz. Throne`un dikkat cektigi konu da onemli, eger kaplumbagalariniz artik yetiskinse iki gunde bir yem verilmesi ve daha ot agirlikli beslenmesi tavsiye ediliyor. Gerci bu yetiskinlere gunasiri yem konusu benim biraz kafami kurcaliyor, biraz daha arastirmak lazim bu konunun dogrulugunu.
Aslinda hepimiz olcsek kaplumbagamizin kabuk boyunu ve kilosunu (hassas mutfak tartilarinda mesela) hos bir boy-yas-agirlik indeksi cikartabiliriz. Cok arastirmama ragmen malesef uygun agirlik-boy orani net bir arastima bulamadim.
Merhaba hulk benimde 4 kaplubağam var ben her 3 öğün olmak üzere her öğün 5 tane yem veriyorum =15 bende 25 veriyodumda şu obezite hastalığını duyduktan sonra bende yemi kestim sana tavsiyem benim gibi yap kaplumbağalarını gördün aşırı yağlanmışlar tamam mı amca oğlu?;)
saol pınar :) 25 tane yem veriyordum tmm indiririm
Rica ederim Ballazzar :)
Arkadaslar obezite konusu acilmisken konuyla ilgili ornek bir fotograf olsun istedim.
Not: Fotograflar www.redearslider.com sitesinin forumundan alinmistir.
Akvaryumlarda besledigimiz kaplumbagalarimiz, ne yazik ki dogal ortamlarindan cok cok daha az yuzme, hareket etme alani bulabiliyor ve asiri besledigimiz takdirde de kolaylikla onlar icin cok tehlikeli bir durum olan obezite gerceklesebiliyor. Bu fotograflardaki de obeziteden muzdarip zavalli bir kaplumbagacik. Bu asamaya gelmemek icin miniklerimizi saglikli ve dengeli beslememiz cok onemli. Daha once de belirttigim gibi kapluslarinizi mutlaka bu acidan da gozlemleyin, vucudu kabuktan disari tasmamali ve kafasini, ellerini, bacaklarini tamamen iceri cekebilmeli. (O kabuk olmus halleri ne kadar da sevimli oluyor degil mi :)